Saçma Sapan Bir Sorum Var

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Selam Dostlar,

Konuyu Doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle konuya şöyle en baştan başlayayım. Bilgisayarımı windows 11 e yükseltebilirim düşüncesiyle windowsun kendi denetim şeysini indirdim ve bana bios dan fTPM diye bir şeyi açmamı söyledi bende bir video buldum ve aynılarını yapmaya çalıştım ve videodaki 3.20 dakikaya kadar ne yaptıysa aynısını yaptım ama açamadım.

Neyse o önemli değil videoyuda nun linkini de alta bırakacağım bilgisayarı yeniden açıyım derken açılmadı ve 5 bip sesi geldi ekran da yok tabi ve her açtığımda sadece 5 bip sesi geliyor internete baktığımda işlemci hatası diyor videodaki yaptığım işlemlerin işlemciyle alakası da yok. Dedim biosu sıfırlıyayım tam emin değilim ama sanırım sıfırladım yine de 5 bip sesi düzelmedi ve sistem açılmıyor her şeyi ama her şeyi söktüm denedim yine kesilmedi ramları takmadığımda bip sesi değişiyor ama taktığımda yine 5 bip sesine dönüyor işin kısası sanırım işlemciyle alakalı bir sorun var. Ve sanırım işlemcimi başka bir sistemde denemeden çalışıp çalışmadığınıda anlayamam.

Artık denk mi geldi ne oldu bilmiyorum ama yaptığım bir bios ayarıyla işlemcim pert olduysa yuh yani. Nolursunuz aklınıza bir çözüm gelirse veya böyle bir durum yaşayanınız var ise yardımcı olsun.

İşlemcim: İntel Core i5-9400F
Anakart: Gigabyte H310M S2V
Baska bileşen lazım ise yazarım

Videonun Linki:

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CMOS_RESET deneyin. Aşağıdaki resim anakartınıza ait.

CMOS reset işlemleri;
  • Sistemi tamamen kapatın ve prizden fişini çekin.
  • Anakartınızın sağ alt köşesinde CLR_CMOS yazan 2 pin bir yer olacak. Aşağıya resim olarak konumunu bırakıyorum.
  • Bu 2 pini akım geçiren bir metal parçasıyla ortalama 5sn. kadar köprü yapıp birleştirin.
  • Artık BIOS tamamen sıfırlanmış olacak. Prize geri takın sistemi ve kontrol edin.

Ekran Alıntısı.PNG

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
CMOS_RESET deneyin. Aşağıdaki resim anakartınıza ait.

CMOS reset işlemleri;
  • Sistemi tamamen kapatın ve prizden fişini çekin.
  • Anakartınızın sağ alt köşesinde CLR_CMOS yazan 2 pin bir yer olacak. Aşağıya resim olarak konumunu bırakıyorum.
  • Bu 2 pini akım geçiren bir metal parçasıyla ortalama 5sn. kadar köprü yapıp birleştirin.
  • Artık BIOS tamamen sıfırlanmış olacak. Prize geri takın sistemi ve kontrol edin.

Ekli dosyayı görüntüle 5150
Hocam bu işlemi yaptım ama malesef işe yaramadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Normalde BIOS odaklı yaptığınız ayarlar eğer sistemi bozacak ayarlar değilse ki fTMP vb. ayarlar buna sebep vermez CMOS RESET vb. işlemlerle sıfırlanır ve sisteme görüntü gelir ama siz ne yaptıysanız artık anakart sıkıntıya girmiş gibi duruyor. Size tavsiyem sistemi kapatın ve tüm bileşenleri sökün ve kontrol edip tek tek tekrar takın sisteme. Kablolar dahil. Hatta RAM modüllerini tek tek tüm sokette deneyin.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Hocam aynen dediğinizi yaptım işlemciyi takınca sistem uyarı veriyor sanırım işlemci odaklı bir sorun oluştu veya anakart sorunlu işlemciyi tanımıyor. İşlemciyi bir bilgisayarcıda bi yerde deneteceğim artık sorun varmı yokmu öğreneceğim başka yolu yok gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hocam aynen dediğinizi yaptım işlemciyi takınca sistem uyarı veriyor sanırım işlemci odaklı bir sorun oluştu veya anakart sorunlu işlemciyi tanımıyor. İşlemciyi bir bilgisayarcıda bi yerde deneteceğim artık sorun varmı yokmu öğreneceğim başka yolu yok gibi
Gelişmelerden haberdar edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri