Sapphirre Nitro+ Se 6900Xt Ekran Kartım Çalışmıyor

nameles

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
problemim şu daha 2 gün önce gtx 1060'ım eskidiği için ikinci el bir ekran kartı aldım bu da başlıktaki "sapphirre nitro+ se 6900xt modeli fakat kasama takmaya çalıştığımda sığmadığını gördüm ve sonra kasa alırım deyip anakartı söktüm ve ekran kartını anakartıma taktım fakat benim psu'um 600w ve 2x8 pindi ekran kartı ise 2x8 pin ve 1x6 pin girişe sahipti haliyle çalıştırmadı bende psu'mun yetersiz olabileceğini ve 1x6 pin pci-e kablosuna daha ihtiyacım olduğuna karar kılıp tanınan bir bilgisayar mağazasına gittim ve parçalarımı da getirdim görevli arkadaşa durumu anlattım ve bana uygun bir psuya sahip kasa vermesini istedim görevli ise şunu dedi "zaten oradaki 1x6 pin oc için takmasan da çalışır 2x8 pin yeterli gelecektir senin psu 600 watt olunca çalıştırmamıştır" dedi ve "FAZEON F3 750W 80+ Bronze Tempered Glass 7x ARGB Fanlı USB 3.0 ATX Bilgisayar Kasası'nı uygun fiyatlı olarak önerdi bende kurulum yapılmasının mümkün olup olmayacağını sordum aldığım cevap ise "en az 4 parça işlemci ekran kartı kasa gibi şeyleri buradan almazsan kurulum yapamıyoruz fakat bu kasa ve psu senin kartınla uyumlu" deyip nasıl takacağımı gösterdikten sonra satın alım işlemlerimi tamamlayıp eve geldim sonra aynı şekilde kasayı hatasız şekilde kurup ekran kartımı taktım ve bu sefer anakarta güç gidiyor çalışıyor klavye gibi çevre birimlerine güç gidiyor fakat ekran kartına güç gitmiyor ne ışıkları yanıyor ne fanları dönüyordu biraz internetten baktım ve sanırım bu ekran kartını çalıştırmak için bütün pci-e girişlerinin dolu olması gerekiyormuş fakat bunu bilmiyordum kasanın da ekran kartının sığabilmesi için arkasındaki ince plakaları çıkardım tabii ki değişim hakkım var mı yoksa yok mu

Eklemeyi unutmuşum sistem 1060 takılınca çalışıyor yani anakartın PCI-e girişinde sorun yok zaten şu an bunun sayesinde konu açabiliyorum

sistemim
anakart: msi pro h510m-b
işlemci intel i7 10700kf
ekran kartı: sapphirre Nitro+ Se 6900Xt
ram: g.skill ripjaws 2x8 gb 3200 mhz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri