Yardım Sıfır Sistem Mavi Ekran Verip Duruyor

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıfır topladığım sistem critical progress die hatası veriyor,formatlamama rağmen düzelmedi donanımın tamamını tam yükte test ettim bir problem yok gibi görünüyor mavi ekran almamın sebebi ne olabilir

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
"Critical Process Died" hatası, genelde Windows kurulumu sırasında eksik veya bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır. Format atarken herhangi bir hata ya da aksilik yaşadın mı? Eğer hiç hata almadan attıldıysa format.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır.
Kod:
sfc /scannow
Bu komut bozuk dosyaları tarar ve onarır.
Ardından şunu yaz.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu komut, ise Windows imajındaki hataları onarır. Sistemi yeniden başlat sonra.

Eğer hiçbir donanımsal sorun yoksa,
Windows dosyalarında bir bozulma olabilir. Bu yüzden önce Windows'u güncellemeyi dene. Tabii sadece Windows değil, ekran kartı da dâhil olmak üzere tüm sürücüleri kontrol edip güncellemeni de öneririm.

KS

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
"Critical Process Died" hatası, genelde Windows kurulumu sırasında eksik veya bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır. Format atarken herhangi bir hata ya da aksilik yaşadın mı? Eğer hiç hata almadan attıldıysa format.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır.
Kod:
sfc /scannow
Bu komut bozuk dosyaları tarar ve onarır.
Ardından şunu yaz.
Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu komut, ise Windows imajındaki hataları onarır. Sistemi yeniden başlat sonra.

Eğer hiçbir donanımsal sorun yoksa,
Windows dosyalarında bir bozulma olabilir. Bu yüzden önce Windows'u güncellemeyi dene. Tabii sadece Windows değil, ekran kartı da dâhil olmak üzere tüm sürücüleri kontrol edip güncellemeni de öneririm.
bunlara rağmen alıyorsam sorun ne olabilir,daha öncesinde 2 kez formatladım çünkü

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Ekran kartınız ne ? Önce bu aşağıdakileri deneyin olmazsa ekran kartınızı söylersiniz.

ayarlar
sistem
sorun gider
diğer sorun gidericiler
windows update

ayarlar
windows update
gelişmiş seçenekler
kurtarma
sorunları windows update kullanarak düzelt

KS

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartınız ne ? Önce bu aşağıdakileri deneyin olmazsa ekran kartınızı söylersiniz.

ayarlar
sistem
sorun gider
diğer sorun gidericiler
windows update

ayarlar
windows update
gelişmiş seçenekler
kurtarma
sorunları windows update kullanarak düzelt
şuanlık stabil ama her zaman böyle olmuyor windows herhangi bir sorun olmadığını ve güncel olduğunu söylüyor donanımsal olma ihitmali kaç ekran kartım 5060 ti bu arada

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
şuanlık stabil ama her zaman böyle olmuyor windows herhangi bir sorun olmadığını ve güncel olduğunu söylüyor donanımsal olma ihitmali kaç ekran kartım 5060 ti bu arada
Tamam. Raminizi ve anakartınızı da söyler misiniz ? Ayrıca biosa girip xmp veya expo ayarına bakar mısınız.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Expo 2 olduğundan hata kaynaklanıyır muhtemelen. 2. profil her zaman daha agresiftir.

KS

Mandosi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expo 2 olduğundan hata kaynaklanıyır muhtemelen. 2. profil her zaman daha agresiftir.
tüm profilleri denedim hepsinde de aynı mavi ekranı aldım aslında,ve ramlerin rgb renklerini sabit beyaza ayarlamama rağmen ısrarla kendini kırmzıya çeviriyor,ramde sorun olabilir mi çünkü marka model olarak ramle anakart gayet uyumlu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri