Öneri Ryzen 7 7700X + Rtx 4070Ti Sistem Toplama

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Herkese merhaba arkadaşlar,,
Aşağıda belirttiğim gibi hem oyun hem de iş için kullanacağım bir bilgisayar toplama düşüncem var. Sistem hakkında yorum ve görüşlerinizi almak istiyorum. Tüm fikir alışverişlerine açığım. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim :)

Sistemin Fiyatı ; 59.000 Civarı

İşlemci;

Anakart;

Ram;

SSD;

Ekran Kartı;
Veya;

PSU;

Sıvı Soğutma;

Kasa;

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Aşağıda belirttiğim gibi hem oyun hem de iş için kullanacağım bir bilgisayar toplama düşüncem var. Sistem hakkında yorum ve görüşlerinizi almak istiyorum. Tüm fikir alışverişlerine açığım. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim :)

İşlemci;

Anakart;

Ram;

SSD;

Ekran Kartı;
Veya;

PSU;

Sıvı Soğutma;

Kasa;
İş için Intel öneririm. 59K bütçe sadece sistem için mi

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ekran kartını suprim X almanızı tavsiye ederim

KS

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762

İşlemci;

Anakart;

Ram;

SSD;

Ekran Kartı;
Veya;

PSU;

Sıvı Soğutma;

Kasa;
Özelleştirildi istersen kasayı senin topladığın kasayla aynı yapabilirsin ama tavsiye etmem.

KS

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Özelleştirildi istersen kasayı senin topladığın kasayla aynı yapabilirsin ama tavsiye etmem.
Parça olarak çok dengesizlik var. Ryzen 5 7600 + 4080'i besleyebilecek belki fakat 1000w bir psu çok absürt geldi bana şahsen. Fiyat şişirmek için yapılmış bir sistem gibi gözüküyor.

Hocam istersen tek tek toplama öneri yapabilirim
Evet hocam onu da düşündüm hazır bir bilgisayar alma yönünde fakat bazı sistemlerde garip parçalar kullanılmış.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Parça olarak çok dengesizlik var. Ryzen 5 7600 + 4080'i besleyebilecek belki fakat 1000w bir psu çok absürt geldi bana şahsen. Fiyat şişirmek için yapılmış bir sistem gibi gözüküyor.

Evet hocam onu da düşündüm hazır bir bilgisayar alma yönünde fakat bazı sistemlerde garip parçalar kullanılmış.
Hocam özelleştirdim parçaları değiştirdim fiyat o yüzden 58.800 oldu aşağıya indikçe değiştirdiğim parçaları göreceksiniz.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

Senin için işlemci mi önemli yoksa ekran kartı mı hangisine daha çok önem veriyorsun ona göre öneri yapacağım

KS

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam özelleştirdim parçaları değiştirdim fiyat o yüzden 58.800 oldu aşağıya indikçe değiştirdiğim parçaları göreceksiniz.
Onu sonradan farkettim hocam tekrardan kontrol sağlıyorum şimdi :)

Senin için işlemci mi önemli yoksa ekran kartı mı hangisine daha çok önem veriyorsun ona göre öneri yapacağım
Her parçası benim için çok önemli hocam, şöyle ki sağlam markaların dışına çıkmak istemiyorum tüm ürünlerde.

KS

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bir başka forumda arkadaşın birisi yardımcı olmuştu. Onun topladığı sistem ryzen 9 7900x ve RTX 4080 li hali 63bindi hocam. Fikir toplamak için soruyorum.

Tamamdır ben kendimce bir sistem toparlayıp yazacağım
Tamamdır hocam bekliyorum. Teşekkür ederim :)

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
ANAKART:Asus ROG STRIX Z690-G GAMING Wi-Fi

İŞLEMCİ:Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek

RAM:Kingston Fury Beast KF560C40BBK2/32 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40

EKRAN KARTI:PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC

SSD:Kingston 2 TB KC3000

SIVI SOĞUTMA:Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB

PSU:MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 Plus Gold Modüler ATX 3.0 PCI 5.0 Güç Kaynağı

BURAYA KADAR 63K Kasa için ben öneri yapmadım sen zevkine göre tercih edersin ama mümkünse mesh kasa öneriyorum çünkü DDR5 destekli işlemcileri soğutmak hiç kolay değil iyi bir sıvı soğutmanın yanı sıra iyi bir hava akışı da şart. Tek tek toplamada dikkat etmen gereken yerlerden biri anakart işlemci uyumu. DDR5 işlemciler için Anakart güncellemesi gerekebiliyor fakat bazı anakartlarda BİOS FLASHBACK özelliği yok o yüzden aldığın anakartı servise gönderip güncelletmen gerekiyor fakat BİOS FLASHBACK varsa 5dk için de bir flash ile güncelleyebiliyorsun. Önerdiğim PSU ATX 3.0 yani tek kablodan yüksek güç verilebiliyor ve böylece NVIDIA'NIN 3 kabloyu tek kabloya çeviricisini kullanman gerekmiyor.

ASUS EKRAN KARTI KULLANACAKTIM FAKAT GEREKSİZ PAHALI İDİ TUF SERİSİ VAR O DA GAMEROCK GİBİ BİR SERİ VARKEN TERCİH EDİLMEZ

MSI KART OLARAK BU ALINABİLİR. SİTE DİREK MSI YETKİLİ SATICISI.

Son düzenleme:
KS

Moritz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ANAKART:Asus ROG STRIX Z690-G GAMING Wi-Fi

İŞLEMCİ:Intel i7-13700KF On Altı Çekirdek

RAM:Kingston Fury Beast KF560C40BBK2/32 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL40

EKRAN KARTI:PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC

SSD:Kingston 2 TB KC3000

SIVI SOĞUTMA:Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB

PSU:MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 Plus Gold Modüler ATX 3.0 PCI 5.0 Güç Kaynağı

BURAYA KADAR 63K Kasa için ben öneri yapmadım sen zevkine göre tercih edersin ama mümkünse mesh kasa öneriyorum çünkü DDR5 destekli işlemcileri soğutmak hiç kolay değil iyi bir sıvı soğutmanın yanı sıra iyi bir hava akışı da şart. Tek tek toplamada dikkat etmen gereken yerlerden biri anakart işlemci uyumu. DDR5 işlemciler için Anakart güncellemesi gerekebiliyor fakat bazı anakartlarda BİOS FLASHBACK özelliği yok o yüzden aldığın anakartı servise gönderip güncelletmen gerekiyor fakat BİOS FLASHBACK varsa 5dk için de bir flash ile güncelleyebiliyorsun. Önerdiğim PSU ATX 3.0 yani tek kablodan yüksek güç verilebiliyor ve böylece NVIDIA'NIN 3 kabloyu tek kabloya çeviricisini kullanman gerekmiyor.

ASUS EKRAN KARTI KULLANACAKTIM FAKAT GEREKSİZ PAHALI İDİ TUF SERİSİ VAR O DA GAMEROCK GİBİ BİR SERİ VARKEN TERCİH EDİLMEZ

MSI KART OLARAK BU ALINABİLİR. SİTE DİREK MSI YETKİLİ SATICISI.
Değerlendireceğim hocam teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri