Samsung Odyssey G5 27" vs Monster Aryond A32 V1.1

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta belirtmiş olduğum gibi Samsung Odyssey G5 27" ve Monster Aryond A32 V1.1 monitörleri arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Daha önce kullanmış tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Samsung modelinin 1000r lik kavisi oyun harici kullanımlarda dezavantaj oluşturur mu? Ya da alternatif 2500-2700 TL bandında 2K 144/165 Hz 1Ms öneriniz ne olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monster ürünü biraz daha iyi bir üründür. Samsung modeli ile benzer panallere sahipler ama ergonomik açıdan daha avantajlı Monster ürünü. Yani genel anlamda şuan söylediğiniz bütçeye alabileceğiniz en iyi ürün Monster ürünüdür.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim Uğur bey, herşey tamam monitörü bi halledemedik iade sonrasında samsungun fiyat güzel bir noktaya geldi gönlüm biraz ona kayıyor gibi ama kağıt üstünde de aryond ile kıyas edince monster üstün duruyor. Monster marka noktasında biraz geri durmama sebep oluyor ama muhtemelen yazılım panel fln samsung diye düşünüyorum ikisini kıyas ettiğimde. Hatta gamepower x60 modeli ile de benzerlik gösteriyor onun panel söküm videolarında samsung panel olduğu belirtilmiş bu da muhtemeln öyledir diye düşünüyorum. Birde 75cmlik masa var 32 inch büyük gelmez heralde değil mi? İdeal uzaklığı yakalama açısından. Curved tecrübem olmadığından 1000r'lik kavis gündelik kullanımlarda yada oyunlarda baş dönmesi vs sebep olur mu emin olamadım. Geçiçi olarak 50inch flat led tv bağladım oyunlarda başdönmesi yapabiliyor siz panel vs konusunda tecrübelisiniz bu konuda ne dersiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kendi panllerini kullanmayan monitör markalar genel yaygın kullanımda 3 farklı marka tercih ediyorlar. Samsung, LC ve AU markasını tercih ediyorlar ki bu 3 marka zaten en büyük monitör panel üreticileridir. Ürün özelliği vs. konusunda marka bazlı geri çekinmenize gerek yok. Çin menşei marka ürün önermem onlar diğer özelliklerden çok kısıyorlar. Bu Monster ürünü tavsiye ederim.

Monitörün ölçüleri yazıyor zaten sitede mm veye cm olarak. Bakın ölçün masanızı nedir ne değildir anlarsınız.

Curved olayı baş dönmesi vs. yapmaz aksine odak noktanızı merkeze çektiğinden daha odaklı bir kullanım sağlarsınız ama alışmanız 1-2 gün sürebilir. Sizin 50" olan TV büyük olduğundan dolayı o tarz ürünlerde büyüklük fazla olduğundan uzaklık mesafenizi iyi ayarlamalısınız yoksa sorun yaratır. Bu 32" ile 1.5-2 metre uzaklıktan hiçbir sorununuz olmaz.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullanacağım masanın boy 150 en 75cm 32" aryond yaklaşık olarak 80cmlik kullanım mesafesine büyük gelip rahatsız edici olur mu acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörün genel ölçüleri 71.1cm Genişlik x 53.9cm Yükseklik × 20.9cm Derinlik boyutlarında. Masanızda nasıl duracağını metre ile bu oranlarda bir alan belirleyip öğrenebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri