ses girişi mikrofon sorunu

ziya0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar şimdi şöyle benim mikrofon ve kulaklıgım anakart girişine bağlı ve bunları program bazında kontrol eden realtek hd audio mikrofon girişine mikrofonu takıp mikrofon seçtiğimde mikrofon çalışmıyor ama mikrofon girişine kulaklığımı takıp kulaklığı seçince kulaklıktan ses geliyor mikrofonun çalışmama sebebini bilen varmı daha  önce böyle bir sorun yaşamadım dün durup dururken oldu. yardımcı olabilecek var mı ?(not: mikrofonda bir sorun yok telefonda denedim çalışıyor hatta birden fazla mikrofon denedim)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Eskiden çalışıyor ama şimdi çalışmıyorsa ve mikrofonunuz da sağlamsa,yazılmsal,windows ile ilgili bi sorun var o zaman büyük ihtimal.
 Bi format,çare olabilir.

KS

ziya0606

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet bende öyle olabileceğini düşünüp bilgisayarımı formatladım ama biir çözüme ulaşamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mikrofon girişine mikrofonunuzu takıp sonra mikrofon ayarlarınızı kontrol edin. Şöyle yapın, ses ikonuna sağ alt köşeden sağ tıklayın ve ses efekti yazısına tıklayın. Açılan pencerede Kayıt kısmına tıklayın ve Mikrofon aktifmi buna bakın değilse sağ tıklayıp Ektinleştir deyin sonra üzerine çift yıklayın açılan pencerede önce Dinle sekmesine gelin ve Bu aygıtı dinle yazısı işaretliyse işareti kaldırın sonra Düzeyler sekmesine gelin ve Mikrofon sesini 100 yapın sonra Geliştirmeler kısmına gelin ve Anlık Mod işaretliyse işaretini kaldırın ve diğer tüm kutuları boş bırakın sonra Gelişmiş sekmesine gelin ve 2 Kanal, 16 bit, 48000 hz DVD kalitesi yapın ve alttaki iki kutuyu işaretleyin ve Uygula/Tamam deyin. Şimdi tekrar deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri