Yardım Sıfır Msi B850 Gaming Plus Pz Anakartta Yamuk Pin (Jocfs1 Ve Jfp2) Çıktı.

rko21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar herkese,
Öncelikle toplayacağım sistemde tercih ettiğim bileşenleri sizle paylaşayım ve bu konuda da önerilerinize açığım:
İşlemci: Amd 9800x3d
SSD: Kioxia exceria plus g4 2tb gen5
RAM: xpg lancer 32-6000mhz-cl30 / klevv 24x2 6000mhz-cl30 arasındayım sizce o hem iş tarafı da düşünüldüğünde nasıl
Kasa: Msi pano 100r pz
Soğutma: Msi coreliquid I360
Monitör: Gigabyte m27up ice (dual mode:4k-160,fhd-320)
2. Monitor: Gigabyte m27q2 qd ice (2k-200)
PSU: Msi A1000GL
Ekran Kartı: Msi 5080 ventus 3x white

Anakart olarak MSI B850 Gaming Plus PZ tercih ettim.
Ancak kutuyu açıp genel bir fiziksel gözlem yaptığımda, sol alt köşedeki pin grubunda yer alan iki pinin bariz şekilde yamuk olduğunu fark ettim. (Görselleri ekliyorum, yamuk olan pinlerden biri JOCFS1 grubundaki Safe Boot pini diğeri de hemen üstündeki JFP2 pini burası sanırım buzzer için kullanılıyormuş yani gereksiz ancak safe boot pininin bu kadar orantılı şekilde yamulması aklıma acaba bu anakartta bir sorun var da o yüzden sürekli safe bootta başlatılması için bilinçli yapılmış olmasından şüpheleniyorum bu mümkün mü? Bilgisi olan var mı

*M.2 soğutucuların pedi koruyan jelatinleri, anakartın üstündeki jelatinler, soket koruma kapağı vs her şey fabrikasyon gibi duruyor.

MSI'ın son dönem üretimlerinde veya paketlemelerinde bu tarz ufak hatalarına denk geleniniz oldu mu? Sizce hiç riske girmeyip direkt iade sürecine mi girmeliyim, yoksa pini düzeltip geçeyim mi?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_0825.JPG
    IMG_0825.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0824.JPG
    IMG_0824.JPG
    3 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0823.JPG
    IMG_0823.JPG
    2 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_0822.JPG
    IMG_0822.JPG
    2.3 MB · Görüntüleme: 3

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,585
Selamlar herkese,
Öncelikle toplayacağım sistemde tercih ettiğim bileşenleri sizle paylaşayım ve bu konuda da önerilerinize açığım:
İşlemci: Amd 9800x3d
SSD: Kioxia exceria plus g4 2tb gen5
RAM: xpg lancer 32-6000mhz-cl30 / klevv 24x2 6000mhz-cl30 arasındayım sizce o hem iş tarafı da düşünüldüğünde nasıl
Kasa: Msi pano 100r pz
Soğutma: Msi coreliquid I360
Monitör: Gigabyte m27up ice (dual mode:4k-160,fhd-320)
2. Monitor: Gigabyte m27q2 qd ice (2k-200)
PSU: Msi A1000GL
Ekran Kartı: Msi 5080 ventus 3x white

Anakart olarak MSI B850 Gaming Plus PZ tercih ettim.
Ancak kutuyu açıp genel bir fiziksel gözlem yaptığımda, sol alt köşedeki pin grubunda yer alan iki pinin bariz şekilde yamuk olduğunu fark ettim. (Görselleri ekliyorum, yamuk olan pinlerden biri JOCFS1 grubundaki Safe Boot pini diğeri de hemen üstündeki JFP2 pini burası sanırım buzzer için kullanılıyormuş yani gereksiz ancak safe boot pininin bu kadar orantılı şekilde yamulması aklıma acaba bu anakartta bir sorun var da o yüzden sürekli safe bootta başlatılması için bilinçli yapılmış olmasından şüpheleniyorum bu mümkün mü? Bilgisi olan var mı

*M.2 soğutucuların pedi koruyan jelatinleri, anakartın üstündeki jelatinler, soket koruma kapağı vs her şey fabrikasyon gibi duruyor.

MSI'ın son dönem üretimlerinde veya paketlemelerinde bu tarz ufak hatalarına denk geleniniz oldu mu? Sizce hiç riske girmeyip direkt iade sürecine mi girmeliyim, yoksa pini düzeltip geçeyim mi?
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
İade et hiç uğraşma.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri