Selamın aleyküm beyler ilk defa sistem birleştireceğim şuan monitör hariç bütün parçalarım elime ulaştı( monitör yarın gelecek)
Kasam
Kasam
Asus prime b650 m rDaha önce parçaları birleştirme, herhangi bir deneyiminiz oldu mu?
Olmadı ise de halledersiniz....
Adım adım dikkatli ilerlemek gerekecek.
Özellikle modüler olmayan psu kablo karmaşası içinde.
Tüm parçaları, marka ve model olarak yazarsanız dikkat etmek gereken parça varsa dha rahat bakılabilir.
Anakart ve kasa kılaxuz kitapçıklarınız da önünüzde açık olsun. Videoya göre bazı durumlarda daha açık olur.
Kılavuzlarda şemetik görüntü vardır kablo bağlama ile ilgili.
İlk prensiplerden biri.
Anakart dışarıda iken düz bir zemin. İşlemci soğutucu ve RAM leri takmak
Bu durum değişebilir kasa ve hava soğutucu-su soğutucu durumuna göre..
Anakart montajı en önemli durum. Kasa şasesi üzerindeki yükseltme viddalarına takmak.
Kasada şase de anakarta uyacak şekilde ( anakartboyutuna göre) boş delik yuvaları vardır.
Kasa arka panel fan hub-çoğaltıcı varsa ve kasa ön panel power, hdd led (İnce kablolar denen bağlantıları sona bırakırsınız.
MSI MAG Forge 121A B75 PCIE5 750W kasanın motomot aynı kurulum videosunu göremedim.
Ona yakın olan ve de toplamayı gösteren ancak bu gözüme çarptı. Prensip olarak aynıdır.
MSI Mag Forge 112R
Yok hocam o dursun o olmazsa garantiye almıyorlar ve o parça ısı dağılımı sağlıyor.Hocam m2 ssd üzerindeki jelatin mi onu kaldırmalıyım değil mi ?
Parça bu sanıyorum.
Hayır hocam sıradaki işlemim, hava soğutma için braket takacağım diye biliyorum demek istedim.
Evet hocam taktım şimdi sagol sırana hava soğutma için beslerlerdi mi degistirim ?
Tam anlayamadım?
Hava soğutma işlemci için yeterli mi diye mi soruyorsunuz?
Soru bu ise evet. Çift kule soğutucu
Soğutucu tabandaki jelatin bunu çıkarmayı unutmatı
Youtubeden bakarak braketleri taktım hocam şuan, soğutucuyuda takim mi yoksa anakartı kasaya yerleştirip kablolara taktıktan sonra mı montajını yapmam gerek?Baraketlere dikkat edin hangisi olacağına.
İNTEL için olanlarda vardır içlerinde.
Soğutucu kılavuzundandan daha rahat ilerlersiniz.
Olmadı
thermalright phantom spirit 120 se installation am5 şeklinde
Yotube e bakabilirsiniz
Anakartı kasaya koyduktan sonra daha rahat olur diye düşünüyorum ben şahsen öyle yaptım.Youtubeden bakarak braketleri taktım hocam şuan, soğutucuyuda takim mi yoksa anakartı kasaya yerleştirip kablolara taktıktan sonra mı montajını yapmam gerek?
Tamamdır hocam çok sağolunAnakartı kasaya koyduktan sonra daha rahat olur diye düşünüyorum ben şahsen öyle yaptım.
Montaj konusunda çok bilgi sahibi değilim solaris hocam daha iyi anlatır size.Tamamdır hocam çok sağolun
Kasaya yerleştirken dikkat etmem gereken birsey var mı
Hocam müsaitseniz dönüş yapar mısınız ?Baraketlere dikkat edin hangisi olacağına.
İNTEL için olanlarda vardır içlerinde.
Soğutucu kılavuzundandan daha rahat ilerlersiniz.
Olmadı
thermalright phantom spirit 120 se installation am5 şeklinde
Yotube e bakabilirsiniz
Tamamdır hocam uğraşıyorum şuanÖnce soğutucuyu anakart masanın üzerinde iken bağlantı yerlerinin tam üzerine bir tutun.
Diğer güç bağlantı noktalarını kapatıp kapatmadığına bakın. Eğer kapatıyorsa anakartı kasaya yerleştirdikten sonra da takbilirsiniz.
Hocam kablolamanın bir kısmını yaptım ama güç kaynağı modüler olmadığı için kafamı çok karıştırıyor. 2 adet CPU kablosu bulunuyor anakartımda 1 adet var ayrıca 300W yazan 12 girişli kablo bulunuyor benim ekran kartı 8 girişli, 8 girişli ise 2 adet kablo bulunuyor farklı tarzlarda. Fotoğraf ekleyeceğim farklı tarzda kablolar bulunuyor bu kabloları takmam gerekiyor mu bilgi verirseniz çok iyi olur.Önce soğutucuyu anakart masanın üzerinde iken bağlantı yerlerinin tam üzerine bir tutun.
Diğer güç bağlantı noktalarını kapatıp kapatmadığına bakın. Eğer kapatıyorsa anakartı kasaya yerleştirdikten sonra da takbilirsiniz.
Takılı olan ve boşta olan kabloların fotoğrafını çektim hocamÖnce soğutucuyu anakart masanın üzerinde iken bağlantı yerlerinin tam üzerine bir tutun.
Hocam kablolamanın bir kısmını yaptım ama güç kaynağı modüler olmadığı için kafamı çok karıştırıyor. 2 adet CPU kablosu bulunuyor anakartımda 1 adet var ayrıca 300W yazan 12 girişli kablo bulunuyor benim ekran kartı 8 girişli, 8 girişli ise 2 adet kablo bulunuyor farklı tarzlarda. Fotoğraf ekleyeceğim farklı tarzda kablolar bulunuyor bu kabloları takmam gerekiyor mu bilgi verirseniz çok iyi olur.
Takılı olan ve boşta olan kabloların fotoğrafını çektim hocam