Şehir/Park/Cafe/Market/Restaurant Tarzı Bir Şey Işlettiğimiz Oyun Önerisi

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Çocukluğumdan beri şehir kurma veya bir mekan işletme oyunlarına ilgi duydum. Tema parkı kurma, lunapark kurma gibi oyunları sevdim. Millionaire City olsun telefondaki şehir kurma oyunları olsun, cafaland olsun, bir tane market oyunu var dı o facebokta o olsun. Anlamışsınızdır demek istediğimi. Bütçe arttıkça geliştiğimiz oyun yani.

Anno.
Jurassic world ev2.
Frostpunk.
Adını hatırlayamadığım bir koloni kurma oyunu.
İnternet Cafe SIM.

Bunları denedim. Anno bana hitap etmedi, jurassic World'ü biraz oynadım sıkıldım. Frostpunk şu anda hala oynuyorum ama başka tarz arıyorum. Cities Skylines, tropico, rollercoaster tycoon, SimCity gibi oyunları hiç oynamadım mesela bunlardan birini denemek istiyorum aslında. Bana bir şehir/park fark etmeksizin bu tarz oyun önerebilir misiniz?

Sir L.H.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çocukluğumdan beri şehir kurma veya bir mekan işletme oyunlarına ilgi duydum. Tema parkı kurma, lunapark kurma gibi oyunları sevdim. Millionaire City olsun telefondaki şehir kurma oyunları olsun, cafaland olsun, bir tane market oyunu var dı o facebokta o olsun. Anlamışsınızdır demek istediğimi. Bütçe arttıkça geliştiğimiz oyun yani.

Anno.
Jurassic world ev2.
Frostpunk.
Adını hatırlayamadığım bir koloni kurma oyunu.
İnternet Cafe SIM.

Bunları denedim. Anno bana hitap etmedi, jurassic World'ü biraz oynadım sıkıldım. Frostpunk şu anda hala oynuyorum ama başka tarz arıyorum. Cities Skylines, tropico, rollercoaster tycoon, SimCity gibi oyunları hiç oynamadım mesela bunlardan birini denemek istiyorum aslında. Bana bir şehir/park fark etmeksizin bu tarz oyun önerebilir misiniz?
Cities Skylines güzel deneyebilirsiniz

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
Cities Skylines.İzlerken zevkli duruyor,bende bakacağım bir ara.

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
eğer hırsız olmak istiyorsan da thief simulator önerebilrim. ama istediklerinin önerisinde Cities Skylines daha iyi olur

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
City Skylines ben uzunca bir süre oynadım evet ama şunu söylemeliyim oyunda bir çok şey ek olarak DLC ile satılıyor. Ben DLC almadan uzun bir süre oynadım hoş güzel bir oyun özellikle de bu tür oyunların hastasıyım dediğine göre kesinlikle seversin diye düşünüyorum başlarda zor gelebilir(Belki sana gelmeyebilir çünkü ben bu tarz oyunları çok oynamamıştım) ama öğrendikçe yerine oturtuyorsun. Daha bilmediğim şeyler illa vardır oyun ile ilgili vergilendirmesini filan çözemedim %13'ü geçtiğimde hep şikayet ediyorlar :-D %13 vergiyi geçemeyeceksem Daha yukarısı için vergilendirme neden var nasıl kullanılıyor anlayamadım :-D

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Cities Skylines öneririm yayında izlerken sevdim ve basladım

ikikarefarki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
59
Önereceğim oyunların hepsine saçma sapan zamlar gelmiş :(

Travellers Rest - Ortaçağ han işletme oyunu - Maalesef 120 TL olmuş. 25 TL'ye felan gözün kapalı alınırdı.
The Tenants - Bunu sever misin bilmiyorum, ev satın alıp, dekore edip kiraya veriyorsun. Ayrıca ev dekore etme işleri vs alıp para kazanabiliyorsun. Maalesef buna da zam gelmiş :(
Stardew Valley - Dedenden kalan çiftliği işletiyorsun.
Dinkum - Stardew Valley, MineCraft ve Animal Crossing karışımı bir oyun diyebilirim.
Satisfactory - Tamamen sandbox deneyimi, fabrika kuruyorsun bir nevi ancak otomasyon yapmak çok önemli. First Person kamera açısında oynuyorsun bu arada.
Graveyard Keeper - Ortaçağ mezarlık işletme oyunu. Buna da zam :(
Kingdom Two Crowns - Bu daha çok strateji oyunu, biraz micro-management yapman gerekiyor. Arkadaşınla vs oynarsan zevkli aslında ben öyle bitirdim. Buna da zam :(
Car Mechanic Simulator serisi - Bunda araba tamir ediyorsun. İstersen hurdalıktan terk edilmiş araba bulup toplayıp satabilirsin vs. Ama kazandığın para ile pek bir şey yapamıyorsun ve bir noktada sadece araba toplamak sıkmaya başlıyor.
Gas Station Simulator - Benzinlik işletme oyunu.
Pc Building Simulator - Adı üstünde zaten, pc topluyorsun. Tamir işleri vs de geliyor. Car Mechanic'teki sorun bunda da var, belli süre sonra sıkıyor.
Thief Simulator - Hırsız simülasyonu.
Viscera Cleanup Detail - Temizlikçi oyunu, suç mahali gibi farklı temalı yerlerde temizlik yapıp, %100 ile tamamlamaya çalışıyorsun. Arkadaş çevrenle DC'den sohbet ederken, müzik dinlerken vs oynamalık bir oyun. Tek başına sıkabilir.
Game Dev Tycoon - Garajda tek başına başlayıp, büyük bir oyun şirketi kurmaya çalışıyorsun.
Mad Games Tycoon 2 - Game Dev ile neredeyse aynı, farklı olarak bunda şirketin iç dekorasyonunu, odaları, eşyaları vs sen ayarlıyorsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri