Ryzen 5 5600G Açılmıyor

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar,

Dün sistemimin montajını yaptım gayet sağlıklı şekilde 8-9 saat oyun oynadım ardından kapattım bilgisayarı uyudum sabah kalktım ekran kartı montajımı yaptım açılmadı ekran kartında sorun var diye düşündüm çıkardım yine çalışmadı rami söktüm diğer slota taktım olmadı cpu powerini söktüm taktım olmadı ne yapacağımı bilmiyorum anakart aktif şekilde çalışıyor RGB fan dönüyor işlemci fanı dönüyor her şey normal internette ki tüm çözümleri denedim olmuyor yardımcı olur musunuz?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Cvp: Ryzen 5 5600G Açılmıyor Acil Yardım

Selamlar,

Şimdi adım adım ilerleyelim. 5600G APU vardı sorunsuz çalışıyordu. 8-9 saat oyun oynadın ve sonra kapattın. Ertesi gün ekran kartı takınca görüntü gelmedi. Doğru mu?

Şu adımları dener misin?

1-) Ekran kartı montajını yaptıktan sonra HDMI ve DP kablosunu taktığında sistem görüntüyü hemen vermiyor. GPU montajını yap. Ardından sistemi aç görüntü gelmeyecektir. Sonra tekrar kapat arka taraftan. Statik elektriğini de kasadan al, ardından tekrar çalıştır. Bu standart oluyor genelde. Atlamış olabilirsin.

2-) APU takılıyken görüntüyü anakarttan HDMI ile alıyordun sanırım. Monitörde kaç tane HDMI var? Alternatif 2.port varsa oraya takıp deneyelim. Monitörde portu değiştirmeyi denedin mi? Mesela sen HDMI 1'e takmışsındır. Ancak monitörde otomatik algılama yoktur. Arka tuşlardan HDMI 1'e getirmen gerekir.

3-) Anakart üzerinde Debug LED var mı? Varsa problemin nerede olduğunu söyler. Ona göre çok daha kolay yardımcı olabiliriz.

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

1. Dediğiniz şeyi yaptım güç dügmesine basoyorum şuanda hiçbir şekilde açılmıyor

Şuanda açtım yine herhangi bir görüntü gelmiyor

Apu takılıyken görüntü VGA dan alıyordum tek vga portu var hdmi ile de denedim ancak maalesef görüntü vermiyor

Anakart üzerinde maalesef debug led yok

Lütfen yardım edin artık ağlayacak duruma geldim hiçbir şekilde görüntü alamıyorum

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bios pilini çıkart , voltajı kes ( PSU ana kabloyu çıkart ) 1 dk boyunca güç verme tuşuna basılı tut ardından pili tak, PSU kablosunu tak güç ver .
Ekran kartını taktığında HDMI ya da VGAnı ekran kartı portuna taktın değil mi ?

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Dediğiniz şeyi yaptım ancak çözüm yok , evet hem apudan denedim hem ekran kartindan simdi bilgisayarciya goturuyorum

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Bıos ile alakalı olsa hiç görüntü alamazdınız , muhtemelen ramlerinizde ya da ram slotlarınızda sorun var diye tahmin ediyorum.

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Maalesef olmadı sanırsam ram de problem var test ettiğimiz de anlık görüntü alabildik lakin bios recovery mod aktif olmuş bunu nasıl çözebiliriz

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Ryzen 5 5600G Açılmıyor Acil Yardım

AlperenOlgun' Alıntı:
Maalesef olmadı sanırsam ram de problem var test ettiğimiz de anlık görüntü alabildik lakin bios recovery mod aktif olmuş bunu nasıl çözebiliriz

farklı bir işlemci ve farklı bir ram ile denediniz mi ?

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

BatuhanKLC' Alıntı:
Bıos ile alakalı olsa hiç görüntü alamazdınız , muhtemelen ramlerinizde ya da ram slotlarınızda sorun var diye tahmin ediyorum.
Hiçbir şekilde görüntü alamıyorduk sorun çözüldü teşekkürler

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469

AlperenOlgun' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Hiçbir şekilde görüntü alamıyorduk sorun çözüldü teşekkürler
Nasıl çözüldü acaba? Buraya yazarsanız aynı sıkıntıyı yaşayanlar çözüm bulabilir.

KS

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Cvp: Ryzen 5 5600G Açılmıyor

Bu sorunu yaşayan lakin çözemeyen arkadaşlar için geçici veya kalıcı (tam emin değilim) çözüm bios upgrade yapmak, boş bir usb üzerine farklı bir bilgisayar aracılığıyla anakart üreticimizin resmi sitesine giriyoruz, bios & framework bölümünden en son sürümü indirip usb'e kuruyoruz ardıdan bios upgrade yapılacak bilgisayara usb takıyoruz bios upgrade yapıyoruz sorun çözülüyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri