Sıfır toplama pc durduk yerekitleniyor

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
Sitede yeniyim konu başlığıma benzer konu göremedim var ise kusara bakmayın:)

Kasayı sıfırdan yeni topladım sistemi kurdum fakat belirsiz ve ikazsız bir şekilde kitleniyor ya da sistem hatası alıyorum ses takılıp kalıyor reset atmadan düzelmiyor. Ram den dir diyerek bütün kombinasyonları yaptım 4 sefer format attım bios güncelledim driver leri güncelledim işlemci test soktum ram leri teste soktum bir hata çıkmadı ama ne hikmetse ya herhangi bir yüklemede yada müzik dinlerken yada oyun oynarken gidiyor yada gitmiyor boştayken gidiyor. Bütün hevesim kaçtı pişman oldun lütfen desteklerini rica ederim.bu arada ram ları 3000mhz alıncada aynısı oluyor hiç açmadı daha sonralarda geri eski halinde şu an ve birşey daha ram ları başka program ile teste soktuğumda da gidiyor.
Lütfen yardım edin.

Sistem özellikleri;
Amd ryzen5 2600x işlemci
Asus rog b350 anakart
16gb cosair 3000mhz ram
Seasonic 620w power
250 gb m2 ssd
1gb 256 bit gt9800 ekrankartı (bütçe yetmedi idareten)
1gb msı 64 bit 710gt ilede denedim.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Adem3x' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Sitede yeniyim konu başlığıma benzer konu göremedim var ise kusara bakmayın:)

Kasayı sıfırdan yeni topladım sistemi kurdum fakat belirsiz ve ikazsız bir şekilde kitleniyor ya da sistem hatası alıyorum ses takılıp kalıyor reset atmadan düzelmiyor. Ram den dir diyerek bütün kombinasyonları yaptım 4 sefer format attım bios güncelledim driver leri güncelledim işlemci test soktum ram leri teste soktum bir hata çıkmadı ama ne hikmetse ya herhangi bir yüklemede yada müzik dinlerken yada oyun oynarken gidiyor yada gitmiyor boştayken gidiyor. Bütün hevesim kaçtı pişman oldun lütfen desteklerini rica ederim.bu arada ram ları 3000mhz alıncada aynısı oluyor hiç açmadı daha sonralarda geri eski halinde şu an ve birşey daha ram ları başka program ile teste soktuğumda da gidiyor.
Lütfen yardım edin.

Sistem özellikleri;
Amd ryzen5 2600x işlemci
Asus rog b350 anakart
16gb cosair 3000mhz ram
Seasonic 620w power
250 gb m2 ssd
1gb 256 bit gt9800 ekrankartı (bütçe yetmedi idareten)
1gb msı 64 bit 710gt ilede denedim.

Selamlar, işlemci olabilir aida64 ile sistem sıcaklığına bir bakabilir misin? Hangi sıcaklıklarda donuyor, kasa üzerindeki işlemci fanının takılı olduğu pinleri kontrol et yamultmuş olabilirsin.

Birden çok hata sebep olabilir başlıcaları çözüm önerileri/sebepleri▼

Ekran kartı güç girişlerini kontrol et tam modüler psu'da, bazen ekran kartı güç kablosunu psuya bağlamayı unutanlar oluyor:)

PSU'dan gelen güç bağlantılarını bağladın mı anakartın hem en sağ tarafına hem işlemcinin sol üst tarafıdaki yere.

Yazılımsal bir sıkıntıdan da kaynaklanabilir, driver booster işinizi görecektir.

Onboard grafik kartın var ise ekran kartını bir iptal et bakalım sonuç ne olacak

HDD olabilir, HDTUNE ile bir taratır mısınız?

W10 kullanıyorsan başlat'a/arama çubuğuna 'Mavi Ekran sorunlarını bul ve düzelt' yaz.

DVD sürücüsünü iptal et bir de öyle dene

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba met 61öncelikle ilgin teşekkür ederim,
Ram ler 2 adet dediğin gibi, denedim hata almaya devam ettim sıcaklı ise kendi programında 50c gösteriyor ısınma görünmüyor.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
50 derece, masaüstü ,yani işlemci boşta iken olan değermi. Öyleyse,oyuna falan girince çok yükselebilir.
Bios ,yazdığım sürümmü.

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Hun teşekkür ederim ilgin için;

Anakarttın 8pin cpu girişi takılı diğer sağ tarafta takılı, ekran kartın 6pin o da takılı asus kendi programında 50 yi geçtiğini görmedim tam yükte 60 larda gezindi hata ayılamada hata buldu fakat düzeltti ama ne kadar komut sisteminden yapmıştım. Fan pinlerini kontrol ettim norma görünüyor

Oyunda da hatta yük testinde 62c gözlemledim max, msı core froze l soğutucu takılı

Bios sürümü de daha dün güncelledim.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Adem3x' Alıntı:

Anakarttın 8pin cpu girişi takılı diğer sağ tarafta takılı, ekran kartın 6pin o da takılı asus kendi programında 50 yi geçtiğini görmedim tam yükte 60 larda gezindi hata ayılamada hata buldu fakat düzeltti ama ne kadar komut sisteminden yapmıştım. Fan pinlerini kontrol ettim norma görünüyor

Oyunda da hatta yük testinde 62c gözlemledim max, msı core froze l soğutucu takılı

söylediklerimden yapmadıklarını gerçekleştirmeyi deneyip not düşer misin, çemberi biraz daraltmak için buna ihtiyacımız var.
her şey etki ediyor olabilir çünkü.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Hayır,hayır. O değer AMD nin bu işlemci için öngördüğü max. sıcaklık değeridir. Yani senin işlemcinin sıcaklığı ile bi alakası yok. Bilgi olarak görünüyor.

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Hayır,hayır. O değer AMD nin bu işlemci için öngördüğü max. sıcaklık değeridir. Yani senin işlemcinin sıcaklığı ile bi alakası yok. Bilgi olarak görünüyor.

Evet dediğin gibi bilgi amaçlıymış bir paniğe kapıldım

Hun-' Alıntı:
Adem3x' Alıntı:

söylediklerimden yapmadıklarını gerçekleştirmeyi deneyip not düşer misin, çemberi biraz daraltmak için buna ihtiyacımız var.

Merhaba, 
Dediklerinizi sıraysıyla uyguladım;
Aıda64 ile cpu stress testinde 60c yi geçmedi
Güç bağlantılarını kontrol ettim hepsi olması gerektiği gibi herhangi bir bağlantı hatası göremedim
Şu pc de ethernet bağlı değil driver booster çalıştırmıyor fakat ben hepsinin güncel indirdim ve kurulumu yaptım en son
Amd olmasından dolayı dahili grafik kartı yok ama gt710 var ayrıyetten onda da aynı
***Hd tune 2dk sonra kitlendi***

Adem3x' Alıntı:
met 61' Alıntı:

Evet dediğin gibi bilgi amaçlıymış bir paniğe kapıldım

Hun-' Alıntı:

Merhaba, 
Dediklerinizi sıraysıyla uyguladım;
Aıda64 ile cpu stress testinde 60c yi geçmedi
Güç bağlantılarını kontrol ettim hepsi olması gerektiği gibi herhangi bir bağlantı hatası göremedim
Şu pc de ethernet bağlı değil driver booster çalıştırmıyor fakat ben hepsinin güncel indirdim ve kurulumu yaptım en son
Amd olmasından dolayı dahili grafik kartı yok ama gt710 var ayrıyetten onda da aynı
***Hd tune 2dk sonra kitlendi***

Dvd sürücüm zaten yok

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
M2. ssd de, bi sorun olmasın.

Olabilirmi! Bu arada donmaları ya herhangi bir yüklemede de yaşayorum mesela, usb bellek kurtarmam gerek açılmayan flas disck im var programı çalıştırdıtan sonra herhangi bir zamanında kitliyor.

Driver leri yüklerken de yaşadım :huh:
Tam olarak sorunum m2 ssd midir nasıl anlarız

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dostum dedim ki hdtune ile tarat, söylediğini yaptım diyorsun görüntü yok. [font=arial, sans-serif]Health [/font]ve [font=arial, sans-serif]Benchmark[/font] testini atman lazım.
Diyorum ki mavi ekran sorunlarını bul ve düzelt işlemini yap, herhangi bir olay oldu mu olmadı mı bilgi vermiyorsun.

Anlattıklarımdan yaptıklarının sadece 4-5'ini yazmışsın ben 8 ayrı işlem söyledim. HDD(SSD)'de buna dahildi zaten.

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Adem3x' Alıntı:
met 61' Alıntı:
M2. ssd de, bi sorun olmasın.

Olabilirmi! Bu arada donmaları ya herhangi bir yüklemede de yaşayorum mesela, usb bellek kurtarmam gerek açılmayan flas disck im var programı çalıştırdıtan sonra herhangi bir zamanında kitliyor.

Driver leri yüklerken de yaşadım :huh:
Tam olarak sorunum m2 ssd midir nasıl anlarız

Arkadaşlar hd tune tekrar çalıştırdım yarısında yine sistem kitlendi. Hemen açtım baktım sıcaklığına el sürülmüyor :cry: alev alıcak neredeyse

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Alev alacak dediğin parça SSD değil mi? teyit edersen iyi olur.

Az önceki yaptığım yorumda belirttiğim health/sağlık sekmesine gir hdtune  ile onun görüntüsünü atsana buraya.

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hun-' Alıntı:
Alev alacak dediğin parça SSD değil mi? teyit edersen iyi olur.

Az önceki yaptığım yorumda belirttiğim health/sağlık sekmesine gir hdtune  ile onun görüntüsünü atsana buraya.

Evet Hun- aşırı sıcak donanımım m2ssd kitlendiği için reset attım şuan sağlık sekmesindeyim ama herhangi bir veri yok. Resim ekleyemedim hun- telefon ile içlem yapıyorum şu an hata ayıklamayı da tekrar gapıyorum.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
garantisi var ise gönderin derim.

bir de ekleme yapayım m2ssdlere plastik soğutucu(sözde) taktıklarını gördüm bazı firmaların bana kalırsa koruma aparatı bile denemez. Seninkinde de var ise sökülmesine engel bant filan yoksa(garanti dışı sayılacak) söküp dene derim.

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hun-' Alıntı:

Hun- uğraştırdığım için kusuruma bakma lütfen,

Diğer eklediğin testleri açtım fakat performans izleyici de hata aldım 
Bu sayaçlar eklenemedi
\memory\available mbytest
\memory\% committed bytes ın use
\memory\cache faults\sec
\memory\cache faults\sec
\physicaldisk(*) \avg. Disc queue lenhth
\network ınterface(*) \bytes total\sec

Hatalası versi
Ve kitlenmiş ben yazımı bitirebe kadar :D

Hun-' Alıntı:

bir de ekleme yapayım m2ssdlere plastik soğutucu(sözde) taktıklarını gördüm bazı firmaların bana kalırsa koruma aparatı bile denemez. Seninkinde de var ise sökülmesine engel bant filan yoksa(garanti dışı sayılacak) söküp dene derim.

Samsung m2ssd ön tarafında logosu bilgileri yazan yapıştırması vardı ben onu söktüm zaten herhangi bir engelleyici bant yoktu

Adem3x' Alıntı:
Hun-' Alıntı:

Bu sayaçlar eklenemedi
\memory\cache faults\sec
\memory\cache faults\sec

Hatalası versi

Hun-' Alıntı:

Samsung m2ssd ön tarafında logosu bilgileri yazan yapıştırması vardı ben onu söktüm zaten herhangi bir engelleyici bant yoktu

Arkadaşlar bu arad tekrar hd tune çalıştırdım testi bitirdi. Anlamıyorum nereden kitliyor :mad:

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Adem3x' Alıntı:
Hun-' Alıntı:

Bu sayaçlar eklenemedi
\memory\cache faults\sec
\memory\cache faults\sec

Hatalası versi
hey maşallah :-/ vermediği hataları yazsanız daha az uğraşırmışsınız :blush:
sorunu anlayan varsa ben de takipteyim. yardımcı olmak isterdim fakat benim bilgim düzeyinden çıktı bu sanki. sorunun umarım çözülür. Türkçe kaynak yeterli derecede bulamadım bulabilsem oturup Türk usulü çözmeye çalışacağım da :sleepy:

KS

Adem3x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Adem3x' Alıntı:
Hun-' Alıntı:

Bu sayaçlar eklenemedi
\memory\cache faults\sec
\memory\cache faults\sec

Hatalası versi

Hun-' Alıntı:

Adem3x' Alıntı:

Bu sayaçlar eklenemedi
\memory\cache faults\sec
\memory\cache faults\sec

Hatalası versi

Arkadaşlar bu arad tekrar hd tune çalıştırdım testi bitirdi. Anlamıyorum nereden kitliyor :mad:

Şu an prime95 çalıştırdım 60 saniye sonra kitlendi sıcaklık 67c

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri