Ryzenn3 2200g pro driver sorunu

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Arkadaşlar 2200g a320m anakart ile formatını atıyorum herşey çok normal masaüstüne geliyorum gerekli programları kurmaya başlıyorum lakin apunun driverı kurulurken ekran gidiyor daha doğrusu klavyenin ışıklarıda gidiyor reset atıyorum masaüstüne gelirken yine gidiyor sorun ne olabilir tekrar format atınca sorun yok driver kurarken ama devamı gelmiyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Arkadaşlar problem şu vga kablosuyla sorunsuz görüntü alıyorum ama dvi ile masaüstüne gelince ekran kararıyor neden olabilir
Kablo ile alakalı olabilir. Bende apu sistem kullanıyorum ve driver güncellerken ekranın gidip gelmesi falan normal ama güncelleme tamamlandığında her şey normal olmalı.

KS

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Kablo ile alakalı olabilir. Bende apu sistem kullanıyorum ve driver güncellerken ekranın gidip gelmesi falan normal ama güncelleme tamamlandığında her şey normal olmalı.
Yani kablo bozuk olsa masaüstüne kadar sorunsuz masaüstüne gelirken sinyal yok diyor driver kurmazsam sorun yok masaüstünde dolaş hz değerini 50 veya 60 sabit yapıyorum yine aynı acaba sürücüden hz ayarı veya grafik ayarını mı düşürmem gerekiyor msi a320m anakart çıkış dvi-ı 24+1 monitör giriş 24+5 bunla mı alakalı acaba vgada sorunsuz hiç bir sorun yok bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

KS

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Arkadaşlar güvenli modda açınca driver yüklü gözüküyor normalmaçınca anakart logosundan sonra sinyal yok diyor ama sistem açılıyor klavyede falan ışık var yani

Ekli dosyalar

• 16694650662162250529216527611436.jpg
    16694650662162250529216527611436.jpg
    6.5 MB · Görüntüleme: 8

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Arkadaşlar güvenli modda açınca driver yüklü gözüküyor normalmaçınca anakart logosundan sonra sinyal yok diyor ama sistem açılıyor klavyede falan ışık var yani
Genel Pnp Monitrör de uyarı işareti var normal açılmış olabilir ama çözünürlük problemi ya da Hz değerinde sorun olabilir . Madem güvenli modda bu noktaya gelebildiniz şunu deneyin ama öncesinde uyarı olan sekmede ki monitör sağ tık yapıp sürücü güncelle ya da hata kodu neyse onları da paylaşın yardımcı olmak için

KS

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
144 hz monitörde dvi ile denedim alamadım 60hz monitörde dvi ile denedim yine alamadım bu sefer dviyı başka sistemde denedim orada çalıştı şu an vga ilede görüntü alamıyorum arkadaşlar sürücü sağ tık ile sürücü güncelleme denedim son sürümdesiniz dedi

KS

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Genel Pnp Monitrör de uyarı işareti var normal açılmış olabilir ama çözünürlük problemi ya da Hz değerinde sorun olabilir . Madem güvenli modda bu noktaya gelebildiniz şunu deneyin ama öncesinde uyarı olan sekmede ki monitör sağ tık yapıp sürücü güncelle ya da hata kodu neyse onları da paylaşın yardımcı olmak için
Hocam size bir şey soracağım mesela şu anda vgadan tekrar görüntü denedim casper 60hz monitöre görüntüyü verdi driver kurulu iken 1920*1080 çözünürlük 59hzde dvi ile asus 144hzye bağladığımda yine görüntü vermiyor

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam size bir şey soracağım mesela şu anda vgadan tekrar görüntü denedim casper 60hz monitöre görüntüyü verdi driver kurulu iken 1920*1080 çözünürlük 59hzde dvi ile asus 144hzye bağladığımda yine görüntü vermiyor
Tamam vga dan tekrar görüntü alabildiyseniz güzel . Eğer iki farklı monitör de dvi girişini deneyip bu sorunla karşılaştıysanız anakartın dvi girişinde de sorun olabilir vga girişi çalışıyor sonuç olarak. A320 anakartınızın hdmı girişi varsa onunla da deneyin oda çalışıyorsa sıkıntı dvi da olabilir diyebiliriz ama önce şunu deneyin anakart chipset driverlerinin güncel olduğundan emin olun 2200g pro driverlerini kurduğunuzdan emin olun yanlışlıkla GE sürümü kurmayın belli olmaz uyumsuz çalışabilir sistem kapalı fişten çekili çift kanal ram kullanıyorsanız ramları çıkarıp yumuşak bir silgi yardımıyla hafif temizleyin kalıntı kalmadan tek ram takıp deneyin sorun var mı yok mu sıkıntısız çalışıyor mu görelim Belki x.m.p ya da d.o.c.p ayarı yüzünden olabiliyordur ramların frekansını sıfırlayıp d.o.c.p kapatıpta deneyebilirsiniz aklıma gelen yöntemleri deniyorum siz tek tek deneyin.

KS

Seckin35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Tamam vga dan tekrar görüntü alabildiyseniz güzel . Eğer iki farklı monitör de dvi girişini deneyip bu sorunla karşılaştıysanız anakartın dvi girişinde de sorun olabilir vga girişi çalışıyor sonuç olarak. A320 anakartınızın hdmı girişi varsa onunla da deneyin oda çalışıyorsa sıkıntı dvi da olabilir diyebiliriz ama önce şunu deneyin anakart chipset driverlerinin güncel olduğundan emin olun 2200g pro driverlerini kurduğunuzdan emin olun yanlışlıkla GE sürümü kurmayın belli olmaz uyumsuz çalışabilir sistem kapalı fişten çekili çift kanal ram kullanıyorsanız ramları çıkarıp yumuşak bir silgi yardımıyla hafif temizleyin kalıntı kalmadan tek ram takıp deneyin sorun var mı yok mu sıkıntısız çalışıyor mu görelim Belki x.m.p ya da d.o.c.p ayarı yüzünden olabiliyordur ramların frekansını sıfırlayıp d.o.c.p kapatıpta deneyebilirsiniz aklıma gelen yöntemleri deniyorum siz tek tek deneyin.
Vgada görüntü alabiliyorum lakin sistemi komple kapatıp tekrar start verdiğimde görüntüyü yine alamıyorum bir kere dvi kablosu takıp söküp vgayı tekrar takınca yine çalışıyor çok saçma değil mi 😂

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri