Ryzen 5 5600 x ısınma

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Arkadaşlar merhaba Amd işlemciye geçtim ve kullandığım kasa da midi bir model sıcaklık değerleri bu şekilde cs oynuyorum temperli camıo çıkarıp öyle oturuyorum sizce de normal mi stock fan kullanıyorum
AMD.png

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
5600X yüksek ısı değerlerine ulaşabilen bir işlemci. Sıvı soğutmalar son dönemde inanılmaz uçtu, sanırım yine ekonomiye can veriyor ithalat yapan firmalar sağolsun. O yüzden bütçe düşükse iyi bir hava soğutma almanızı tavsiye ederim. Stok fan aşırı yetersiz kalıyor 5600X için.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hava sirkülasyonlarına göre bu sıcaklıklar olabiliyor. Toplam bütçe belirtin öneri yapayım.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,116
Hocam bunun için ne önerirsiniz nzxt kraken x62 sıvı soputucu var ama amd kiti olmadığı için sattım
Alabileceğiniz en f/p kule tipi soğutuculardan biridir. Ve 5600x için yeterli olur.

KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Alabileceğiniz en f/p kule tipi soğutuculardan biridir. Ve 5600x için yeterli olur.
Hocam 1K Daha üzerine ekleyip ilerisi içinde sıvı soğutucu almak isterim 1.200 Tl buna vermektense 2kya f/p sıvı soğtucu almak sizce hangisi performans için daha yeterli olur

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Hocam kullandığım kasa hava akışı yok denicek kadar az peclipse p300 midi tower yani sıvı soğutucu için max 2 k kasa içinde 1500 Tl bütçem var
O bütçe için Arctic Liquid Freezer II 240mm tercih edebilirsiniz. Geçenlerde kasanıza bakmıştık sanırım ön paneli radyatörü destekliyor. Kontrol edip alabilirsiniz. Kasa için sıvı soğutmayı bir deneyin bakalım. Hava akışı yetersiz kalırsa(ki sanmıyorum) o zaman değişmeniz için öneri yapalım.

KS

samolokkoo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
O bütçe için Arctic Liquid Freezer II 240mm tercih edebilirsiniz. Geçenlerde kasanıza bakmıştık sanırım ön paneli radyatörü destekliyor. Kontrol edip alabilirsiniz. Kasa için sıvı soğutmayı bir deneyin bakalım. Hava akışı yetersiz kalırsa(ki sanmıyorum) o zaman değişmeniz için öneri yapalım.
Evet ön panel 240mm kadar destekliyor

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
ThermalTake fena değil. Ucuz olsun derseniz Cougar da olabilir, gayet iyi soğutması var bildiğim kadarıyla. Diğer markalara da yönelebilirsiniz tercihe göre.
Kasanızın ön panele sıvı soğutma koyabiliyorsunuz. Arka ve üste egzoz fan yaparsanız hava akışının kötü olacağını sanmıyorum. Ekstra kasa maliyetine girmeyin bence.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri