Yardım Sapphi̇re RX 9070 XT Ni̇tro+ Fan Arızasıyla Başlayan Artan Sıcaklıklarla İlgili Servis Bilgisi Olan Arkadaşlar

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocalarım, 22 Mart günü Sapphire RX 9070XT Nitro+ modeli elime ulaştı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum; sıcaklıkları 50-60 derecelerde geziniyordu. İkinci haftanın sonunda kartın üçüncü fanı arıza verdi ve sıcaklıklar olması gerektiğinden aşırı derecede artışa geçti. Kartı servise gönderdim ama Endeks Bilişim servis tecrübesi olan arkadaşlar, sizce para iadesi ya da değişim yapılır mı? Aşağıya videoyu da bırakıyorum. Birçok forumda da Nitro+ modelinde termal macun erimesi ve yüksek sıcaklıklarla ilgili haber yapılmış. Alacak olan arkadaşlar, şuanlık Sapphire'den uzak dursun derim. Haberlerin linkini de bırakıyorum.

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İlginç bir durum ilk defa görüyorum 9070 serisinde problem. Takip için yazıyorum hocam ama umarım yenisi ile değiştiririlir.

KS

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İlginç bir durum ilk defa görüyorum 9070 serisinde problem. Takip için yazıyorum hocam ama umarım yenisi ile değiştiririlir.
Hocam, kart yeni yeni piyasaya sürüldüğü için olabilir; daha yeni yeni bu sorunlar çıkıyor. Gigabyte'ın da fanlarında coil whine problemi yaşayan, aynı şekilde Sapphire Nitro+ alan YouTube'daki videomun yorumuna yazan arkadaşta da coil whine durumu mevcut. Kartlarda kronik olarak mı bir sıkıntı var, anlamadım. İlk defa AMD kart aldım; gayet performans olarak yerinde bir kart ama markayı mı yanlış seçtik, bilemedim. 12 pin bağlantısı ve bu kablo gizleme olayı güzel diye aldık; baya da Sapphire'i övdüler, bir de bizim şanssızlığımıza geldi.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Hocalarım, 22 Mart günü Sapphire RX 9070XT Nitro+ modeli elime ulaştı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum; sıcaklıkları 50-60 derecelerde geziniyordu. İkinci haftanın sonunda kartın üçüncü fanı arıza verdi ve sıcaklıklar olması gerektiğinden aşırı derecede artışa geçti. Kartı servise gönderdim ama Endeks Bilişim servis tecrübesi olan arkadaşlar, sizce para iadesi ya da değişim yapılır mı? Aşağıya videoyu da bırakıyorum. Birçok forumda da Nitro+ modelinde termal macun erimesi ve yüksek sıcaklıklarla ilgili haber yapılmış. Alacak olan arkadaşlar, şuanlık Sapphire'den uzak dursun derim. Haberlerin linkini de bırakıyorum.

Tamir edip gönderirler değişim veya iade çıkmaz.

zorro2083

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam, kart yeni yeni piyasaya sürüldüğü için olabilir; daha yeni yeni bu sorunlar çıkıyor. Gigabyte'ın da fanlarında coil whine problemi yaşayan, aynı şekilde Sapphire Nitro+ alan YouTube'daki videomun yorumuna yazan arkadaşta da coil whine durumu mevcut. Kartlarda kronik olarak mı bir sıkıntı var, anlamadım. İlk defa AMD kart aldım; gayet performans olarak yerinde bir kart ama markayı mı yanlış seçtik, bilemedim. 12 pin bağlantısı ve bu kablo gizleme olayı güzel diye aldık; baya da Sapphire'i övdüler, bir de bizim şanssızlığımıza geldi.

Ben de Pure modelini aldım. Bakalım ne olacak daha kuramadım sistemi PSU gelmedi. Coil whine tamamen şans maalesef her markada modelde olabiliyor. Laptop kullanıyorum onda da var coil whine. Performansı etkilemeyen ama gürültü problemi yaratan bir olay. Sapphire kesinlikle güzel marka, AMD kartlarının ana üreticilerinden. Nvidia'nın EVGA'sı.

Fan arızası gerçekten ilginç yani hele ki yeni bir üründe. Umarım tez zamanda çözülür. Elektronik işi hep şans maalesef...

KS

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Son durum hakkında bilgi vereyim. Hepsiburada üzerinden servise gönderseniz bile ürününüzün mutlaka seri numarasını kaydetmeyi unutmayın. 10.04.2025 tarihinde servise teslim edilen ürünüm, 5-6 gündür Hepsiburada üzerinden kontrol ettiğimde "ürününüz servis tarafından onaylanma sürecindedir" diyip hiçbir şekilde bilgi girişi yapılmamıştı. Ben de ürünümü göndermeden önce iyi ki seri numarasını almıştım. Endeks Bilişim üzerinden servis durumunu kontrol ettiğimde ise çözümün değişim olarak kabul edildiği, 15.04.2025 tarihinde kargoya sevk edildiği yazıyordu. 16.04.2025'te tarafıma ulaştı. Şimdi soranlar olur, "Endeks Bilişim'e neden kendin götürmedin?" diye. Hepsiburada başından bana şöyle dediği için götürmedim: "Siz götürdüğünüz takdirde hiçbir şekilde Hepsiburada sorumluluk almaz. Ürün yol esnasında darbe vs. bir şey olduğu zaman siz uğraşırsınız." dendi. Ben de ona istinaden Hepsiburada'ya verdim. Sonuçta ürün tedarikçisi ve satıcısı o. Haklı olarak benim uğraşmama gerek yok diye düşünürken Hepsiburada'nın bu sorumsuz işçiliği ile karşılaştım. Maalesef servis takipleri berbat. Ben arayıp söylemesem ürünümün bana ulaştığını Allah bilir, aynı ürünü 2. kez yollarlar. Endeks Bilişim ve Hepsiburada'nın birbirinden haberi yok. Hepsiburada üzerinden ürün alırken 2-3 defa düşünmek lazım. Şu anlık kartta bir sıkıntı yok, bakalım umarım aynı sorun mükerrer etmez. Şimdiden herkese iyi forumlar.

Kaan63

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
65
12v-2x6 girişi nedeniyle takip ettiğim 2 modelden biriydi şimdi gözüm korktu, acaba kronik bir sorun mu bu. öyle belliki asrock taichi'ye yönelmemde fayda olacak

KS

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
12v-2x6 girişi nedeniyle takip ettiğim 2 modelden biriydi şimdi gözüm korktu, acaba kronik bir sorun mu bu. öyle belliki asrock taichi'ye yönelmemde fayda olacak
Hocam, kronik olabilir. Ürünün montajını dün yaptım, yaklaşık 6-7 saat civarında oyun oynadım. Şu an normal sıcaklık 65 derece'de olması gereken şekilde, fanlar da düzgün çalışıyor. Umarım sadece bana gelen üründe o sıkıntı olmuştur, kimse de mağdur olmasın. Yabancı forumların haberlerine göre de kartta bazı sorunlar tespit edilmiş. Yukarıda linkleri mevcut, bakalım zamanla göreceğiz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri