Ryzen 5 5600 Yüksek Sıcaklık Nasıl Çözülür?

oguzhanc5506

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 5600 işlemcime DeepCool AG400 soğutucu ve Zalman stc 8 termal macun aldım fakat çok farkını göremedim. 12 thread stress testi yaptığımda Max 62 derece gördüm fakat Valorant'a girdiğimde işlemci sıcaklığım 71 dereceye kadar çıktı, ekran kartı da 77 dereceye kadar gördü. Ekran kartım 3060 Ti, kafayı yemek üzereyim.

Aboxbtr

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Ryzen 5 5600 işlemcime DeepCool AG400 soğutucu ve Zalman stc 8 termal macun aldım fakat çok farkını göremedim. 12 thread stress testi yaptığımda Max 62 derece gördüm fakat Valorant'a girdiğimde işlemci sıcaklığım 71 dereceye kadar çıktı, ekran kartı da 77 dereceye kadar gördü. Ekran kartım 3060 Ti, kafayı yemek üzereyim.
kasanız hava almıyorsa normal

dombikpanda61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
kasam gayet geniş hocam temperli cam kapalı
Kasanız kapalı olması sorun zaten :D ön tarafı mesh mi yoksa cam mı ? birde bahsettiğiniz sıcaklıklar o kadar anormal değil yane aynı işlemci var ben oc yaptım 4.9 ghz de strest testinde 74 derece gördüm ama bende sıvı soğtucu var. Ayrıca benim kasa da 4 fan var ve önü mesh yapıda

KS

oguzhanc5506

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
WhatsApp Image 2023-10-30 at 23.02.35.jpeg

Kasanız kapalı olması sorun zaten :D ön tarafı mesh mi yoksa cam mı ? birde bahsettiğiniz sıcaklıklar o kadar anormal değil yane aynı işlemci var ben oc yaptım 4.9 ghz de strest testinde 74 derece gördüm ama bende sıvı soğtucu var. Ayrıca benim kasa da 4 fan var ve önü mesh yapıda
Kasa bu şekil şöyle bir dip not geçeyim ekran kartını ilk aldığımda testte max 67 dereceyi görmüş bugün yaptığım testte ise 74-75 derece arası işlemcim ise stok fan + stok termal macun 77 derece yeni soğutucu ve termal macunla 63-64 derece gördü

dombikpanda61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
Ekli dosyayı görüntüle 28485

Kasa bu şekil şöyle bir dip not geçeyim ekran kartını ilk aldığımda testte max 67 dereceyi görmüş bugün yaptığım testte ise 74-75 derece arası işlemcim ise stok fan + stok termal macun 77 derece yeni soğutucu ve termal macunla 63-64 derece gördü
eeee ne güzel işte :D hane sorun ula uşağum. Daha ne istiyorsun uşağum Allahtan cezanı mı.

dombikpanda61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
reis sorun şu ekran kartı önceden 67 görmüş aynı test 74-75 derece işlemcide 10 derece düşüş sağladım ama ekran kartı sıcaklığı arttı
Olur öyle şeyler ya oda sıcaklığına bağlı olarak değişir bilgisayarınızın kullanım süresine göre değişir 1-2 saat kullanmışınızdır mesela. Sadece meraktan soruyorum erkan kartınızın modeli ne

KS

oguzhanc5506

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yane orta seviyeli bir model dediğim gibi bir sorun yok dış etkenler değişmiş gibi takılmayın o kadar
hocam valorantta ekran kartı 77 derece işlemci 71 derece görünce insan korkuyor açıkçası bide 3-4 saat önce termal macun + soğutucu değiştirmişim

dombikpanda61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
hocam valorantta ekran kartı 77 derece işlemci 71 derece görünce insan korkuyor açıkçası bide 3-4 saat önce termal macun + soğutucu değiştirmişim
valorant işlemci tabanlı oyundur ve işlemciyi yorar ekran kartınızda inno markası çok ta iyi olmamasından dolayı o seviyelere çıkmış olabilir benim imzam daki sistemi görüyor musun(altta yazan) ordaki ekran kartı %50 kullanımlara rağmen fan açmıyor mesela 3070ti olmasına rağmen(istersen bak google dan nasıl bir şey olduğuna)

KS

oguzhanc5506

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
valorant işlemci tabanlı oyundur ve işlemciyi yorar ekran kartınızda inno markası çok ta iyi olmamasından dolayı o seviyelere çıkmış olabilir benim imzam daki sistemi görüyor musun(altta yazan) ordaki ekran kartı %50 kullanımlara rağmen fan açmıyor mesela 3070ti olmasına rağmen(istersen bak google dan nasıl bir şey olduğuna)
korkmana gerek yok diyorsun yani hocam termal macunu çok az veya çok fazla uygulamamla alakalı olabilir mi acaba hayatımda ilk defa termal macun yenilediğim için

dombikpanda61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
korkmana gerek yok diyorsun yani hocam termal macunu çok az veya çok fazla uygulamamla alakalı olabilir mi acaba hayatımda ilk defa termal macun yenilediğim için
Termal macunu az sürülen bir şey boca etmenize gerek yok iyice işlemci etrafına yaydığınız sürece yeterli olacaktır. Ve evet çalışma sıcaklıkları normal sıkıntı etmenize gerek yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri