Çözüldü Seçtiğim Parçalar iyimi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Merhaba bugün şu an da sistemi alacağım sizce nasıl aralarında uyuşmaz veya bu model iyi değil gibi düşüncelere açığım yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kasa: Corsair 4000d Airflow
Kasa Fan: Corsair iCUE ML120 RGB ELITE 4 tane
Anakart: Asus Prime Z690-P Wi-Fi D4
İşlemci: İ5 12600kf
Sıvı Soğutma: Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX WHITE
RAM: Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 16GB (2x8GB) DDR4 3600Mhz
Psu: Corsair RM 850 80+ Gold 2021 series
Ekran Kartı: Gigabyte Vision Rtx 3070 Ti
Depolama: Samsung 970 Evo Plus 1 Tb

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Neden böyle dehşet bir bütçeyle en olmaz parçalar tercih ettin ?
Aynı bütçe ile her bileşen daha kaliteli olacak şekilde toplanabilir .
Corsair için marka takıntın var sanırım , eğer yoksa beklediğini alamayacağından emin olabilirsin .
Ramler kötü
Anakart giriş seviyesi
Ml 120 fanlar iyi değil
Sıvı soğutma artık eski bir model performansı güncel modellerin gerisinde
4000d airflow emsallerine göre çok pahalı
rm850 gibi bir PSU ya ihtiyacın yok kesinlikle.
3070 ti da vision sıcak çalışacak
970 evo 12. Nesil i5 12600k ve z690 anakarta yakışmıyor bu bütçede.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Fiyat ne çıktı?
Merhaba bugün şu an da sistemi alacağım sizce nasıl aralarında uyuşmaz veya bu model iyi değil gibi düşüncelere açığım yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kasa: Corsair 4000d Airflow
Kasa Fan: Corsair iCUE ML120 RGB ELITE 4 tane
Anakart: Asus Prime Z690-P Wi-Fi D4
İşlemci: İ5 12600kf
Sıvı Soğutma: Corsair iCUE H100i ELITE CAPELLIX WHITE
RAM: Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 16GB (2x8GB) DDR4 3600Mhz
Psu: Corsair RM 850 80+ Gold 2021 series
Ekran Kartı: Gigabyte Vision Rtx 3070 Ti
Depolama: Samsung 970 Evo Plus 1 Tb

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Neden böyle dehşet bir bütçeyle en olmaz parçalar tercih ettin ?
Aynı bütçe ile her bileşen daha kaliteli olacak şekilde toplanabilir .
Corsair için marka takıntın var sanırım , eğer yoksa beklediğini alamayacağından emin olabilirsin .
Ramler kötü
Anakart giriş seviyesi
Ml 120 fanlar iyi değil
Sıvı soğutma artık eski bir model performansı güncel modellerin gerisinde
4000d airflow emsallerine göre çok pahalı
rm850 gibi bir PSU ya ihtiyacın yok kesinlikle.
3070 ti da vision sıcak çalışacak
970 evo 12. Nesil i5 12600k ve z690 anakarta yakışmıyor bu bütçede.
Hocam ilk defa sizden duyuyorum ayrıca ml fanlar neden iyi değiş açıklarmısınız.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Düz ml120 fanlar 1.72 h20 basınç ve 47 cfm hava akış sağlıyor. Görüntü fanları o fanlar soğutma fanları değil . Bu bütçe ile high end lian li sistem toplanır yurt dışında. Uni fan sl ve sl2 araştırmalısın . Lancool 3 bakmalısın . Anakartı daha güçlü bir model seçmelisin .
Ekran kartını 3070 ya da 3080 tercih etmelisin güçlü bir model ....
Hocam ilk defa sizden duyuyorum ayrıca ml fanlar neden iyi değiş açıklarmısınız.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Gen 4 güçlü bir SSD tercih etmelisin .
Yerinde olsam 12600k da tercih etmezdim ama sen bilirsin .

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Hocam şuan hiçbir fikrim yok ilk defa bunu duyuyorum be sipariş ettim tüm ürünleri
Baska degerlendirecek birisi olur ise sevinirim.
Sipariş ettiysen söylenecek bir şey yok aslında. Sipariş vermeden önce fikir alsaydın belki daha mantıklı olurdu. Arkadaş yukarda söylemiş zaten.

Oradaki fiyatları pek bilmiyoruz. Muadilleri ile fiyat farkı var mı onu da bilmiyoruz. 24000 Kron 40000 TL civarında bir para tutuyor. TR şartlarında bile bu parayla çok daha iyi sistem toplanabilir. Orada bu parayla neler toplanır kim bilir.

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Sipariş ettiysen söylenecek bir şey yok aslında. Sipariş vermeden önce fikir alsaydın belki daha mantıklı olurdu. Arkadaş yukarda söylemiş zaten.

Oradaki fiyatları pek bilmiyoruz. Muadilleri ile fiyat farkı var mı onu da bilmiyoruz. 24000 Kron 40000 TL civarında bir para tutuyor. TR şartlarında bile bu parayla çok daha iyi sistem toplanabilir. Orada bu parayla neler toplanır kim bilir.
Hocam simdi burada ayni ekran karti 8k civari ve turkiyede 18 veya 16 olmasi lazim, bir cok kisi iyi dedi bu sisteme sadece parcalarini sey yaptim ama arkadas benden daha bilgili fakat internetten baktigima göre ve arkadaslarimda ayni ramler var sorun yok diyorlar bir bilgim yok fakat bir cok kisi iyi dedi.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Hocam simdi burada ayni ekran karti 8k civari ve turkiyede 18 veya 16 olmasi lazim, bir cok kisi iyi dedi bu sisteme sadece parcalarini sey yaptim ama arkadas benden daha bilgili fakat internetten baktigima göre ve arkadaslarimda ayni ramler var sorun yok diyorlar bir bilgim yok fakat bir cok kisi iyi dedi.
Hepsinde sorun oluyor diye bir şey yok dostum. Ama dediğim gibi TR şartlarında burada 40000 TL ye zorlasak 3080 ve 12700k bile toplarız. Bu bütçeyi kullanarak 4000d ve o anakart yakışmamış bile.

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Hepsinde sorun oluyor diye bir şey yok dostum. Ama dediğim gibi TR şartlarında burada 40000 TL ye zorlasak 3080 ve 12700k bile toplarız. Bu bütçeyi kullanarak 4000d ve o anakart yakışmamış bile.
Hocam en ucuz anakartlardan birisi o yuzden sectim, rtx 3080 li sistem toplamak icin cok fazla SIKMAK gerikiyor malzemeden sadece ekran karti 11 12k diger parcalarida 7 8 k ya toplamak zor.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Hocam en ucuz anakartlardan birisi o yuzden sectim, rtx 3080 li sistem toplamak icin cok fazla SIKMAK gerikiyor malzemeden sadece ekran karti 11 12k diger parcalarida 7 8 k ya toplamak zor.
Dediğim gibi oradaki fiyatlandırmayı bilmiyoruz tam olarak. Örnek vermek gerekirse 4000D ve Lian Li Lancool II Mesh ARGB fiyatları ne kadar mesela ?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
İbrahim gerekli şeyleri yazmış zaten ama , söylediğim herşeyin arkasındayım . Sırf bu ayki içeriğime konu olan ürün toplamı 70-80 bin TL yi aşkın . İyiye iyi derim kötüye kötü dostum .

KS

Lunchx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
İbrahim gerekli şeyleri yazmış zaten ama , söylediğim herşeyin arkasındayım . Sırf bu ayki içeriğime konu olan ürün toplamı 70-80 bin TL yi aşkın . İyiye iyi derim kötüye kötü dostum .
Sorun yok reis zaten herkesin dusuncesi ve bilgisi farklidir bir kusurum olduysa affet.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Sorun yok reis zaten herkesin dusuncesi ve bilgisi farklidir bir kusurum olduysa affet.
Estafurullah ne affı dostum. Amacım paranı F/P ekseninden kaydırmadan sistemini toplayabilmendi. 12600 k ile ben de sistem toplamıştım. Bayağı bir üst seviye sistemdi hatta. Bu videodaki parçalarla benzer parçalar ile sistem toplamışsın . DDR4 de bir tık fazla fps alacaksın. Ortalamasını direk bu videodan görebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri