yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Ekran Kartı
RTX 4060
Herkese hayırlı akşamlar fotoğraftaki sistemi itopya üzerinden kendim özelleştirdim almayı düşünüyorum sisteme ek olarak
MSI MAG 275F 27” 180HZ 0.5MS (GTG) Monitör 4.899₺
Thermalright Burst Assasins Kule tipi soğutucu 1.300₺
Almayı düşünüyorum kısaca hepsi 33k tutuyor bütçem aman aman değil max 35k (monitör dahil) bu sistem iyimidir, parçalar uyumlumu, fiyatına göre nasıl bir sistem yardımcı olursanız sevinirin bi kaç arkadaş işlemciyi düz 5600 yapıp 4060Ti almamı söyledi fakat dediğim gibi bütçem kısıtlı bu yüzden bütçem yetmiyor öyle bişeye sizlerin önerisi varmıdır, nasıl bir yol izlemeyliyim, bu sistemi alsam olur mu, parçalara göre fiyat nasıl kafam çok karışık yıl sonu kampanyaları bitmeden bi sistem almam lazım yardımcı olursanız sevinirim
NOT: Amd ilemcili Nvidia Ekran kartlı bir sistem kurmak istiyorum, genel olararak hikaye oyunlarını ağrılıklı oynuyorum fakat rekabetçi oyunlarıda genelde oynarım

Ekli dosyalar

• IMG_0704.png
    IMG_0704.png
    204.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0705.png
    IMG_0705.png
    458.7 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0706.png
    IMG_0706.png
    741.3 KB · Görüntüleme: 12

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam AM4 sisteme o fiyat fazla, onun yerine şu sistemi önerebilirim;
kasa ve ssd yükseltmelerini yapınca 27 bine geliyor. Ayrıca yanında kule tipi soğutucu takıyorlar.AMD ekran kartı düşünürseniz 7600,7600xt veya 7700xt li sistemlere de bakılabilinir.

Ekli dosyalar

• ssd.PNG
    ssd.PNG
    53.1 KB · Görüntüleme: 5
  • vento kasa.PNG
    vento kasa.PNG
    45.9 KB · Görüntüleme: 6
KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam AM4 sisteme o fiyat fazla, onun yerine şu sistemi önerebilirim;
kasa ve ssd yükseltmelerini yapınca 27 bine geliyor. Ayrıca yanında kule tipi soğutucu takıyorlar.AMD ekran kartı düşünürseniz 7600,7600xt veya 7700xt li sistemlere de bakılabilinir.
Bu sistem nasıldır hocam bu eklentileri yapınca

Ekli dosyalar

• IMG_0708.jpeg
    IMG_0708.jpeg
    59.7 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0707.jpeg
    IMG_0707.jpeg
    57.9 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0709.jpeg
    IMG_0709.jpeg
    66.6 KB · Görüntüleme: 5

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Bu sistem nasıldır hocam bu eklentileri yapınca

hocam dediğiniz eklentileri yapınca 28500 tl oluyor bide kasası kötü yükseltme fiyatları da pahalı açıkcası 4060 için bu fiyatlar fazla.vram den ötürü b580 ve 7600xt li sistemlere de bakılabilinir.Yada fırsat beklenir.

KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam dediğiniz eklentileri yapınca 28500 tl oluyor bide kasası kötü yükseltme fiyatları da pahalı açıkcası 4060 için bu fiyatlar fazla.vram den ötürü b580 ve 7600xt li sistemlere de bakılabilinir.Yada fırsat beklenir.
Hocam amd ekran kartı düşünmüyorum ve yılın son indirimleri bitmeden almam lazım yılbaşından sonra zam vs olayları olursa bu sefer hiç alamam attığım sistemde 1 hafta önce çıktı ve emsali sistemlere göre ucuza geliyor arkadaşım aynı sistemin 5600x işlemcili ve soğutucusuz halini 27 bine aldı sizin attığımız sisteme ilerde bi 16gb ram daha takıp upgrade edebilirim bende ddr5 bi sistem toplama taraftarıyım çünkü ilerde upgrade düşüncem var fakat koydukları hava soğutucu dandik bi soğutucu gibi çok iyi bişeye benzemiyor

Hocam bir de bu sisteme bakın derim.
Hocam sistem mütiş fakat amd ekran kartı düşünmüyorum gönlüm nvidia taraftarı

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam amd ekran kartı düşünmüyorum ve yılın son indirimleri bitmeden almam lazım yılbaşından sonra zam vs olayları olursa bu sefer hiç alamam attığım sistemde 1 hafta önce çıktı ve emsali sistemlere göre ucuza geliyor arkadaşım aynı sistemin 5600x işlemcili ve soğutucusuz halini 27 bine aldı sizin attığımız sisteme ilerde bi 16gb ram daha takıp upgrade edebilirim bende ddr5 bi sistem toplama taraftarıyım çünkü ilerde upgrade düşüncem var fakat koydukları hava soğutucu dandik bi soğutucu gibi çok iyi bişeye benzemiyor

Hocam sistem mütiş fakat amd ekran kartı düşünmüyorum gönlüm nvidia taraftarı
Hocam benim de gönlüm Nvidia ama şu şekilde söyleyeyim, ekran kartını bence 2. el olarak elden çıkarabilirsiniz. Nvidia 4000 serisinin üretimi durmasından ve ülkemizdeki asgari ücret ve diğer zamlardan dolayı 4060 gibi ekran kartlarını absürt fiyatlara satıyorlar. Ben de Galax 4080 Super alacaktım, 42.000'den 52.000 TL yükseldi. 5000 serisini de bekleyebilirsiniz.

KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam benim de gönlüm Nvidia ama şu şekilde söyleyeyim, ekran kartını bence 2. el olarak elden çıkarabilirsiniz. Nvidia 4000 serisinin üretimi durmasından ve ülkemizdeki asgari ücret ve diğer zamlardan dolayı 4060 gibi ekran kartlarını absürt fiyatlara satıyorlar. Ben de Galax 4080 Super alacaktım, 42.000'den 52.000 TL yükseldi. 5000 serisini de bekleyebilirsiniz.

Valla hocam kafam bayağı karışık şuan yarın sipariş vermeyi planlıyorum ve nasıl bir yol izlemeliyim çözemedim

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Valla hocam kafam bayağı karışık şuan yarın sipariş vermeyi planlıyorum ve nasıl bir yol izlemeliyim çözemedim
Hocam, sizin yerinizde olsam tek tek kendiniz dizecekseniz ekran kartı almayın. Kendim 9800x3d sistemimi cuma günü kurdum, ekran kartı yok. 5000 serisini bekliyorum. Şurada 6 Ocak için bir şey kalmadı. İlla alacaksanız, Nvidia istiyorsanız yukarıda attığım sistemlere bakın ama işlemci olarak 7500F önerebilirim AMD sistem için ya da AMD ekran kartlı sistemi alıp 2. elden ekran kartını satıp yeni ekran kartı alırsınız ilerleyen zamanlarda. Hem AMD deneyiminiz olur.

KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam, sizin yerinizde olsam tek tek kendiniz dizecekseniz ekran kartı almayın. Kendim 9800x3d sistemimi cuma günü kurdum, ekran kartı yok. 5000 serisini bekliyorum. Şurada 6 Ocak için bir şey kalmadı. İlla alacaksanız, Nvidia istiyorsanız yukarıda attığım sistemlere bakın ama işlemci olarak 7500F önerebilirim AMD sistem için ya da AMD ekran kartlı sistemi alıp 2. elden ekran kartını satıp yeni ekran kartı alırsınız ilerleyen zamanlarda. Hem AMD deneyiminiz olur.
Valla olmadı öyle yapacam hocam. Bu sistem için ne dersiniz

Ekli dosyalar

• IMG_0710.png
    IMG_0710.png
    211.2 KB · Görüntüleme: 15

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Valla olmadı öyle yapacam hocam. Bu sistem için ne dersiniz
hocam marka takıntınız yoksa vento kasa yeterli ram değiştirmeyin kingston olarak kalsın sizin seçtiğinizden cl değeri oarak daha iyi zaten şimdilik 32gb yapmanıza gerek yok ama isterseniz aynısından 1 tane daha alır takarsınız o şekil 26.954,28 tl ye geliyor.

Ekli dosyalar

• kasa.PNG
    kasa.PNG
    50.6 KB · Görüntüleme: 12
  • ram.PNG
    ram.PNG
    21.2 KB · Görüntüleme: 12
KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam marka takıntınız yoksa vento kasa yeterli ram değiştirmeyin kingston olarak kalsın sizin seçtiğinizden cl değeri oarak daha iyi zaten şimdilik 32gb yapmanıza gerek yok ama isterseniz aynısından 1 tane daha alır takarsınız o şekil 26.954,28 tl ye geliyor.
Soğutucu şimdilik yeterli olur mı hocam ileride zaten değiştiririm

KS

yigitq2m

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ben sorun olacağını düşünmüyorum.Sistemi alınca testini yaparsın gerekirse en kötü yazın değiştirirsin.
Sağolun hocam teşekkür ederim yardımınız için aklımdaki soru işaretleri kalktı extra kendim soğutucu aldığım halde ddr4 sisteme göre (kasa monitör soğutucu dahil) daha kaliteli ddr5 bir sistemi 500-600 tl farkla alıyorum ram şuan 2050₺ ilerleyen zamandada bi 16gb ram daha alırsam tam istediğim sistemi dizmiş oluyorum

PXLISS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Sağolun hocam teşekkür ederim yardımınız için aklımdaki soru işaretleri kalktı extra kendim soğutucu aldığım halde ddr4 sisteme göre (kasa monitör soğutucu dahil) daha kaliteli ddr5 bir sistemi 500-600 tl farkla alıyorum ram şuan 2050₺ ilerleyen zamandada bi 16gb ram daha alırsam tam istediğim sistemi dizmiş oluyorum
Rica ederim hocam güle güle kullanın.

Emircan60TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam, RAM mümkünse çift modül 2x16 şeklinde alın derim. Tek RAM, oyunlarda istediğiniz tam performansı vermeyebilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri