SES VE GÖRÜNTÜ SORUNU

alihanyaman

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamın Aleyküm, Sizlere sorunumu açık ve net bir şekilde açıklayacağım anlamayan olursa daha detaylı bir şekilde de anlatabilirim. Sorun yaklaşık bir hafta önce falan başladı sakin sakin oyunumu oynarken monitör kapanıp açılmaya başladı ve monitör hep kapandığında ses gidiyordu. Bir kaç tanıdığıma bu sorunumu anlattım kimisi ekran kartında veya kasanın içinde bir sıkıntı olabilir dedi kimi de monitörün görüntü kablosunda arkadaşımdan bir kablo ödünç aldım ve sorunum kısmen çözüldü şuanlık monitörüm kapanmıyor ama sıklıkla ekranda karıncalanma oluyor bunlar daha çok uygulama veya tarayıcımda yeni sekme açtığımda oluyor şuanlık benim sinirlerimi bozan sorun bahsettiğim gibi ses hoparlörümde bir sıkıntı yok soranlarınız olacaktır denedim çalışıyor sorunsuz ama pcde ekran her karıncalandığında ses gidiyor lütfen bu konuda yardımcı olun bir haftadır ne yaptıysam olmadı şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz sanırım ekran kartından yada anakarttan kaynaklı. Eğer bir arıza kısa devre yada bir kasa içi gereksiz akım varsa ki var görünüyor bu sistemde parazitlenme ses için cızırtı kesilme ve monitör için bahsettiğiniz sorunlara sebep olur. Tavsiyem eğer biliyorsanız ve tek başınıza yapabilirseniz tüm sistemi sökün her parçayı güzelce temizleyin. Bir fırça ile tozları üflemek için yada çekmek için fön yada süpürge kullanabilirsiniz. Sonrasında eksiksiz doğru bir şekilde sistemi geri toparlayın bu şekilde eğer olmaması gereken bir elektrik kaynaklı parazitlenme varsa bu çözülebilir. Eğer işe yaramaz ise sonrasında ne yapabiliriz bakarız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri