Çözüldü Ryzen 5600x 70 Derece

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ucucna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayar topladım üzerinde silverstone pf240 mevcut buna rağmen boşta 40-55 derece oyunda ise (dying light 2) 65-70 derece(%50 kullanım) alıyorum.

Bu değerler bana pek normal gelmiyor. Odam 30 derece.İnternetten videolara baktığımda aynı sistemdeki insanlar 50-55 derece alıyorlar acaba pompada mı bir sorun var?İşlemciyi kullanan oyunlarda(örneğin valoran) 75 dereceyi gördüm.

Ekran kartım sabit 65-70 arası.

Bu arada pump fan_1 girişine pompayı cpu fan girişine radyatörlerin fanlarını bağladım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
V20 kasasında sorun yok fanlarla oynamayın boşa. Hava akışı iyidir.

Soğutucu montajını kim yaptı?

Birde pompanız kaç devirde dönüyor ona bakar mısınız.

KS

ucucna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıcaklıklar soğutucudan soğutucuya değişir. Her 240mm ürün aynı derecede tutmaz işlemciyi ama PF240 kötü bir soğutucu değil.

Soğutucu montajını kim yaptı?

Birde pompanız kaç devirde dönüyor ona bakar mısınız.
Montajı kendim yaptım macunu acaba fazla mı sürdüm diye düşünüp yeni bir macun siparişi verdim değiştirmeyi düşünüyorum son çare olarak.Pompada bir sıkıntı olduğu düşünmüyorum çünkü o zaman 80 90 olurdu sıcaklık herhalde ve sıvı sesini de duyuyorum.

Pompa 3560rpm dönüyor.Dün biostan radyatör fanlarını pwm'e alıp hızını fulledim değişen bir şey olmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Montajı kendim yaptım macunu acaba fazla mı sürdüm diye düşünüp yeni bir macun siparişi verdim değiştirmeyi düşünüyorum son çare olarak.Pompada bir sıkıntı olduğu düşünmüyorum çünkü o zaman 80 90 olurdu sıcaklık herhalde ve sıvı sesini de duyuyorum.

Pompa 3560rpm dönüyor.Dün biostan radyatör fanlarını pwm'e alıp hızını fulledim değişen bir şey olmadı.
İşlemciniz fazla voltaj yiyor olabilir anakartta bir Undervolt deneyin. Macun olarak ne aldınız bilmiyorum ama sahte ve kötü bir ürün değilse stok ürünün macunundan daha iyi sonuçlar verebilir.

Bu arada sıvı soğutucu üst panelde değil mi?

KS

ucucna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemciniz fazla voltaj yiyor olabilir anakartta bir Undervolt deneyin. Macun olarak ne aldınız bilmiyorum ama sahte ve kötü bir ürün değilse stok ürünün macunundan daha iyi sonuçlar verebilir.
Artic mx-4 aldım.Sürdüğüm macun da aynısıydı ama işte sahteliğinden şüphelendim.

Undervolt değil de cpbyi kapattığımda sıcaklıklar 55 civarı oluyor.

Bu durum 3 gündür canımı sıkıyor hocam yaz sıcaklıklarından mıdır nedir bilemedim sizce ne yapayım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BPB kapatılınca performanstan kısıyorsunuz. İyi bir undervolt yapılırsa hem güç hem ısı değerleriniz düşer. Düzensiz voltaj ile yaşanacak ani FPS düşüşleri azalır daha stabil olur işlemci.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Odam 30 derece. İnternetten videolara baktığımda aynı sistemdeki insanlar 50-55 derece alıyorlar acaba pompada mı bir sorun var?
Videolara baktığınızdaki kişilerin oda sıcaklığı nedir? Eğer yazmıyorsa oda sıcaklıkları çok daha serin derecelerde olabilir. Sıcak havalarda işlemci ısısı yüksek oluyor.

Benim sıvı soğutma Corsair H100i Elite Capellix ve PC boştayken 5600X 45-50 derecede geziniyor. Çoğu oyunda 60-65 derecelerde. Dying Light 2 bende olmadığından kıyas anlamında bir şey diyemem ama 30 derece oda sıcaklığında işlemci 70 dereceyi görüyorsa normal bir durum olabilir.
Not: CBP kapatacaksanız 5600X gibi bir işlemcinin espirisi kalmıyor. Ayrıca 70 yüksek bir sıcaklık değil.

KS

ucucna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet üst panelde
Videolara baktığınızdaki kişilerin oda sıcaklığı nedir? Eğer yazmıyorsa oda sıcaklıkları çok daha serin derecelerde olabilir. Sıcak havalarda işlemci ısısı yüksek oluyor.

Benim sıvı soğutma Corsair H100i Elite Capellix ve PC boştayken 5600X 45-50 derecede geziniyor. Çoğu oyunda 60-65 derecelerde. Dying Light 2 bende olmadığından kıyas anlamında bir şey diyemem ama 30 derece oda sıcaklığında işlemci 70 dereceyi görüyorsa normal bir durum olabilir.
Not: CBP kapatacaksanız 5600X gibi bir işlemcinin espiri kalmıyor. Ayrıca 70 yüksek bir sıcaklık değil.
Evet hocam yüksek olmadığını biliyorum ama başkalarının düşük olup bende yüksek olunca bir şüphelendim.Onların oda sıcaklığını bilmiyorum.

Bu arada sıvı soğutucu üst panelde değil mi?
Evet hocam üst panelde.Voltaj değerleri ise hwmonitörden bakınca bu şekilde

Ekli dosyalar

• IMG_20220824_123238.jpg
    IMG_20220824_123238.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 105

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Not: CBP kapatacaksanız 5600X gibi bir işlemcinin espirisi kalmıyor. Ayrıca 70 yüksek bir sıcaklık değil.
Soğutucu kalitesine göre değişir durum. Örnek olarak ARCTIC 280mm ürünle @BatuhanKLC aynı işlemciyle 55 derece civarlarını geçmeden QHD çözünürlükte birde oyun oynayabiliyor. Tamamen soğutucu performansına bağlı bir durum bu. Aşağıya videosunu bırakıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet üst panelde

Evet hocam yüksek olmadığını biliyorum ama başkalarının düşük olup bende yüksek olunca bir şüphelendim.Onların oda sıcaklığını bilmiyorum.

Maksimumda 1.263V yazıyor fazla bir değer sayılır.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Evet üst panelde

70 derece sıcaklığı tutuyor olması sıvı soğutma işini yapıyor demektir bence. UV yaparsanız daha düşük sıcaklık görebilirsiniz ancak kararsız bir ayar haline de gelebiliyor yeteri kadar voltaj olmayınca. Manuel OC ile voltaj düşürme çok iyi ayarlanmalı yapacak olursanız. Bence gerek yok bu sıcaklarda 70 derece çok değil zaten. Kafanız rahat olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri