Yardım Sinerji Oem Paket Karşılaştırması Hangisi Daha Mantıklı

sp0xes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
7800x3d
Ekran Kartı
9060xt 16, 5060 8gb
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...d-16gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-oem-paket-p-56803

Hocam Merhabalar ben CS2 için sistem dizmek istiyordum ekteki Speranza olan pc bu düşüncem için çok uygundu fakat son videoda (2. link) bahsedilen pcyi 7800x3d + b840 anakart yükseltmesi yaptığımda 55.5k gibi bir fiyat çıkıyor (ekteki pc 57.5k) bu benim için daha mantıklı oluyor 2bin TL daha ucuza daha iyi ekran kartı ve anakart satın almış oluyorum sadece 500gb lik ssd'den vazgeçerek. Gen 3 ssdler 3.5k civarı yani 1000tlye hem csde istediğim yüksek performansı verecek pc almış oluyorum hem de gelecek 5 6 yıl için beni götürecek 2K kalitede oyun oynatacak pc almış oluyorum.

Asıl sorum ise bu durumda olan ben için bu yükseltmeyi yapıp 2. (videodaki) sistemi satın almak ne kadar mantıklı olur, daha iyi bir sistem öneriniz var mıdır?
2. sorum: Bu yükseltmeleri yaptığımda kasadaki PSU'nun güç değeri ve kalitesi beni üzer mi?
3. sorum: Gen3 ssd ile Gen4 ssd arasında über bi fark var mı? (burdaki b840 anakartın 2. m2 slotu gen3 destekliyormuş max, yükseltmek için değer mi onu öğrenmek istiyorum)

Not: Tamamen CS2 odaklı bir pc istiyorum ekran kartı 5060 olsa bile okeyim işlemci üst düzey olabilir bütçe max 56bin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri