Sistem Açılmıyor

m2tk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RAM16x2
Ekran kartıGIGABYTE RTX 3070 EAGLE OC
AnakartMSI B650M GAMING PLUS Wi-Fi
İşlemciR7 7800x3D
Psu: Wento 700w
Selamlar, bugün bilgisayarımın anakart Type-C soketine şarj kablosu takarken birden kapandı ve artık açılmıyor. Güç tuşuna bastığımda sadece egzoz fanı yarım saniyeliğine dönüp duruyor, RAM’lerin RGB ışıkları geliyor ve öyle kalıyor. RAM’leri çıkartıp temizleyip taktım; BIOS pilini çıkar tak yaptım, ekran kartını çıkartıp onboard grafik kartıyla çalıştırmayı denedim fakat durum aynı. Anakarttaki switch’i de düz kontak çalıştırmayı denedim. Aynı şekil egzoz fanı 1 saniye çalışıp durdu. Elimde başka bir PSU olmadığından farklı PSU’yla deneyemiyorum. Sadece PSU’dan anakarta bağlanan soketi tel yardımıyla çalıştırmayı denedim, çalışmadı. Acaba PSU kendini korumaya almış olabilir mi yoksa arızalanmış mıdır? Veya bambaşka bir arıza mı bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi? Teşekkürler, iyi forumlar.

Ultraintv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
En sağdaki ram kalsın. Diğerini sök ve tekrar açmayı dene.

Bu şekilde açılırsa böyle kullan tekrar uğrarım bakarım konuya.

Eğer bu şekilde de açılmazsa tüm güç kablolarını sök pc yi masaya koy . İşlemci ram ekran kartı her şeyi sök.
bios pilini de sök. Sonra bios pilini önce tak ve diğer parçaları tek tek tak ve sistemi tekrar aç.
Termal macunun varsa bunları yapmışken yenile bari.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri