- Tepki
- 3
Hocalarım, 22 Mart günü Sapphire RX 9070XT Nitro+ modeli elime ulaştı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum; sıcaklıkları 50-60 derecelerde geziniyordu. İkinci haftanın sonunda kartın üçüncü fanı arıza verdi ve sıcaklıklar olması gerektiğinden aşırı derecede artışa geçti. Kartı servise gönderdim ama Endeks Bilişim servis tecrübesi olan arkadaşlar, sizce para iadesi ya da değişim yapılır mı? Aşağıya videoyu da bırakıyorum. Birçok forumda da Nitro+ modelinde termal macun erimesi ve yüksek sıcaklıklarla ilgili haber yapılmış. Alacak olan arkadaşlar, şuanlık Sapphire'den uzak dursun derim. Haberlerin linkini de bırakıyorum.
www.pcguide.com
www.igorslab.de

Investigation into RDNA 4 GPU temperatures gets attention from manufacturer as root cause revealed
Igor's Lab investigates the reason for RX 9070 XT overheating problems and proposes a simple fix which is being considered by manufacturers.

Faulty chip surface ex works on a Radeon RX 9070XT, extreme hotspot temperatures and research into the causes of pitting (Update #2) | igor´sLAB
As part of a reader request, I was given a new PowerColor Radeon RX 9070XT Hellhound for analysis, in which unusually high GPU and hotspot temperatures were observed under load…