Sistem Değerleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Değerler boştaki sıcaklıklar ise 52 derece boştaki bir işlemci için biraz fazla bir değer. 35-45 civarında gezse arka plandaki tarayıcı ve birkaç yazılıma göre normal derdim ama bu sıcaklık fazla. Ayrıca 3600X işlemcisi için 1.395V biraz fazla sayılır. Tamam anakart çok güçlü değil biraz fazla voltaj ile beslemesi gerekiyor işlemci ama örnek vermem gerekirse X570 TUF Plus anakart ile daha geçen gün bir kullanıcının 3700X işlemcisini 1.275V ile stabil ve performanstan taviz vermeden çalıştırdım. Yani 3600X işlemcisi için biraz fazla voltaj veriyor anakartınız diyebilirim. Üzerinde biraz oynanabilir voltajın.

KS

LeutherKlarr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
VDDCR CPU Offset voltage - 0.14375 yaparak şuanda ortalaması 1.275-1.318 arasında değişiyor. Ama win10 başlamıyor. Çalışmadı mavi ekran hatası alıyorum. Hatayı -0.10000 de almıyorum. Sanırım bu deneme yanılma ile oluyor?  Voltage düşürmeye etkisi en çok olan farklı bir bıos seçeneği var mıdır hocam? Birde RAMlerimi tam kullanıyor muyum?

Şuanda (-0.10000 de) voltage ortalaması 1.307-1.350 arasında değişiyor. Sıcaklık 49 derece

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Her anakartta aynı voltajı bulamayabilirsiniz o değer anakartım VRM yani işlemci ve RAM güç besleme yapısının gücüne kalmış bir durum. Anakartınızda sadece Offset seçeneği konulmuş VRM çok iyi değil normalde stabil tek değer ile vermek daha mantıklıdır voltajı ama sizin anakartta tek bir değer verisi konulmuş. Mavi erkan almadan ve performanstan taviz vermeden alabileceğiniz minimum voltajı bulmanız sistemin genel sıcaklık durumuna ve güç akışına faydalı olur.

RAM için ise tam kullanamıyorum derken bellekleriniz 3000Mhz olarak DOCP profilinden seçilmiş sorunsuz şekilde aktif görünüyor. Eğer 3000MHz bellek kullanıyorsanız tabi.

KS

LeutherKlarr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kingston HyperX 8GB 3600MHz DDR4 2 adet takılı hocam. Çok teşekkür ederim ilginiz için..  :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
LeutherKlarr' Alıntı:
Kingston HyperX 8GB 3600MHz DDR4 2 adet takılı hocam. Çok teşekkür ederim ilginiz için..  :)
DOCP profilini 1 numaralı olan profil seçin doğru frekansı o sayede kullanabilirsiniz.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri