21.000-25.000 TL Ryzen 9 7900X3D Işlemci Için Anakart Önerisi ?

Nymiaaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 9 7900x3D
Ekran Kartı
Rtx 2060
Herkese merhaba. Hem temizlik yaparken eski işlemcimin yanlışlıkla birkaç pinini kırmamdan hem de AM5 bir sisteme geçmek istediğimden dolayı Ryzen 9 7900x3D işlemci ve analart olarak MSI B650M Gaming Plus almayı düşünüyorum. Ekran kartım RTX 2060, şimdilik idareten kullanıp 5000 serisi çıkınca da bu seriden eklerim diye düşündüm. Sormak istediğim şu anakart işlemci için yeterli olur mu? Ya da şunu alsan daha iyi olur dediğiniz işlemci veya anakart öneriniz var mıdır? Bütçem şu anda bu iki parça için 25 bin bandında fazlasına çıkabilirim ama çıkmayı düşünmüyorum. Genellikle oyun oynuyorum render vs yapmıyorum.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,451
Herkese merhaba. Hem temizlik yaparken eski işlemcimin yanlışlıkla birkaç pinini kırmamdan hem de AM5 bir sisteme geçmek istediğimden dolayı Ryzen 9 7900x3D işlemci ve analart olarak MSI B650M Gaming Plus almayı düşünüyorum. Ekran kartım RTX 2060, şimdilik idareten kullanıp 5000 serisi çıkınca da bu seriden eklerim diye düşündüm. Sormak istediğim şu anakart işlemci için yeterli olur mu? Ya da şunu alsan daha iyi olur dediğiniz işlemci veya anakart öneriniz var mıdır? Bütçem şu anda bu iki parça için 25 bin bandında fazlasına çıkabilirim ama çıkmayı düşünmüyorum. Genellikle oyun oynuyorum render vs yapmıyorum.
Anakart yeterli olur.

Bu anakarta da bakabilirsin.

KS

Nymiaaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bu ikisi arasında çok kaldım ama tercihimi msi dan yana yaptım yine de artıları daha belirginse attığınızı değerlendirebilirim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
241
2 anakartın mosfetlerinin karşılaştırmaları incelemenizi öneririm.

birde 5000 serisi ekran kartlarına geçmeyi düşünüyorsanız pcle 5.0 ile gelme ihtimali olabilir o yüzden pcle 5.0 destekleyen anakart tercih edin. En azından gelirse performanstan kısmamış olursunuz. Acelesi yok ise 5000 serisi ekran kartlarının özellikleri açıklandığında anakartı ona uygun değiştirmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri