Sanırım harddiskim arızalı

Furkany

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Abiler selamın aleyküm bilgisayarım çok kasmaya başladığı için format atmak istedim daha önce kendim hazırladığım flash bellek üzerinden C:/ hatalı chkdsk falan dedi format işleminin yarısında sonra orijinal format CD si kullandım yine aynı hatayı verdi bilgisayara giriş yapamıyorum çünkü sistemi sildim nasıl çözebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet diskinizde hata oluşmuş çözüm kesin değil ama işlemler şu şekilde yapılır deneyin sonucu bildirin.

CMD (Komut İstemi) 'ni yönetici olarak çalıştır ve;
chkdsk C: /r /f
Komutunu gir ENTER 'e bas eğer onay isterse Y harfini gir ve ENTER 'e bas işlem uzun sürebilir sonrasında sistemi yeniden başlat. Eğer sistem yoksa format atmayı denedim dediğin için söylüyorum sistem açılırken CMD 'yi açabilirsin. 2 Yöntem var ama en kolayı Windows format CD / USB gibi bir aygıtı tak sistem fomatlama ekranı geldiğinde Windowu Onar yazısına tıkla Gelişmiş (Ayarlar / Onarma) altında Komut istemini başlat yazar ona tıkla sonra yukarıdaki komutları gir.

KS

Furkany

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
C de hata bulamayınca D yi yazdım c yerine D klasöründe çok bişeyim yoktu ama sanırım hata orda 5-10 dakikadır hata düzeltiliyor yazıyor hala bekliyorum

KS

Furkany

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onar dedikten sonra komut sistemiyle chkdsk D yaptım baya bi uğraştı sonra %50 de kaldı ayrıştırılamıyor dedi 3 tane format CD si ile denedim 3 ünde de aynı hatayı veriyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri