Yardım Sistem Güncellemeyle Win 11 E Geçti. Win10 A Dönebilir Miyim?

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Geçenlerde bi güncelleme geldi bende fazla kurcalamadım her zamanki güncellemelerden sandım direk güncelledim. Sistem win 11 pro oldu. Hiç beğenmedim de. Sorum şu;
Acaba format atmadan önceki sürüme win10 a geri dönüş yapabilir miyim? Dün bi bildirim geldi win10 kalıntıları hala bilgisayarınızda falan diye ordan aklıma takıldı.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
sistem geri yükleme kısmından belki olabilir veya update kısmından son güncelleştirmeyi geri al gibi bir seçenek vardı yanlış hatırlamıyorsam

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
sistem geri yükleme kısmından belki olabilir veya update kısmından son güncelleştirmeyi geri al gibi bir seçenek vardı yanlış hatırlamıyorsam
Dediğiniz gibi bir ayar buldum win 10 a dönmek için başlattım işlemi baktım uzun sürcek gece sabaha kadar açık kaldı. Sabah kalktım pc hala açık ve monitöre görüntü gelmiyo aşağıdaki yazılar geliyor.
İşe geldim pc yi açık bıraktım dün geceden beri açık mecbur. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• 7d43e38f-66b9-42b6-8273-25bbdb407b4a.jpg
    7d43e38f-66b9-42b6-8273-25bbdb407b4a.jpg
    69.7 KB · Görüntüleme: 8
  • c7fdd81c-2a84-4974-baf2-658de8fb6b81.jpg
    c7fdd81c-2a84-4974-baf2-658de8fb6b81.jpg
    73.8 KB · Görüntüleme: 9

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Dediğiniz gibi bir ayar buldum win 10 a dönmek için başlattım işlemi baktım uzun sürcek gece sabaha kadar açık kaldı. Sabah kalktım pc hala açık ve monitöre görüntü gelmiyo aşağıdaki yazılar geliyor.
İşe geldim pc yi açık bıraktım dün geceden beri açık mecbur. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
2. resimde uyku moduna geçmiş gibi, işlemleri yaptıktan sonra kendini uykuya almış olabilir kasadaki fanlar dönüyormu güç tuşuna tuşuna bastınız mı ? . Ayrıca Dp port girişini ellemediniz değil mi ? çünkü yaptığınız işlemle bunun bir ilgisi yok. Dp portu çıkarıp tekrar ekran kartına takın bir öyle tekrar deneyin

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
2. resimde uyku moduna geçmiş gibi, işlemleri yaptıktan sonra kendini uykuya almış olabilir kasadaki fanlar dönüyormu tuşuna bastınız mı ? . Ayrıca Dp port girişini ellemediniz değil mi ? çünkü yaptığınız işlemle bunun bir ilgisi yok. Dp portu çıkarıp tekrar ekran kartına takın bir öyle tekrar deneyin
Bilgisayar hala açık o kesin. Gece ben yattım uyudum zaten hiç bi kabloyu veya girişi ellemedim. Sabah kalktığımda artık bitmiştir diyip kontrol ediyim dedim. Monitöre grüntü gelmedi. Uyku modu meselesinde enter e falan basıyorum tuşlara basıyorum yok çıkmıyo uyku modundan. Güncellemeyle win11 e geçerken de böyle olmuştu ama düzelmişti kendiliğinden hemen. Bunda kaldı böyle nedense

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Bilgisayar hala açık o kesin. Gece ben yattım uyudum zaten hiç bi kabloyu veya girişi ellemedim. Sabah kalktığımda artık bitmiştir diyip kontrol ediyim dedim. Monitöre grüntü gelmedi. Uyku modu meselesinde enter e falan basıyorum tuşlara basıyorum yok çıkmıyo uyku modundan. Güncellemeyle win11 e geçerken de böyle olmuştu ama düzelmişti kendiliğinden hemen. Bunda kaldı böyle nedense
Şöyle özetliyim sanırım sizde pc başında değilsiniz ve sabah kalktıgınızda böyle karşılaşınca panik oldunuz . pc sabaha kadar açık kaldıgı için işlem bitince uyku moduna geçmiş. Sizinde bahsettiğiniz win11 e geçerken oldugu gibi. enter değilde kasa güç düğmesine basarsanız açılır.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Şöyle özetliyim sanırım sizde pc başında değilsiniz ve sabah kalktıgınızda böyle karşılaşınca panik oldunuz . pc sabaha kadar açık kaldıgı için işlem bitince uyku moduna geçmiş. Sizinde bahsettiğiniz win11 e geçerken oldugu gibi. enter değilde kasa güç düğmesine basarsanız açılır.
Açma kapama düğmesine basmadım hiç kulağa saçma gelebilir ama belki hala güncelleme devam ediyosa diye korktuğumdan dokunmadım. Ama şöyle bişey var. Uyku moduna girse fanlar durmazmı ve rgb ışıklar söner. Fanlar hala çalışıyodu ışıklar hala yanıyodu kasanın.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Açma kapama düğmesine basmadım hiç kulağa saçma gelebilir ama belki hala güncelleme devam ediyosa diye korktuğumdan dokunmadım. Ama şöyle bişey var. Uyku moduna girse fanlar durmazmı ve rgb ışıklar söner. Fanlar hala çalışıyodu ışıklar hala yanıyodu kasanın.
Pc aslında hala aktif fakat monitör kendini uykuya alıyor pc ile kendi arasındaki bağı dururup. Güç ayarlarını düzeltirseniz açılınca mouse hareket ettiğinizde direkt açılır. Monitörün kablosunu çıkarıp takın bir öyle deneyin direkt gelebilir. Gelmezse güç düğmesine basarsınız. Devam ediyor olsa ekran uyku moduna girmezdi işlem oldugundan dolayı. İyi haberlerinizi bekliyorum :)

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Pc aslında hala aktif fakat monitör kendini uykuya alıyor pc ile kendi arasındaki bağı dururup. Güç ayarlarını düzeltirseniz açılınca mouse hareket ettiğinizde direkt açılır. Monitörün kablosunu çıkarıp takın bir öyle deneyin direkt gelebilir. Gelmezse güç düğmesine basarsınız. Devam ediyor olsa ekran uyku moduna girmezdi işlem oldugundan dolayı. İyi haberlerinizi bekliyorum :)
o zaman önce bi dediğiniz gibi monitörün kablosunu çıkarıp bakıcam olmazsa kasayı kapatıcam. Artık hakkımda hayırlısı :D

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
o zaman önce bi dediğiniz gibi monitörün kablosunu çıkarıp bakıcam olmazsa kasayı kapatıcam. Artık hakkımda hayırlısı :D
Yani böyle can sıkıcı ufak gariplikler başımıza geliyor. Çözülünce rahatlıyor insan. Ama merak etmeyin sonuçta bir parça vs.. değişmediniz sadece güncellemeyi geri aldınız :D . Haber bekliyor olucam. Kabloyu farklı giriştede deneyebilirsin (Ekran kartına takılı olmak şartıyla)

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Yani böyle can sıkıcı ufak gariplikler başımıza geliyor. Çözülünce rahatlıyor insan. Ama merak etmeyin sonuçta bir parça vs.. değişmediniz sadece güncellemeyi geri aldınız :D . Haber bekliyor olucam. Kabloyu farklı giriştede deneyebilirsin (Ekran kartına takılı olmak şartıyla)
Evdeki kardeşime kasayı kapattırıp tekrar açtırdım başta gene görüntü gelmemiş ekrana daha sonrasında aşağıdaki gibi görüntü gelmiş. Anladığım kadarıyla win10 a dönüşü baştan başlattı.

Ekli dosyalar

• e56998c5-fea2-460c-a8b0-fba12ceccfa3.jpg
    e56998c5-fea2-460c-a8b0-fba12ceccfa3.jpg
    236.5 KB · Görüntüleme: 9

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
Evdeki kardeşime kasayı kapattırıp tekrar açtırdım başta gene görüntü gelmemiş ekrana daha sonrasında aşağıdaki gibi görüntü gelmiş. Anladığım kadarıyla win10 a dönüşü baştan başlattı.
Aynen hocam öylede diyebilirsiniz. Aslında dün yüklemiş sadece paket açılımı yapıyor gibi düşünebilirsin. ne kadar geriye yükleme yaptıgınızı bilmediğim için. Sadece çok uzun sürmüyorsa arada mouse oynatsın işte kapatmasın kendini. Daha sonra güç ayarlarından uyku modunu kapatırsınız.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam sistem geri yüklemede belli bir tarihe almak yerine ilk başa mı aldınız acaba ?
Pc açıkken gece en son windows 10 güncellemesine geri dönmeye ayarlamıştım.
@KayraBey kendim daha önce kurulum yapmadım. Zaten ekrana görüntü de gelmiyor. Bi bilgisayarcıya götürüp format attırmayı en son çare olarak görüyorum. Biraz daha beklicem olmazsa akşam götürcem yani bi bilgisayarcıya başka çarem yok.

KayraBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Pc açıkken gece en son windows 10 güncellemesine geri dönmeye ayarlamıştım.
@KayraBey kendim daha önce kurulum yapmadım. Zaten ekrana görüntü de gelmiyor. Bi bilgisayarcıya götürüp format attırmayı en son çare olarak görüyorum. Biraz daha beklicem olmazsa akşam götürcem yani bi bilgisayarcıya başka çarem yok.
Format atmak çok basit aslında. 400-500 lira istiyorlar format için bazı yerler. 16gb usb bellek, win10 iso ve rufus ile 15 dakikalık iş format atmak. Hiç tecrübeniz yoksa bile inanın 1-2 video izleyerek hemen kaparsınız

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Format atmak çok basit aslında. 400-500 lira istiyorlar format için bazı yerler. 16gb usb bellek, win10 iso ve rufus ile 15 dakikalık iş format atmak. Hiç tecrübeniz yoksa bile inanın 1-2 video izleyerek hemen kaparsınız
Aslında çok isterim kendim format atabilmek. USB var ama iso ve rufus un ne olduğunu bile bilmiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri