Ryzen 5 5600X işlemciyi en iyi performans değerine ulaştıran RAM MHz değeri kaçtır?

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

Benim araştırmalarım sonucunda Ryzen 5 5600x işlemciyi en iyi performans değerlerine ulaştıran RAM MHz değerinin 3800 MHz olduğunu yapılan testler sonucunda öğrendim. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikrinizi almak istiyorum.

Test Videosu:

Ayrıca sizlerin bilgilerinden istifade etmek adına iki sorum olacak.

1. Ryzen 5 5600X işlemci için belirlemiş olduğum 3800 MHz CL18 22 22 42 ve 4400 MHz CL19 26 26 46 gecikme oranlarına sahip iki RAM arasından oyunlar için en iyi performans değerine ulaşmak adına tercihimi hangisinden yana yapmalıyım?
( Anakart: GIGABYTE B550 ELITE V2 / MAX RAM DESTEĞİ: 4733 OC )

2. Hardcore FPS oyuncusu için MHz değerinden ziyade CL gecikme oranları daha mı önemlidir?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Videoya göre evet en iyi ve stabil şekilde 3800MHz çalışıyor ama 4400Mhz testi videoda yok. Aralarında ki fiyat farkı da önemli. Az fark varsa bence 4400Mhz tercih edilebilir.

Benim bildiğim hem frekans hem CL değeri öneli. Birini kısıp diğerini arttırmak olmaz. Hem yüksek frekans hem düşük CL değeri varsa çok iyi olur.

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bildiğim kadarıyla 4000 MHz üstü 5000 serisi AMD işlemciler için tavsiye edilmiyor ancak bu bilginin doğruluğundan emin değilim. Bu konuda engin bilgileriyle ufkumuzu genişletecek sevgili teknoloji severlerden yardım bekliyoruz :)

Benim gönlümden geçen de 4400 Mhz olanı ve aralarında ki fiyat farkı 200 TL ancak öyle bir sistem kurmak istiyorum ki parçaların birbirine uyumu nokta atışı cinsinden olsun ve kullanmış olduğum parçaların performanslarından en iyi şekilde faydalanabileyim istiyorum

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Öyle bir şeyi ilk defa duydum ama belki sizde haklı olabilirsiniz. Ryzen 5000 serisi için en iyi Ram kitleri olarak paylaşılmış bir konuya denk geldim ve paylaşmak istedim. İçinde 4400MH z Ram de yer alıyor.

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
açıkçası bu konuyu bende çok araştırdım ve sonrasında corsair 3200 ghz tercihte bulundum cl 16 olarak 5600 x kullanıyorum bende

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öyle bir şeyi ilk defa duydum ama belki sizde haklı olabilirsiniz. Ryzen 5000 serisi için en iyi Ram kitleri olarak paylaşılmış bir konuya denk geldim ve paylaşmak istedim. İçinde 4400MH z Ram de yer alıyor.

Teşekkür ediyorum hocam

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur ve Taner hocam sizin engin bilgilerinize ihtiyacımız var. Şu konuya güneş gibi doğar mısınız plsss :D

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ryzen serileri çıktığı günden beri dual Chanel ve yüksek MHz ram ile en iyi performansını vermiştir. Anakartinizin destek verdiği mhzleri kullanabilirsiniz. Sorun yok limit neyse ona göre kullanım yapilabilir. Şahsi önerim 4400mhzlik ürün olur. Anakartinizin sitesi üzerinden desteklediği ramleri görüp ona göre de seçim yapabilirsiniz. Çok farklı olan ürünler değiller.

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen serileri çıktığı günden beri dual Chanel ve yüksek MHz ram ile en iyi performansını vermiştir. Anakartinizin destek verdiği mhzleri kullanabilirsiniz. Sorun yok limit neyse ona göre kullanım yapilabilir. Şahsi önerim 4400mhzlik ürün olur. Anakartinizin sitesi üzerinden desteklediği ramleri görüp ona göre de seçim yapabilirsiniz. Çok farklı olan ürünler değiller.
İşin ilginç tarafı yukarda paylaşmış olduğum test videosunda ve izlemiş olduğum bir kaç diğer test videolarında 5600x'in en iyi performans verdiği ram mhz aralığı 3800 olmuş tartışmaya açık diyebilirmiyiz :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İşin ilginç tarafı yukarda paylaşmış olduğum test videosunda ve izlemiş olduğum bir kaç diğer test videolarında 5600x'in en iyi performans verdiği ram mhz aralığı 3800 olmuş tartışmaya açık diyebilirmiyiz :)
Denebilir. Alacağınız ürünler arasında gecikme olarak çok ciddi farklar bulunmuyor. Ryzenlerde MHz ne kadar artarsa performans artar mantığı doğru ama, 3600 MHz civarlarina geldiğimizde bundan sonrası zaten stabillesiyor. Çünkü işlemcinin üretiminde en optimize üst değerler buna göre yapılandırılıyor. Bu videodan yola cikarsak ddr5leri kotulememiz gerekir. Yeni nesille oyun ve işletim sistemleriyle beraber bence yüksek MHz sadece render vb programlarda değil oyunlarda da aktifligini sürdürecek. Videoda çok ciddi farklar yok iki farklı ürün arasında. Şahsi tercihimdir 4400 MHz alırdım.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Bir forum sitesinde okumuşum. ( ne kadar doğru bilmiyorum araştırmanız için söylüyorum) amd işlemci ve anakartta CL 16 3200, yerine CL18 3600 Mhz tercih edilmeli. Amd de mhz çok daha önemli. Böyle bir şey okumuştum tekrae söylüyorum doğru mu bilmiyorum. Bilen yardımcı olacaktır.

KS

Archon Roys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denebilir. Alacağınız ürünler arasında gecikme olarak çok ciddi farklar bulunmuyor. Ryzenlerde MHz ne kadar artarsa performans artar mantığı doğru ama, 3600 MHz civarlarina geldiğimizde bundan sonrası zaten stabillesiyor. Çünkü işlemcinin üretiminde en optimize üst değerler buna göre yapılandırılıyor. Bu videodan yola cikarsak ddr5leri kotulememiz gerekir. Yeni nesille oyun ve işletim sistemleriyle beraber bence yüksek MHz sadece render vb programlarda değil oyunlarda da aktifligini sürdürecek. Videoda çok ciddi farklar yok iki farklı ürün arasında. Şahsi tercihimdir 4400 MHz alırdım.
Teşekkür ediyorum hocam bilgi aktarımın için benim gönlümden geçen de 4400 MHz. Sizden ricam Uğur ve Taner hocamı etiketleyerek haberdar olmalarını sağlayıp konuya net olarak açıklık getirmeleri için yardımcı olabilir misin?

Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Teşekkür ediyorum hocam bilgi aktarımın için benim gönlümden geçen de 4400 MHz. Sizden ricam Uğur ve Taner hocamı etiketleyerek haberdar olmalarını sağlayıp konuya net olarak açıklık getirmeleri için yardımcı olabilir misin?
Uğur artık forumda değil. Taner hoca da konularla pek aktif ilgilenemiyor şuan.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri