Ryzen 7600 Sıvı Soğutmalı Sistemimde Derece Düşük Ama Fan Devri Yüksek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrekibarrr5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dün montaj yaptırdım ama eve geldiğimde böyle bir sorunla karışlaştım. Montajı yaptırdığım kişi de dedi böyle bir ses ben taktığımda da çıkıyordunormal dedi fakat ben kabul edilebilir bir ses ve devir hızı olduğunu düşünmüyorum. Fanları kontrol ettim sürtme yok. Bir kere deviri düşürmeye çalıştığımda 1300'e düşürdüm ses kesildi ama sabit kalmadı.

Biostan ve anakart uygulamasından tüm ayarları denedim ama düşmedi hız ve seste yine videodaki gibi devam ediyor çok irite edici bir ses.

Anakart üstünden soketleri kontrol ettim. Kasanın arka fanı sys’ye takılı kasanın önde bulunan 3 fanı ise sys2 portuna takılı. Sıvı soğutmanın fanları ise Cpu Fan kısmına takılı

Sıvı soğutucum: Deep Cool LE720 360Mm
Daha detaylı anlamanız için video çektim

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sıvı soğutmanın kendi uygulaması varsa eğer oradan da deneyebilirsiniz, bu şekil sürekli fan devri değişmesi tuhaf bir durum.

KS

emrekibarrr5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sıvı soğutmanın kendi uygulaması varsa eğer oradan da deneyebilirsiniz, bu şekil sürekli fan devri değişmesi tuhaf bir durum.
Hocam işin garibi bios üstünden diğer fanların hızlarını düşürüp yükseltebiliyorum sessiz-normal-manuel-tam performans modlarına aldığımda diğer fanlar değişiyor ama CPU yazan hiçbir şekilde değiştirdiğimde tepki vermiyor aynı o hızlarda devam ediyor

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam işin garibi bios üstünden diğer fanların hızlarını düşürüp yükseltebiliyorum sessiz-normal-manuel-tam performans modlarına aldığımda diğer fanlar değişiyor ama CPU yazan hiçbir şekilde değiştirdiğimde tepki vermiyor aynı o hızlarda devam ediyor
Hocam gigabyteın armory create (asusun uygulaması) tarzında bir uygulaması mutlaka vardır oradan bir tekrar bakabilirsiniz belki bir ayar vardır uygulama üzerinden.

KS

emrekibarrr5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam gigabyteın armory create (asusun uygulaması) tarzında bir uygulaması mutlaka vardır oradan bir tekrar bakabilirsiniz belki bir ayar vardır uygulama üzerinden.
Hocam hepsini denedim kendi uygulamasından tutun diğer uygulamalar msi after burner, Speed Fan vb her uygulamayı denedim. Cpu kısmındaki yüksek devirle çalışan fanın deviri düşmüyor ses kesilmiyor. Sıvı soğutmam da yeni yani anlamadım ki garantiye mi göndersem ürünü?

Son düzenleme:

mert.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Msi anakart kullanıyorum. Sıvı soğutucunun fanlarını msi center uygulamasından boşta 600-650 rpm e kadar düşürebildim (bu değerler ideal mi onu bilmiyorum). Dragon center'dan yapamamıştım. Bu uygulama ya da anakartın için buna benzer bir uygulama varsa belki işini görebilir diye yazıyorum.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Hocam hepsini denedim kendi uygulamasından tutun diğer uygulamalar msi after burner, Speed Fan vb her uygulamayı denedim. Cpu kısmındaki yüksek devirle çalışan fanın deviri düşmüyor ses kesilmiyor. Sıvı soğutmam da yeni yani anlamadım ki garantiye mi göndersem ürünü?
Hocam ürünün yeni olması düzgün çalışacağı anlamına gelmez pompasında bir sıkıntı vardır belki en mantıklı seçenek garantiye yollamak gibi duruyor.

KS

emrekibarrr5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sorun çözüldü, pompa arızalıydı garantiden değişim/iade hakkı verdiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri