Şifresiz Wifi Bağlantıları (Aha Beleş Wifi) Bağlanmayın!

furkancekmece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar hepimiz yalansız bir şekilde beleş wifi diye tabir ettiğimiz şifresiz ağ bağlantılarına çoğu zaman "aha beleş wifi buldum" der sevinerek gireriz...

fft99_mf798192.Jpeg

Şimdi ki konumuz sizi bunlar hakkında uyarmak çoğu kişinin sosyal medya hesapları çeşitli üyelik istenen sitelerde ki hesap bilgileri mesajları da dahil olmak üzere izleniyor peki bu nasıl yapılıyor?

images

öncelikle size bir örnek vererek açalım konuyu balıkçı balıkları avlamak için oltasına yemi takıp atıyor ve bekliyor balık ise yem buldum diye sevinip yemi yiyecekken oltaya takılıyor bizde bu durumda balık misali oltaya takılıyoruz...

av.jpg

Avcı modeminin güvenlik duvarını şifresiz hale getirip kurbanların bağlanmasını bekliyor ve bir kaç saat içinde bir çok kurban ağa bağlanıyor bundan sonra ki aşama da avcı diye tabir ettiğimiz kötü niyetli şahıs gerekli programlar ile örnek verecek olursak (Wireshark) programıyla kurbanlarının neler yaptığını hangi siteleri gezdiğini şifrelerini mesajlarını görebilmektedir...

maxresdefault.jpg

özellikle toplumsal olaylarda misal gezi parkı olaylarında bir çok kişinin sosyal medya hesapları dahil bir çok bilgileri ele geçirildi bunun sebebi twitter,facebook ve çeşitli platformlarda herkes mahallelerde bulunan wifi şifrelerini herkesle paylaştı.

PQ8gbb.jpg

ve kötü niyetli hackerlar bu sayede bir sürü hesabı ele geçirdi... 

Son söz;
siz,siz olun bilmediğiniz kablosuz ağlara bağlanmayın.

E

expert

Guest
adamlar hack yaparak veya
bir parkta veya kalabalık bir ortamda açar bi sinyal dolaşır millet oda aynı anda arka plan işlemlerini yapıp bilgileri çalar :)

KS

furkancekmece

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
basriatabas' Alıntı:
Belediye wi-fi'lerinde aynısı söz konusu mu :)

sanmıyorum,onların güvenlik sistemleri farklıdır diye düşünüyorum ama tabii denemeden kesin bir yanıt verilmez

Odunadam' Alıntı:

Teşekkürler dostum :)

TeknoSoft_YZ' Alıntı:
adamlar hack yaparak veya
bir parkta veya kalabalık bir ortamda açar bi sinyal dolaşır millet oda aynı anda arka plan işlemlerini yapıp bilgileri çalar :)

kanka bu konu hakkında çok yol var en yakın arkadaşını bile kıskanan insanlar var sende rast gelmişsindir illa.. yapan yapar az bi bilgisi varsa

E

expert

Guest
Bende yaptım ama kötü niyetle değil deneme amaçlı bizim hoca bütün okulun yazışmasını çekiyordu :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri