Sıfır Asus X507MA Çok Yavaş

HeriKuri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar, bahsettiğim Asus X507MA model dizüstü bilgisayarı geçen hafta Teknosadan aldım ve elime geçti, bilgisayar çok ama çok yavaş açılıyor, açılması 10 dakika, tarayıcı açmam 5 dakika sürüyor, windows menüsüne tıklıyorum 30-40 saniyede açılıyor bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Çok bir performans beklemiyorum oyun felan oynamayacağım ama 10 dakikada açılması da hiç hoşuma gitmedi, normal midir bu durum? Geri vermeyi düşünüyorum.

Ürün linki; https://www.teknosa.com/asus-x507ma...d-graphics-600-share-w10-notebook-p-125033918

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi HDD 5400 RPM disk olduğundan sistemin açılması dakikalar sürebilir bu bir doğal süreç süreyi azaltmak için ayar yapılabilir ama asla bir SSD performansında açılmasını beklemeyin. 4 GB RAM Windows 8 ve 10 için çok yetersiz bir rakam ki buda sistemin açılışını sistem açılışındaki yazılımların yada servislerin sayısına göre ciddi anlamda etkiler yani cihaz 2 kanattan ciddi dezavantaj yiyor buda performansı etkiliyor. Eğer isterseniz açılış hızı vs. için birkaç ayar yapabiliriz ama Windows deneyiminde 4 GB RAM sizi her türlü yavaşlatacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri