Yardım Ryzen 5 5600X Sıcaklık Sorunu

melihdncrr_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba, bugün sizlere uzun zamandır karşılaştığım ve anlam veremediğim bir konuda danışmak istiyorum. Öncelikle sistemin termal macununu 1 ay önce değiştirdim. Sistemin fotoğrafını da eklemiş olacağım. Aşağıda sıcaklık değerlerini iki farklı şekilde olmak üzere, Ryzen Master ve FurMark üzerinde stress testi gerçekleştirdim. Sıcaklık değerleri ortada. Core Temp ve Ryzen Master sıcaklık değerlerini karşılaştırdığımda her zaman Core Temp daha sıcak göstermekte. İlk sorum, sistemde 240mmlik sıvı soğutma mevcutken, bu sıcaklık değerleri normal mi? Asıl sorum ise oynamış olduğum Valorant oyununda ortalama sıcaklık değerleri 65, anlık 72leri görüyor. Valorant'ın işlemci yükü %40ları görüyor ona rağmen böyle sıcak olması normal mi? İlgili görselleri aşağıda ekleyip, sistem bilgilerimi de sizlerle paylaşıyor olacağım. Temizlik bakımından sorun yok sıvı soğutmasına kadar söktüm bir ay kadar önce detaylı şekilde temizliğini yapıp Arctic MX4 termal macun sürdüm. Özetlemek gerekirse, bu sıcaklık ve voltaj değerleri normal mi? Değil ise bunların kaç olması gerekir ve nasıl düzeltirim? Ryzen 5 5600X kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa çok sevinirim. İyi sosyaller.

Sistemim:
İşlemci:
Ryzen 5 5600X.
Ekran Kartı: MSI RTX3060 Ti Ventus 3X OC.
Anakart: MSI B550M Pro-VDH
Sıvı Soğutma: MSI CoreLiquid C240 (240mm)
RAM: 32 GB G.Skill 3600MHz (8x4)

Ekli dosyalar

• rmastertest.png
    rmastertest.png
    559.7 KB · Görüntüleme: 37
  • furmrktest.png
    furmrktest.png
    808.2 KB · Görüntüleme: 44
  • WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.14.08 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-05 at 18.14.08 (1).jpeg
    337.2 KB · Görüntüleme: 33

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhaba, bugün sizlere uzun zamandır karşılaştığım ve anlam veremediğim bir konuda danışmak istiyorum. Öncelikle sistemin termal macununu 1 ay önce değiştirdim. Sistemin fotoğrafını da eklemiş olacağım. Aşağıda sıcaklık değerlerini iki farklı şekilde olmak üzere, Ryzen Master ve FurMark üzerinde stress testi gerçekleştirdim. Sıcaklık değerleri ortada. Core Temp ve Ryzen Master sıcaklık değerlerini karşılaştırdığımda her zaman Core Temp daha sıcak göstermekte. İlk sorum, sistemde 240mmlik sıvı soğutma mevcutken, bu sıcaklık değerleri normal mi? Asıl sorum ise oynamış olduğum Valorant oyununda ortalama sıcaklık değerleri 65, anlık 72leri görüyor. Valorant'ın işlemci yükü %40ları görüyor ona rağmen böyle sıcak olması normal mi? İlgili görselleri aşağıda ekleyip, sistem bilgilerimi de sizlerle paylaşıyor olacağım. Temizlik bakımından sorun yok sıvı soğutmasına kadar söktüm bir ay kadar önce detaylı şekilde temizliğini yapıp Arctic MX4 termal macun sürdüm. Özetlemek gerekirse, bu sıcaklık ve voltaj değerleri normal mi? Değil ise bunların kaç olması gerekir ve nasıl düzeltirim? Ryzen 5 5600X kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa çok sevinirim. İyi sosyaller.

Sistemim:
İşlemci:
Ryzen 5 5600X.
Ekran Kartı: MSI RTX3060 Ti Ventus 3X OC.
Anakart: MSI B550M Pro-VDH
Sıvı Soğutma: MSI CoreLiquid C240 (240mm)
RAM: 32 GB G.Skill 3600MHz (8x4)
O.C yaptiniz mi ? 240mm dışarı mı üflüyor içeriye mı?

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Sıvı soğutucun arızalı olabilir. Sıcaklık değerlerin normal değil gibi geldi. O işlemci o sıvı soğutucuyla o kadar ısınmaması lazım.

KS

melihdncrr_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Fanları ters çevir o zaman kardeşim. Yanlış monte edilmiş.

Tekrar test et istersen elini kasanın üzerine koy. Emme mi yapıyor yoksa üflüyor mu ?
Kasanın üstüne doğru bir hava akışı var yanlış söylemişim kusura bakmayın. Zaten bunu nasıl ters montaj yapabilirim ki logo alta bakcak gözükmesi lazım.

Peki sorunun biostan olması mümkün mü? Benim bios sürümü yılı 2020 gözüküyor güncelini indirip kursam sıcaklığım düşer mi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri