Sessiz Argb Kasa Fanı Önerisi

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba arkadaşlar kasamdaki fanlar ses yaptığı için yeni fan takımı almak istiyorum 120mmlik sessiz özellikte olan ses olayına çok takıntım oluyor ister istemez internette araştırmalarımda Arctic P12 PWM ARGB fan var 0dB teknolojisi varmış bu modelde fiyat olarak pahalı biraz ama sizin bana önerebileceğiniz fan var mıdır ARGB olarak kasamda kontrolcü yok ama gerekli olursa onu da alırım benim için önemli olan sessiz fan olması. Kasa modelim aşağıdaki linkte olan modeldir.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
sessizlik yönünden:

fiyat yönünden:

diğer bir bütçe alternatifi:

anakartında yeterli pwm kasa fanı slotu varsa direk bağlarsın. yoksa şöyle birşeye ihtiyaç duyacaksın:

pwm fanı birkere bağladıktan sonra biostan fan eğrisini değiştirip hızlı yavaş yada hangi durumda fanlar hızlanacak belirleyebiliyorsun. kalburüstü markanın fanını al sonra biostan ayarını yapıp istediğin sonucu elde edersin. fanların tam soğutma tam performans halinde ses düzeylerinede bakabilirsin.

tam yükte 25db yi aşmayan 120mm pwm kasa fanı listesi:

KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
sessizlik yönünden:

fiyat yönünden:

diğer bir bütçe alternatifi:

anakartında yeterli pwm kasa fanı slotu varsa direk bağlarsın. yoksa şöyle birşeye ihtiyaç duyacaksın:

pwm fanı birkere bağladıktan sonra biostan fan eğrisini değiştirip hızlı yavaş yada hangi durumda fanlar hızlanacak belirleyebiliyorsun. kalburüstü markanın fanını al sonra biostan ayarını yapıp istediğin sonucu elde edersin. fanların tam soğutma tam performans halinde ses düzeylerinede bakabilirsin.

tam yükte 25db yi aşmayan 120mm pwm kasa fanı listesi:

önerilerin için sağol hocam normalde istediğim fan modeli alttaki linkte paylaştığım modeldi 4 adeti 2900 e satılıyordu ama stokta kalmamış bunun gibi sessiz olmasını istiyorum ıd cooling hiç bilmediğim marka o yüzden nasıldır bilemiyorum

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
önerilerin için sağol hocam normalde istediğim fan modeli alttaki linkte paylaştığım modeldi 4 adeti 2900 e satılıyordu ama stokta kalmamış bunun gibi sessiz olmasını istiyorum ıd cooling hiç bilmediğim marka o yüzden nasıldır bilemiyorum

thermalright ve id-cooling boş markalar değil.

bahsettiğin fanın incelemesi aşağıdaki linkte:

ses açısından şöyle bir durum var:

1771185369695.png

buda şu anlama geliyor o fan sistemin ihtiyacına göre 1500 devir dönerse belli bir ses olacak.

aslında şu an piyasada bulunsaydı hazır 200mm fanlı iyi soğutmalı ve sessiz kasalar vardı. onlar çok güzeldi. ama neyazıkki hiçbiri şu an piyasada yok.

istediğin 120mm fanı satın alabilirsin. pwm olması avantajına olur. rahatsızlık veren bir ses olursa biostan fan çalışma eğrisini düzenleyerek ihtiyacına ulaşırsın.

misal şu kasa soğutma+sessizlik yönünden çok başarılıydı. yenisini göremedim.

çift 200mm fanlı bir kasa

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri