Selamlar bir kaç sorum olacak

DocT4Wus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yeni bilgisayar aldim kargoda daha gelmeden birakç sorum olacak
1-anakart ekran karti bios güncel mi degilmi nerden bakarim
2-windows 30 gunluk deneme surumu ile gelecek ve araştirma sonucu orjinal vidow gibimiş sadece 1-2 goruntu kistlamasi varmiş ben boyle kullanicam yani key alamdan sikinti olurmu sizce

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhabalar,
Bios versiyonuna göre güncel mi değil mi anlayabilirsiniz, bilgisayarınız gelince biosa giriş yapın ana ekran da çıkar zaten.
( Genellikle güncel göndermiyorlar kendinizin güncellemesi daha sağlıklı olacaktır)

Ekran kartı ve diğer iç donanım ürünlerinin driverleri genellikle güncel olmaz, driver booster aracılığıyla otomatik güncelleyebilirsiniz
Windowsun deneme sürümünü kullanmanız sıkıntı yaratmayacaktır sıkıntısız kullanabilirsiniz lakin bazı ayarlara (kişiselleştirme ayarları) ve uygulamalara (word, excel vb. uygulamalar) erişim problemi yaşabilirsiniz.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
- Bios sürümünüzü ana kartınızın modelini internete yazarak en son hangi sürüm yüklenmiş bakıp, bios ekranında gözüken sürümünüz ile karşılaştırabilirsiniz.
- Windows key kullanmazsanız eğer windowsu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak bazı kısıtlamalar ile yapabilirsiniz. Örneğin tema, duvar kağıdı gibi ayarlamalarda sizden windows key isteyebiliyor. Bende aynı durumu yaşadım ve 50-60 TL ödeyip sitelerden key alıp, hallettim.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Merhabalar,
Bios versiyonuna göre güncel mi değil mi anlayabilirsiniz, bilgisayarınız gelince biosa giriş yapın ana ekran da çıkar zaten.
( Genellikle güncel göndermiyorlar kendinizin güncellemesi daha sağlıklı olacaktır)

Ekran kartı ve diğer iç donanım ürünlerinin driverleri genellikle güncel olmaz, driver booster aracılığıyla otomatik güncelleyebilirsiniz
Windowsun deneme sürümünü kullanmanız sıkıntı yaratmayacaktır sıkıntısız kullanabilirsiniz lakin bazı ayarlara (kişiselleştirme ayarları) ve uygulamalara (word, excel vb. uygulamalar) erişim problemi yaşabilirsiniz.
Ben driver booster kullanmayı pek doğru bulmuyorum. Bence her donanım parçasına orijinal kendi sitesinden driver güncellemesi yapılmalı. Tabi bu tercih meselesi. Ben sadece daha güvenli bulduğum için böyle öneriyorum.

AlperenOlgun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Ben driver booster kullanmayı pek doğru bulmuyorum. Bence her donanım parçasına orijinal kendi sitesinden driver güncellemesi yapılmalı. Tabi bu tercih meselesi. Ben sadece daha güvenli bulduğum için böyle öneriyorum.
Kolaylık olması adına söyledim, uğraşmak isteyen tabii ki üretici firmanın orjinal web sitesinden parçaların driverlerini güncelleyebilir.

KS

DocT4Wus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Bende oyle yapicam kardesim daha guvenli ve daha iyi mis diye duydum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri