Soru Ryzen 7 5700X Için Hangi Soğutucu Mantıklı

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Herkese hayırlı günler Amd bir sistem topluyorum ve işlemci olarak Ryzen 7 5700x düşünüyorum stok soğutucu kullanmak istemiyorum zaten kutudanda çıkmıyormuş ne tür bi soğutucu kullanabilirim bütçem var Deepcool LE520 240mm sıvı soğutucu almayı düşünüyorum fakat çoğu yerde sıvı soğutucuların ömrünün kısa olduklarını gördüm bunun yerine hava soğutma diyorlar ama sıcaklık olarak sıvı soğutma daha iyi performans veriyor kafam çok fazla karıştı ne tür bir soğutucu kullanmalıyım hangisi daha mantıklı olur yardımcı olursanız sevinirim. (İtopyadan tavsiye sistem topluyorum özelleştirme ekranında 2000₺ civarı mantıklı bi soğutucu yok fakat harici bi şekilde baktığım zaman Deepcool LE520 240mm Sıvı soğutmayı 2100₺ civarında alabiliyorum)

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Herkese hayırlı günler Amd bir sistem topluyorum ve işlemci olarak Ryzen 7 5700x düşünüyorum stok soğutucu kullanmak istemiyorum zaten kutudanda çıkmıyormuş ne tür bi soğutucu kullanabilirim bütçem var Deepcool LE520 240mm sıvı soğutucu almayı düşünüyorum fakat çoğu yerde sıvı soğutucuların ömrünün kısa olduklarını gördüm bunun yerine hava soğutma diyorlar ama sıcaklık olarak sıvı soğutma daha iyi performans veriyor kafam çok fazla karıştı ne tür bir soğutucu kullanmalıyım hangisi daha mantıklı olur yardımcı olursanız sevinirim. (Oyun odaklı kullanıyorum bilgisayarı)
Kule tipi ekonomik olarak daha iyi yıl da bir macun yenilersin fanları bozulursa değştirirsin, sıvı soğutma da en küçük bir arıza da servise gidicek kendin çok müdahale edemessin.

KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kule tipi ekonomik olarak daha iyi yıl da bir macun yenilersin fanları bozulursa değştirirsin, sıvı soğutma da en küçük bir arıza da servise gidicek kendin çok müdahale edemessin.
Önerebileceğimiz marka model var mı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Fazlasıyla işini görür.

Bir tanıdığımda thermalright için başka model önerdi hangisini seçmeliyim sizin önerdiğiniz daha ucuz ve daha az yer kaplıyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Farketmez görsel olarak hangisi hoşunuza gidiyorsa onu kullanın bende Ryzen 7 5800X var stok fan ile kullanıyorum sistem boşta 23 ile 30 derece arası gidip geliyor.

5800X.png

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
LE520 iyi alabilirsin alternatif olarak buna da bakabilirsin.

Hocam hem fiyat hem performans hemde uzun vadede hangisi daha mantıklı olur aynı paraya sıvı soğutucu alabiliyoruz fakat çoğu kişi ömürleri kısa diyor

cruzershi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AK400 tarzı hava soğutucu fazlasıyla işini görecektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri