Bu ses normal değil. Garantisi varsa garantiye gönder. Eğer yoksa programlar ile bir test ettir neler çıkacak bakalım. Sağlıklı bir HDD'den böyle ses çıkmaz.Bakın videoda ses belli arkadaşlar.
Kast ettiğim odur zaten. Teknik olarak bahsetmiyorum sessiz derken. Konuyu açan kişi de bunu kast ediyor sessiz HDD derken teknik olarak değil, kulağı rahatsız etmeyen HDD demek istiyor. Az sesli HDD demek istiyor. Mesele bu.O zaman dediğim gibi o HDD sorunludur. Öyle bir ses çıkması imkansız sağlıklı bir HDD'de. (HDD'ler bunun 10 kat üzerine çıkıp cidden kulağı deliyorlar. Belki 10.000 RPM olsa çıkar.) Benimde elimden yıllar boyunca bir çok farklı HDD geçti. Sorunlu HDD'ler hariç birinden bu tarz sesler çıkmaz. Anca Laptop kullanman gerekir bu tarz bir ses için. Ondan bile "Yüksek sesle müzik açsam, o sesle yarışan bir ses çıkarıyordu. " böyle bir ses çıkmaz.
Son olarak sana göre "HDD'den gelen ses fan sesinden kısıksa ve duyulmuyorsa bana göre o HDD sessizdir." sesiz olması HDD'nin sessiz çalıştığı anlamına gelmez. Teknik olarak yanlış cümle kuruyorsun. Hala ısrar ediyorsun. Bunu herkes yapıyor. Mekanik bir yapı ses çıkartır. Bunu senin duymuyor olman "sessiz çalıştığı" anlamına gelmez. İyi akşamlar.
Mübarek traktör gibi çalışıyor. Kesinlikle garantisi varsa yollayın yenisi gelsin.Bakın videoda ses belli arkadaşlar.
Sağlık testi yaptım hiç bir sorun çıkmadı hepsi %100Bu ses normal değil. Garantisi varsa garantiye gönder. Eğer yoksa programlar ile bir test ettir neler çıkacak bakalım. Sağlıklı bir HDD'den böyle ses çıkmaz.
Garantisi yok malesef varsa hdd öneriniz yeni açığım önerilere.Kast ettiğim odur zaten. Teknik olarak bahsetmiyorum sessiz derken. Konuyu açan kişi de bunu kast ediyor sessiz HDD derken teknik olarak değil, kulağı rahatsız etmeyen HDD demek istiyor. Az sesli HDD demek istiyor. Mesele bu.
Hassas cihazlarla ses ölçmeye kalksanız SSD bile teknik olarak ses çıkarır (içerisinden akım geçen her cihaz gibi). Bizim duyamayacağımız bir ses olur ve sessiz deriz. Teknik kısma girmeye gerek yok bu konuda. Sessizden kasıt duyulmayandır. Yoksa teknik olarak ifade edecek olsak tamamen haklısınız. Ancak konuda SSD'ler sessiz çalışır diyen de var ve aslında teknik olarak o da mümkün değil.
Mübarek traktör gibi çalışıyor. Kesinlikle garantisi varsa yollayın yenisi gelsin.
IronWolf önerebilirim. Çok kaliteli üretiliyor. Ses çıkma olasılığı da buna bağlı olarak düşük oluyor. Gelir gelmez ses kontrolü yapın ve eğer duymuyorsanız sizi rahatsız etmeyecek bir ses seviyesinde ise (benim tabirimle sessiz HDD ise) kullanırsınız. Eğer rahatsız edici ses seviyesinde ise iade/değişim için geri yollayın derim.Garantisi yok malesef varsa hdd öneriniz yeni açığım önerilere.
Sorun yoksa zaten belli o kasada ben olsam ses yaparımSağlık testi yaptım hiç bir sorun çıkmadı hepsi %100
Garantisi yok malesef varsa hdd öneriniz yeni açığım önerilere.
Hemen bakayım ben gene hocam.IronWolf önerebilirim. Çok kaliteli üretiliyor. Ses çıkma olasılığı da buna bağlı olarak düşük oluyor. Gelir gelmez ses kontrolü yapın ve eğer duymuyorsanız sizi rahatsız etmeyecek bir ses seviyesinde ise (benim tabirimle sessiz HDD ise) kullanırsınız. Eğer rahatsız edici ses seviyesinde ise iade/değişim için geri yollayın derim.
Defalarca bahsettiğim gibi marka model fark etmiyor aslında, şanssız HDD denk gelince o ses muhakkak oluyor. Hem de sıfır HDD bile başımıza gelebiliyor. İade ve değişim konusunda sıkıntı yaratmayan Amazon gibi yerlerden almanızı öneririm.
Denedim şu an bilgisayar masamın üzerine koydum ses kesildi. Sanırım kasa eski diye yapıyor. Fanin 1 taneside bazen ucak calişir gibi calisiyor bir süre sonra sesi azalıyordu. Sanirım kasa değişim zamanı gelmiş.Sorun yoksa zaten belli o kasada ben olsam ses yaparımama yine de emin olmak için bilgisayarınızı kapatıp sonra tüm fişleri çekip, power tuşuna emin olmak için 12 saniye basılı tutun içindeki elektrik akımı çıksın. HDD yi oradan söküp kablosu yetişiyorsa kasanın dışındaki, düz zemine yerleştirip öyle bir deneyin bakalım ne sonuç verecek. Sanki izolasyon ve demirlerden ötürü vınlama duyuluyor gibi
Hey gidi eskiden internet kafede bu kasalarla çok uğraşırdık bazen yerinden oynatsan fan sesi tokatlasan duran ses, bu kasalar kötü ses konusunda
![]()
Aynen şu an mdf düz zemine koydum sesi kesildi. Hdd normal çalısıyor. Bana 1000 tl bandında uygun geniş bir kasa önerir misiniz? Ikinci elde olabilir.Ses HDD yerine kasadan geldiğine eminseniz silikonlu papuç alıp öyle montajlayın kasaya. Kasa alacak bütçeniz şimdilik yoksa geçici olarak idare etmenizi sağlar.
Bir süre gözlemleyin bakalım. HDD sesi tekrar edecek mi yoksa kasadan mı geliyor? Kesin emin olup öyle hareket edin, boşa para harcamamış olursunuz.
@Fenomend önemli bir noktaya değinmiş, eski kasalar da o şekilde ciddi ses sebebi olabiliyordu.
Siz kasanızın içini iyice temizleyin, masraf yapmadan önce kasanın zeminine iç kısma @KOCAEFE nin dediği silikonlu papuçlardan 4 tane alın Hdd 4 köşesine gelecek şekilde kasa zeminine koyun bir hafta kullanın ve gözlemleyin ses çıkmazsa hdd den o zaman buraya bir konu açın, size kasa tavsiyesi yapılacaktır. Bende pimapen pencere camları üstünde gelen kücük turuncu ya da sarı kare süngerler var, arada onları kullanıyorum bu tür durumlarda, ses kesilsin diye fanlara kullanmışlığım bile var titreşimi kessin diyeAynen şu an mdf düz zemine koydum sesi kesildi. Hdd normal çalısıyor. Bana 1000 tl bandında uygun geniş bir kasa önerir misiniz? Ikinci elde olabilir.
Nasıl birşey o pabuç nerden alabilirim link var mı?Ses HDD yerine kasadan geldiğine eminseniz silikonlu papuç alıp öyle montajlayın kasaya. Kasa alacak bütçeniz şimdilik yoksa geçici olarak idare etmenizi sağlar.
Bir süre gözlemleyin bakalım. HDD sesi tekrar edecek mi yoksa kasadan mı geliyor? Kesin emin olup öyle hareket edin, boşa para harcamamış olursunuz.
@Fenomend önemli bir noktaya değinmiş, eski kasalar da o şekilde ciddi ses sebebi olabiliyordu.
Bunu ben vida yerlerine mi takıyorum yani? Silikon ile peki hdd sarıp kasa icine taksam o sorun olusturur mu?![]()
4 adet darbeye dayanıklı vida masaüstü bilgisayar Hdd 3.5 inç sabit Disk amortisör vida durumda darbeye dayanıklı vida - AliExpress 13
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
Yurt içinde bulabilirsem linkini paylaşırım ancak bahsettiğim silikonlar linkteki gibi. Bu linkten sipariş etmenizi önermem astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
Vibrasyonu emecek türde herhangi bir silikon veya kauçuk malzeme olması yeterli oluyor.
Burada buldum ama 13 mm de kalınlığı ile yer kaplayacağı için emin olamasam da eğer vidalamada sıkıntı yaşamazsanız sesi emer en azından. Belki el beceriniz varsa falçata ile kalınlığını azaltabilirsiniz.![]()
ŞEFFAF VİDALI PABUÇ 23*13 - Plastik Baza Pabuçları - - gozdenalbur.com - Makita El Aletleri - Dewalt Ürünleri - Hırdavat ve Nalburiye Çeşitleri
ŞEFFAF VİDALI PABUÇ 23*13, ,www.gozdenalbur.com
Ölçüleri:
Çap : 23 mm
Yükseklik : 13 mm
Bu şekilde hazır ürün olması da şart değil, kasa ile temasını en aza indirecek silikon veya kauçuk malzeme ile aralara malzeme sıkıştırmanız halinde yine aynı işlevi görecektir.
Videodan gördüğüm kadarıyla HDD yuvasında en alta silikon malzeme ile sıkıştırırsanız vida gerekmeyebilir. Ancak yine de vida olması ve HDD'nin sabit kalmasında bence yarar var.Bunu ben vida yerlerine mi takıyorum yani? Silikon ile peki hdd sarıp kasa icine taksam o sorun olusturur mu?
Aynen baya titreşim hissettiriyor. Kasa önerilerinize açığım.Videodan gördüğüm kadarıyla HDD yuvasında en alta silikon malzeme ile sıkıştırırsanız vida gerekmeyebilir. Ancak yine de vida olması ve HDD'nin sabit kalmasında bence yarar var.
Benim kasanın HDD vida yuvalarında silikon malzeme kasa içeriğinde vardı, alırken incelemelerine ve videolarına bakıp bu tarz özelliklerini bilerek almıştım (şimdiki kasa modellerinde çok daha fazla özellik olanlarını görüyorum). Tüm özelliklerini görüp ona göre seçmenizi öneririm kasa almak istediğiniz zaman. Ses konusunda kalıcı çözüm yeni kasa almak olur. Mevcut kasa titreşimi epey hissettiriyor gibi.
İsterseniz yeni bir konu açın ve bütçenizi belirtip kasa önerileri isteyin. Piyasayı takip eden daha çok kişiden daha iyi öneriler alırsınız. Bu konunun sonlarına doğru kasa lazım dediğiniz için herkes sondaki mesajları fark etmeyebilir.Aynen baya titreşim hissettiriyor. Kasa önerilerinize açığım.
Hiç aklıma gelmemişti bu. Direkt HDD'ye odaklandım. Doğru tespit yapmışsınız valla. Eski kasamda HDD'yi takıldığı kızağa tam oturtmamıştım bu tarz bir ses geliyordu. Eğer sorun gerçekten bu ise arkadaş boş yere HDD aldıracaktık.Sorun yoksa zaten belli o kasada ben olsam ses yaparımama yine de emin olmak için bilgisayarınızı kapatıp sonra tüm fişleri çekip, power tuşuna emin olmak için 12 saniye basılı tutun içindeki elektrik akımı çıksın. HDD yi oradan söküp kablosu yetişiyorsa kasanın dışındaki, düz zemine yerleştirip öyle bir deneyin bakalım ne sonuç verecek. Sanki izolasyon ve demirlerden ötürü vınlama duyuluyor gibi
Hey gidi eskiden internet kafede bu kasalarla çok uğraşırdık bazen yerinden oynatsan fan sesi tokatlasan duran ses, bu kasalar kötü ses konusunda
![]()
Sorunum gercekten cozuldu. Kasaya takinca ayni ses gene geliyor. Sanırım kasam baya eski olduğundan everest kasa eski. Ama arkadaş sayesinde ses kesildi hddden gelen.Hiç aklıma gelmemişti bu. Direkt HDD'ye odaklandım. Doğru tespit yapmışsınız valla. Eski kasamda HDD'yi takıldığı kızağa tam oturtmamıştım bu tarz bir ses geliyordu. Eğer sorun gerçekten bu ise arkadaş boş yere HDD aldıracaktık.
Adınıza sevindim. Yukarıda "darbeye dayanıklı vida" atılmıştı onun yanında birde kasayı kapalıyken hafif sallamayı deneyin, eğer sallıyorsa ayaklarında veya bulunduğu yerde sorun olabilir.Sorunum gercekten cozuldu. Kasaya takinca ayni ses gene geliyor. Sanırım kasam baya eski olduğundan everest kasa eski. Ama arkadaş sayesinde ses kesildi hddden gelen.