Şarjdan Çıkarınca Ekran Gelip Gidiyor

mahendra

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Asus marka bir bilgisayar kullanıyorum. 2 buçuk yıllık. windows 10 home işletim sistemli. Bilgisayarı son 6 aydır şöyle bir sorun var: %100 şarj dolu iken şarjdan çekiyorum şarjı biraz indiğinde (yarım saat sonra falan) daha %80 şarjı varken ekran gelip gitmeye başlıyor. Eğer dayanırda şarja takmazsam sona doğru ekran kararıyor falan. Sizce nasıl bir sorun olabilir? Yazılımsal mı? Donanımsal mıdır? 

Garantisi de bitti ve açıkçası laptopla da her gün işim var servise de gönermek istemiyorum. Ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımsal sadece bir ayara bakabilirsiniz oda Güç Seçenekleri ayarlarına. Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri bu kısımda ayarı Güç tasarrufunda ise Dengeli performansa alın ve Plan ayarlarını değiştir seçeneklerini Ekran kapatma ayarları kapalı olarak kullanın. Daha sonra Gelişmiş güç ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın ve şu ayarları yapın;

1. Ekran kısmının alt ayarını : Kapalı
  2. İşlemci güç yönetimi alt ayarlarını sırasıyla : %0 / Etkin / %100
  3. PCI Express alt ayarını : Kapalı
  4. Sabit disk alt ayarını : Hiçbir Zaman 
  5. Uyku alt ayarlarını sırasıyla : Hiçbir Zaman / Açık / Hiçbir Zaman / Etkinleştir
Ayarları bu şekilde yapıp deneyin.

Eğer bu ayarlar işe yaramaz ise donanımsal bir sorununuz vardır. Buna müdahale edemezsiniz siz bir tamirci görmeli.

KS

mahendra

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim. Yazdıklarınızı uyguladım fakat yine bir değişiklik olmadı. Bir servise göndereceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
mahendra' Alıntı:
Teşekkür ederim. Yazdıklarınızı uyguladım fakat yine bir değişiklik olmadı. Bir servise göndereceğim.

Muhtemelen donanımsal servis faydalı olur. Son durumu bildirirsiniz diğer kullanıcılar için açıklama olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri