Yardım Sıfırdan Sistem Birleştirme

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Selamın aleyküm beyler ilk defa sistem birleştireceğim şuan monitör hariç bütün parçalarım elime ulaştı( monitör yarın gelecek)
Kasam

MSI MAG Forge 121A B75 PCIE5 750W​

Bu kasayla nasıl başlamam lazım modüler bir güç kaynağı yok kabloları alttan bile çıkaramadım yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı yada çok detaylı bu kasa için uygun birleştirme videosu tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Daha önce parçaları birleştirme, herhangi bir deneyiminiz oldu mu?
Olmadı ise de halledersiniz....
Adım adım dikkatli ilerlemek gerekecek.
Özellikle modüler olmayan psu kablo karmaşası içinde.

Tüm parçaları, marka ve model olarak yazarsanız dikkat etmek gereken parça varsa dha rahat bakılabilir.

Anakart ve kasa kılaxuz kitapçıklarınız da önünüzde açık olsun. Videoya göre bazı durumlarda daha açık olur.
Kılavuzlarda şemetik görüntü vardır kablo bağlama ile ilgili.

İlk prensiplerden biri.
Anakart dışarıda iken düz bir zemin. İşlemci soğutucu ve RAM leri takmak
Bu durum değişebilir kasa ve hava soğutucu-su soğutucu durumuna göre..

Anakart montajı en önemli durum. Kasa şasesi üzerindeki yükseltme viddalarına takmak.
Kasada şase de anakarta uyacak şekilde ( anakartboyutuna göre) boş delik yuvaları vardır.

Ekran kartı montajı (Büyük hacimli alanı daraltır, rahat çalışılmaz) en sona bırakın.
Kasa arka panel fan hub-çoğaltıcı varsa ve kasa ön panel power, hdd led (İnce kablolar denen bağlantıları sona bırakırsınız.

MSI MAG Forge 121A B75 PCIE5 750W kasanın motomot aynı kurulum videosunu göremedim.
Ona yakın olan ve de toplamayı gösteren ancak bu gözüme çarptı. Prensip olarak aynıdır.

MSI Mag Forge 112R

Son düzenleme:
KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Daha önce parçaları birleştirme, herhangi bir deneyiminiz oldu mu?
Olmadı ise de halledersiniz....
Adım adım dikkatli ilerlemek gerekecek.
Özellikle modüler olmayan psu kablo karmaşası içinde.

Tüm parçaları, marka ve model olarak yazarsanız dikkat etmek gereken parça varsa dha rahat bakılabilir.

Anakart ve kasa kılaxuz kitapçıklarınız da önünüzde açık olsun. Videoya göre bazı durumlarda daha açık olur.
Kılavuzlarda şemetik görüntü vardır kablo bağlama ile ilgili.

İlk prensiplerden biri.
Anakart dışarıda iken düz bir zemin. İşlemci soğutucu ve RAM leri takmak
Bu durum değişebilir kasa ve hava soğutucu-su soğutucu durumuna göre..

Anakart montajı en önemli durum. Kasa şasesi üzerindeki yükseltme viddalarına takmak.
Kasada şase de anakarta uyacak şekilde ( anakartboyutuna göre) boş delik yuvaları vardır.

Kasa arka panel fan hub-çoğaltıcı varsa ve kasa ön panel power, hdd led (İnce kablolar denen bağlantıları sona bırakırsınız.

MSI MAG Forge 121A B75 PCIE5 750W kasanın motomot aynı kurulum videosunu göremedim.
Ona yakın olan ve de toplamayı gösteren ancak bu gözüme çarptı. Prensip olarak aynıdır.

MSI Mag Forge 112R

Asus prime b650 m r
Thermalright sprit plantım sprit 120 se
Kingtston Ram( bunu taktım)
R7 7700x (bunuda taktım)
Rx 9060 xt 16 gb gigabayt gaming
modüler olmayan güç kaynağı korkutuyor beni hocam

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Olmasın modüler psu.
Bütün kablolar kullanılmayacak, kullanmadıklarınızı sonradan toplar plastik klipsle birbirine yakın olnaları mümkün olduğunca birleştirirsiniz..

Kabloları zaten yanlış yerlere takmanız çok zordur. Anakart power, cpu güç, usb kabloları vb..
Şu kasa ön panel ince kablolar diye tabir edilenler karıştırma ters takma durumu olabiliyor. Böyle olsa bile sisteme bir zarar vermez. Sadece o bağlantıdaki parça çalışmaz. Powe kablosu, kasa önündeki kulaklık girişleri gibi.....

İşlemciyi zaten takmışsınız.

Buna da çok dikkat edin. Anakart yükseltmesiz kasaya değerse kısa devre vb ciddi sorunlar çıkar.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Evet hocam taktım şimdi sagol sırana hava soğutma için beslerlerdi mi degistirim ?
Tam anlayamadım?
Hava soğutma işlemci için yeterli mi diye mi soruyorsunuz?
Soru bu ise evet. Çift kule soğutucu
Soğutucu tabandaki jelatin bunu çıkarmayı unutmatın

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Baraketlere dikkat edin hangisi olacağına.
İNTEL için olanlarda vardır içlerinde.
Soğutucu kılavuzundandan daha rahat ilerlersiniz.
Olmadı

thermalright phantom spirit 120 se installation am5 şeklinde

Yotube e bakabilirsiniz

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Olmadı

Yotube e bakabilirsiniz
Youtubeden bakarak braketleri taktım hocam şuan, soğutucuyuda takim mi yoksa anakartı kasaya yerleştirip kablolara taktıktan sonra mı montajını yapmam gerek?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Youtubeden bakarak braketleri taktım hocam şuan, soğutucuyuda takim mi yoksa anakartı kasaya yerleştirip kablolara taktıktan sonra mı montajını yapmam gerek?
Anakartı kasaya koyduktan sonra daha rahat olur diye düşünüyorum ben şahsen öyle yaptım.

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Olmadı

Yotube e bakabilirsiniz
Hocam müsaitseniz dönüş yapar mısınız ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Önce soğutucuyu anakart masanın üzerinde iken bağlantı yerlerinin tam üzerine bir tutun.
Diğer güç bağlantı noktalarını kapatıp kapatmadığına bakın. Eğer kapatıyorsa anakartı kasaya yerleştirdikten sonra da takbilirsiniz.

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Önce soğutucuyu anakart masanın üzerinde iken bağlantı yerlerinin tam üzerine bir tutun.
Diğer güç bağlantı noktalarını kapatıp kapatmadığına bakın. Eğer kapatıyorsa anakartı kasaya yerleştirdikten sonra da takbilirsiniz.
Tamamdır hocam uğraşıyorum şuan

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Hocam kablolamanın bir kısmını yaptım ama güç kaynağı modüler olmadığı için kafamı çok karıştırıyor. 2 adet CPU kablosu bulunuyor anakartımda 1 adet var ayrıca 300W yazan 12 girişli kablo bulunuyor benim ekran kartı 8 girişli, 8 girişli ise 2 adet kablo bulunuyor farklı tarzlarda. Fotoğraf ekleyeceğim farklı tarzda kablolar bulunuyor bu kabloları takmam gerekiyor mu bilgi verirseniz çok iyi olur.

Takılı olan ve boşta olan kabloların fotoğrafını çektim hocam

Ekli dosyalar

• IMG_0018.jpeg
    IMG_0018.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0019.jpeg
    IMG_0019.jpeg
  • IMG_0020.jpeg
    IMG_0020.jpeg
  • IMG_0021.jpeg
    IMG_0021.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0022.jpeg
    IMG_0022.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_0023.jpeg
    IMG_0023.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_0025.jpeg
    IMG_0025.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0026.jpeg
    IMG_0026.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_0024.jpeg
    IMG_0024.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 9

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hocam kablolamanın bir kısmını yaptım ama güç kaynağı modüler olmadığı için kafamı çok karıştırıyor. 2 adet CPU kablosu bulunuyor anakartımda 1 adet var ayrıca 300W yazan 12 girişli kablo bulunuyor benim ekran kartı 8 girişli, 8 girişli ise 2 adet kablo bulunuyor farklı tarzlarda. Fotoğraf ekleyeceğim farklı tarzda kablolar bulunuyor bu kabloları takmam gerekiyor mu bilgi verirseniz çok iyi olur.

Takılı olan ve boşta olan kabloların fotoğrafını çektim hocam

Hocam şu tip bir video izleyerek yapılabilir kolaylıkla benim attığımda psu modüler modüler olmayan psu'lu sistemlerin videolarını izleyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri