Yardım Ryzen 5 7500F Isınma Sorunu

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 7500f kullanıyorum 360mm sıvı soğutmam var ama boştayken bile 55-60 dereceleri görüyor (tüm rpm ayarlarını vs yapmama rağmen)

yaz aylarında da böyleydi ama odam sıcak diye normaldir diyip geçmiştim havalar soğudu durum yine aynı buna ne yapabilirim soğutmam arızalı olabilir mi?

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
o işlemcinin max temp'i 95.

yük altında 90 i geçmiyorsa sorun yok

ardatural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Normal geldi bana çok yüksek değerler değil. Arkadaşın belirttiği gibi 90 olmadığı sürece çok sorun yaşanacağını sanmıyorum.

KS

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
o işlemcinin max temp'i 95.

yük altında 90 i geçmiyorsa sorun yok
yük altında geçmiyor ama yine de sıvı soğutmalı 65 w bir işlemcinin boşta 60 65 (yazın 70 dereceye kadar çıkıyordu) görmesi gerçekten normal mi? sıvı soğutmaya rağmen böyle olması düşündürüyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
yük altında geçmiyor ama yine de sıvı soğutmalı 65 w bir işlemcinin boşta 60 65 (yazın 70 dereceye kadar çıkıyordu) görmesi gerçekten normal mi? sıvı soğutmaya rağmen böyle olması düşündürüyor
Bitfenix 360 mm sıvı soğutma ile kullandığım 7800X3D zaten 55- 60 derecede çalışıyor sizin hava akışında bir sorun var galiba, fanların çalışmasını kontrol edin sıvı soğutmanın pompasındaki etiketi falan sökülmüştür herhalde. Yaz aylarında başka olabilir de hava serinledi bi macun değiştirip tekrar deneyin.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
5 7500f'i ne yaparsan yap 50 derecenin altına indiremezsin normal şartlarda. Çalışma sıcaklığı o çünkü o işlemcinin. Havaların bir dönem fena sıcak olduğu zamanda benim işlemci 60ların üstüne çıkmıştı boştayken, manuel olarak hız ayarı yapıp fanları sabitleyince 55lere inmişti tekrardan. Eğer oda sıcaklığın yüksekse 55-60 derece gayet normal o yüzden.

KS

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bitfenix 360 mm sıvı soğutma ile kullandığım 7800X3D zaten 55- 60 derecede çalışıyor sizin hava akışında bir sorun var galiba, fanların çalışmasını kontrol edin sıvı soğutmanın pompasındaki etiketi falan sökülmüştür herhalde. Yaz aylarında başka olabilir de hava serinledi bi macun değiştirip tekrar deneyin.
sistem daha yeni bir kaç aylık,macun eski falan olamaz fanları da manuel ayarladığımda sıcaklık daha da fırladı tekrar standart moda aldım eğer sıvı soğutma da olsa normal sıcaklığı bu diyorsanız eyvallah internette boşta 28-40 arası olmalı diyor en fazla o yüzden buraya da bi sorayım dedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri