Sanallaştırma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SalihÖ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
VmWare İle Kali Linux açmaya çalıştığımda bir hata veriyor.Hatayı Biraz Araştırdım ve Virtualization un açık olmadığından dolayıymış.Bios Kısmına Girdim Fakat Virtualization Seçeneği Yoktu.Bu Arada Ben PC ye Format Atmadan önce windows 7 kullanırken hiç bios üzerinde oynama yapmadan vmware üzerinden direk Kali Linux A giriş Yapabiliyordum.Şuan Windows 8 Kullanıyorum Ve İlk Kez Bu Hatayla Karşılaştım.Biosdada Virtualization Aktif etme seçeneği yok Yardımcı Olurmusunuz :s

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masasına gir ve Program Ekle/Kaldır 'a tıkla sonra sol taraftan Windows özelliklerini aç veya kapat 'a tıkla sonra sonra açılan ufak pencerede Hyper-V kutusunu işaretle ve tamam de o gerekli yazılımları bulacak, indirecek ve kuracak sonra yeniden başlat yazacak evet de yeniden başlasın sonra BIOS ekranına girmek için PC 'ni yeniden başlat ve BIOS 'ta ADVANCED menüsü altında VT-d kısmını bul bu sanallaştırma teknolojisini açar bunuda aktif et ve F10 tuşu veya Exit menüsünden kaydet ve çık hepsi bu kadar. Açtığından emin olmak için görev yöneticisini aç ve Performans sekmesinde altta bilgi kısmında Sanallaştırma : Etkin veya Evet yazıyorsa sorun yoktur.

KS

SalihÖ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediklerinizi Denedim Bios da bir değişiklik olmadı.Sonra Kaldırıp Bida Deneyiyim Dedim.Kaldırdım ,Tekrar Yüklemek İçin Tik Koydum.İçine Bakmak İstedim.Dosyanın İçine Baktığımda Hyper-V Platformu İşaretlenmemişti Ve İşaretlenmiyordu.İşlemcide Gerekli Sanallaştırma Yetenekleri Yok Diye Bir Hata Veriyordu.Ama Hala Anlamadım Bu Windows 7 iken Çalışıyordu Tıkır tıkır Ne yapmam lazım

KS

SalihÖ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşletim Sistemi: Windows 8.1 Pro 64 Bit
İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz (2 CPUs), ~2.5GHz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlat menüsüne Powershell yaz ve X86 yazanı değil diğerine sağ tıkla yönetici olarak çalıştır ve sonra

enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V -All

yukarıda ki komutu yaz ve enter 'a bas sonra işlem tamamlanacak tamamlandığında PS C:\Windows\system32> bu yazı çıkar sonra aynı şekilde aşağıda ki komutu gir ve enter 'a bas

dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All

sonra sistemi yeniden başlat sonra sistemi yeniden başlat BIOS 'a gir ve VT-X yada VT-d (Intel Virtualization Technology) bu iki komutun olduğu bölümün resmini at bakalım bir sorun ne? Hiçbiri işe yaramaz ise uzaktam TEAM ile bağlanığ bir bakarım sana uyarsa.

Windows 7 'de ne iş yapıyordunuz nasıl çalışıyordu anlatır mısınız çünkü işlemcinizin Hyper-V ve Intel® Sanallaştırma Teknolojisi için desteği yok https://ark.intel.com/tr/products/3...rocessor-E7200-3M-Cache-2_53-GHz-1066-MHz-FSB bu sayfadan bakabilirsiniz Gelişmiş bölümü altında bilgisi mevcut.

KS

SalihÖ

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yqoMMM.jpg

Normalde burada bulunmasi lazim özelliğin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani dediğim gibi işlemcinizde sanallaştırma teknolojisi yok bundan dolayı olabilir ama birde aşağıda verdiğim yöntem ile deneyin.

Windows Tuşu + I tuşuna basın veya Başlat menüsünden  Ayarlara tıklayın sonra Güncelleştirme ve Güvenlik ayarlarına tıklayın sonra sol menüden Kurtarma ayarlarına tıklayın ve Gelişmiş başlangıç ayarı altında Şimdi yeniden başlat 'a tıklayın ve sistem yeniden başlatılacak ve mavi bir ekranda bazı ayarlar çıkacak karşınıza şimdi buradan Sorun Giderme (Troubleshoot) 'a tıklayın ve Gelişmiş Seçenekler (Advanced options) 'a tıklayın ve UEFI Aygıt Yazılımı (UEFI Firmware) 'yi seçin ve devam eden ekranda Yeniden Başlat'ı seçin. Windows, şimdi BIOS 'u başlatacaktır. Bilgisayar BIOS 'una girin ve yukarıda ki paylaştığınız resimde ki menüde Sanallaştırma Teknolojisi (Virtualization Technology) ayarı varsa Enable yapın yoksa işlemcinizin Sanallaştırma Teknolojisi için desteği yok demektir ve burada benim yapacak bir başka önerim yok.

stayfront

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlat menüsüne Powershell yaz ve X86 yazanı değil diğerine sağ tıkla yönetici olarak çalıştır ve sonra

enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V -All

yukarıda ki komutu yaz ve enter 'a bas sonra işlem tamamlanacak tamamlandığında PS C:\Windows\system32> bu yazı çıkar sonra aynı şekilde aşağıda ki komutu gir ve enter 'a bas

dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All

sonra sistemi yeniden başlat sonra sistemi yeniden başlat BIOS 'a gir ve VT-X yada VT-d (Intel Virtualization Technology) bu iki komutun olduğu bölümün resmini at bakalım bir sorun ne? Hiçbiri işe yaramaz ise uzaktam TEAM ile bağlanığ bir bakarım sana uyarsa.

Windows 7 'de ne iş yapıyordunuz nasıl çalışıyordu anlatır mısınız çünkü işlemcinizin Hyper-V ve Intel® Sanallaştırma Teknolojisi için desteği yok https://ark.intel.com/tr/products/3...rocessor-E7200-3M-Cache-2_53-GHz-1066-MHz-FSB bu sayfadan bakabilirsiniz Gelişmiş bölümü altında bilgisi mevcut.

Saatlerdir uğraştığım sorunu çözdüğün ve bu mükemmel cevabın için çokkkkkk teşekkür ediyorum. Sırf bunu yazmak için foruma üye oldum.

MAMUT DAYU

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende Blue Stacks açılmıyor sanallaştırma hatası falan diyor ama ben bios ekranıma bakdım VT yok nasıl çözeceğim bilgisayar windows 7 işlemci İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @2.00 Hz 2.00 GHz 3 ram 64 bit işletim sistemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri