Sistem hakkında yorum ve tavsiye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

merTis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar. https://www.incehesap.com/superior-bronze-webtekno-r5-1600-fiyati-44963/

Bu sistem hakkında yorumlarınızı merak ediyorum. Ben bu sistemde yapılacak bir kaç değişiklikle almayı düşünüyorum ancak bir kaç soru işareti var kafamda da yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemciden yana bir sorun yok AMD ryzen 5 1600 anakartta tamam b450 ancak ekran kartı tek fanlı olması beni düşündürdü. Onun dışında ram kısmını Corsair 8 GB yapıp bir kaç ay sonra bir tane daha ekleme yapacağım. SSD ise adata 240 GB yapacağım daha sonra 1 TB hdd eklemesi yapacağım. Son olarak kasa hakkında ki yorumlar hiç iyi değil onuda Corsair Carbide Spec-05 550W Midi yapacağım. Bu dediğim şekilde sistem 3500 civarı oluyor. Alınır mı yada başka öneriniz var mı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tek fanlı ekran kartını kesinlikle önermem. Eğer 4K bütçeniz varsa 8 GB RAM ile aşağıdaki sistemi alabilirsiniz.

DK-PC-RX5500XT - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyin.

Anakart Yükselt : Gigabyte B450M-S2H

Ekran Kartı Değiştir : Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 8GB

Kasa Yükselt : Aerocool Quartz REVO ARGB - İsteğe bağlı ben biraz hava akışı olan bir model seçtim ama siz ne seçersiniz bilemem varsayılan modeli almayın ama o kasa hava akışı açısından bu seçtiğim kadar iyi değil.

Güç Kaynağı Yükselt : High Power 600W 80+ Bronze ECO - Bu sisteme 500W 80+ yeter ama ben ileriye dönük olsun diye seçtim bunu zaten 500W 80+ SilverStone model ile arasında çok fark yok. Sakın varsayılan Dark PSU modeli ile almayın.

Toplam : 3.975,42 TL yapıyor 8 GB RAM ile. Az daha çıkarsanız Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG GAMMIX D30 Black RAM seçip 4.290 TL 'ye alabilirsiniz.

RX 5500 XT 8 GB kartı RX 590 kartından bir tık daha iyi bir karttır 1080p Ultra 60 FPS+ kartıdır. RX 590 kartından 100W daha az güç tüketir.

Ryzen 1600 AF 12nm işlemci zaten sizinde öğrendiğiniz gibi F/P darboğaz yapmayacak güçlü bir ileriye dönük işlemci modelidir.

B450 anakart ileriye dönük bir anakarttır zaten B450 serisinin hepsi benzer güçteler.

KS

merTis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tek fanlı ekran kartını kesinlikle önermem. Eğer 4K bütçeniz varsa 8 GB RAM ile aşağıdaki sistemi alabilirsiniz.

DK-PC-RX5500XT - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyin.

Anakart Yükselt : Gigabyte B450M-S2H

Ekran Kartı Değiştir : Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 8GB

Kasa Yükselt : Aerocool Quartz REVO ARGB - İsteğe bağlı ben biraz hava akışı olan bir model seçtim ama siz ne seçersiniz bilemem varsayılan modeli almayın ama o kasa hava akışı açısından bu seçtiğim kadar iyi değil.

Güç Kaynağı Yükselt : High Power 600W 80+ Bronze ECO - Bu sisteme 500W 80+ yeter ama ben ileriye dönük olsun diye seçtim bunu zaten 500W 80+ SilverStone model ile arasında çok fark yok. Sakın varsayılan Dark PSU modeli ile almayın.

Toplam : 3.975,42 TL yapıyor 8 GB RAM ile. Az daha çıkarsanız Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3000MHz XPG GAMMIX D30 Black RAM seçip 4.290 TL 'ye alabilirsiniz.

RX 5500 XT 8 GB kartı RX 590 kartından bir tık daha iyi bir karttır 1080p Ultra 60 FPS+ kartıdır. RX 590 kartından 100W daha az güç tüketir.

Ryzen 1600 AF 12nm işlemci zaten sizinde öğrendiğiniz gibi F/P darboğaz yapmayacak güçlü bir ileriye dönük işlemci modelidir.

B450 anakart ileriye dönük bir anakarttır zaten B450 serisinin hepsi benzer güçteler.

Rx5500 XT ekran kartı için çok fazla yorum yapılmış ve sanki olumsuz yorumlar bir tık daha fazla gibi geldi bana açıkçası o yüzden biraz korkarak yaklaştım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani kimse kusura bakmasında yorumları yapanlar ya saçma sapan kasalar sistemler kullanıyorlar yada kullanmadan yorum yapıyorlar. Ben türkiyede hiçbir ürünün yorumuna bakarak bir ürün almam önermem. Yurtdışı incelemeleri FPS testleri hepsini derler toplar genel bir yurtdışı kullanıcı yorum istatistiği alır ona göre önerimi olumlu yada olumsuz yaparım. Bu neticede RX 5500 XT kartının üzerine kart tanımam fiyatı segmentinde gayet olumlu bir karttır ki Shapphire Pulse ürünüde çok başarılı bir üründür 8 GB VRAM olan modelini önerdim sizede 4 GB artık günümzde yetersiz bir rakam.

KS

merTis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yani kimse kusura bakmasında yorumları yapanlar ya saçma sapan kasalar sistemler kullanıyorlar yada kullanmadan yorum yapıyorlar. Ben türkiyede hiçbir ürünün yorumuna bakarak bir ürün almam önermem. Yurtdışı incelemeleri FPS testleri hepsini derler toplar genel bir yurtdışı kullanıcı yorum istatistiği alır ona göre önerimi olumlu yada olumsuz yaparım. Bu neticede RX 5500 XT kartının üzerine kart tanımam fiyatı segmentinde gayet olumlu bir karttır ki Shapphire Pulse ürünüde çok başarılı bir üründür 8 GB VRAM olan modelini önerdim sizede 4 GB artık günümzde yetersiz bir rakam.
O zaman dediğiniz gibi bütçeyi biraz zorlayıp bu sistemi almak mantıklı. Tavsiyeniz için teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında kasa seçimi önemli kasayı şu yazdığım modellerden birisi ile değiştirin.

Aerocool Aero Engine / Dark Cosmos / Dark N10 Pro yada bunların hiçbirisi değil Dark Guardian modelini seçin. Önden daha net hava akışı olacak kasa modelleri bunlar. Dark Cosmos bir miktar kısar ama yine ilk önerdiğimden daha iyi hava akışı sağlar. Özellik ve hava akışı olarak Guardian en dolu pakete sahip N10 Pro ondan sonraki en dolu 2. pakete sahip ve Aero Engine sonraki en dolu pakete sahip.

Kasa seçimini doğru yaparsanız hiçbir sorununuz kalmaz sistem gayet iyi.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri