Ryzen 5 5600G ısı değerleri

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar,

Bir kaç gün önce apu işlemci satın aldım bir sürü problemler çıktı lakin bunları çözerek sonunda performans ve ısı testi yapabildim lakin performans değerleri şaşırtsada ısı değerleri pek umduğum gibi değil işlemci boşta 42-65 derece arası sıcaklık sergiliyor, bu fivem & ragemp & altv gibi oyunlarda 70-75 dereceye bile çıkabiliyor gece fivem performans testi yapıyordum değerler çok iyi ve oyun akıcı olsa da anakart sıcaklığı 70 dereceyi görmüştü ekstra olarak ekran kartının da sıcaklığı üstüne binince kasa iyice ısınıyor bu değerler normal mi?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Ryzen 5 5600G ısı değerleri

Selamlar,

Stok soğutucu ile 5600G ısı değerleri normaldir. AMD bu işlemcinin 95 dereceye kadar çıkıp oralarda çalışmasını bile normal görüyor. Silikon ona göre tasarlanmış. 75 dereceyi ise kategorisel olarak turuncu şeklinde nitelendiriyoruz. Kırmızıya geçmediğiniz sürece soğutma almaya da gerek yok.

İşlemciniz yük altında ortalama 75-80 Watt güç tüketiyor. Stok soğutucu bu işlemciyi oralara kadar tutabilir.

Daha fazla soğutsun istiyorsanız bilgisayara reset atın. Ardından BIOS'a girin. Sys Fan bölümünden CPU soğutucunusu "max speed" olarak ayarlarsanız daha soğuk çalışacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri