Sistem Kendini Kapatıyor

MeTTh0L

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam herkese selamlar. Foruma yeni katılıyorum ve sizlere sormam gereken bişey var. 1 hafta önce yeni bir sistem toplamıştım. Kurulumunu felan yapıp oyun oynamaya bile başlamıştım. Sistemdeki HDD hasarlı olduğundan yeni bir ssd aldım ve Windows’u tekrar sıfırdan kurdum. Şuan da kurulumu bitirdim ve Counter Strike 2 oynarken PC birden dondu ve kapandı. Açıp tekrar biraz oynadım ve yine kapandı . Biraz araştırdım ve sıcaklıktan veya yazılımla alakalı olabilir gibisinden yazılar var. Sistem özelliklerimi de yazayım;
Amd ryzen 5 7500f
Gigabyte a620 gaming x
Gainward rtx 3080ti 12 Gb
32 GB 6400 MHz cl32
Counter strike oynarken sistemin kapandığı anda işlemcim 96 dereceden yukarıdaydı tahminen. İşlemci testi yapıyorum ve 96 da kapanmamıştı Ama oyunda kapanıyor. Bu konu hakkında yardım edebilecek var mı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
500
İlk dikkat çeken işlemci sıcaklığı
Amd ryzen 5 7500f için
Max. Operating Temperature (Tjmax)95°C

Stok soğutucu denilen kutudan çıkan soğutucuyu kullanıyorsunuz sanırım. Yine de bir montajı kontrol edin.
Oyunlara girmeyin. Normal kullanım, stoktaki durum. Web sörf vb ağır yük almadan sıcaklıkları da bir kontrol edin. Ekran kartı sıcaklığı buna da bakarsınız.

Oyunlar ve ağır yüklemeler dışındaki durum önce bunu değerlendirin. Diğer parçalar herhangi bir sıkıntı çıkaran var mı gibisinden

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Donanımsal olarak arızanız yoksa : İşlemci için fan ya da kule tipi hangi soğutma aparatı varsa doğru montaj yapıldığından emin olun vidalarını kontrol edin, imkan varsa termal macuna bakın bazen özelliğini kaybetmiş macun kullanabiliyorlar kimse farketmiyor. Kasa içindeki hava akışıda önemli fan montajının doğru yapıldığından emin olun. Termal macun yenilemek isterseniz linkteki ürünü tavsiye ederim.

KS

MeTTh0L

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Donanımsal olarak arızanız yoksa : İşlemci için fan ya da kule tipi hangi soğutma aparatı varsa doğru montaj yapıldığından emin olun vidalarını kontrol edin, imkan varsa termal macuna bakın bazen özelliğini kaybetmiş macun kullanabiliyorlar kimse farketmiyor. Kasa içindeki hava akışıda önemli fan montajının doğru yapıldığından emin olun. Termal macun yenilemek isterseniz linkteki ürünü tavsiye ederim.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Stok fan kullanıyordum ve sistemi ağır yük olmadan sıcaklık durumlarına baktım 70 dereceden aşşağıda çalışmıyor boştayken. Termal macun değişimi yaptım ama durum halen devam ediyor. Şuan vatan computerin yolunu tuttum ve sıvı soğutma almaya gidiyorum. Aklımda msi mag corelliquid m360 var . Alıp montajı yapacağım akşam. Umarım farklı bir sorunla karşılaşmam.

İlk dikkat çeken işlemci sıcaklığı
Amd ryzen 5 7500f için
Max. Operating Temperature (Tjmax)95°C

Stok soğutucu denilen kutudan çıkan soğutucuyu kullanıyorsunuz sanırım. Yine de bir montajı kontrol edin.
Oyunlara girmeyin. Normal kullanım, stoktaki durum. Web sörf vb ağır yük almadan sıcaklıkları da bir kontrol edin. Ekran kartı sıcaklığı buna da bakarsınız.

Oyunlar ve ağır yüklemeler dışındaki durum önce bunu değerlendirin. Diğer parçalar herhangi bir sıkıntı çıkaran var mı gibisinden
Şuanlık tek sorun galiba işlemci bir anda ısınıyor ve ben bunu soğuyamıyorum. Isınınca hafif takılıyor normal kullanımda . Ağır kullanımda ise direk PC kendini kapatıyor . Msi mag corelliquid m360 almaya gidiyorum şimdi . Umarım düzelir büyük sorunlar

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Sıvı soğutmanın farkını fazlasıyla görürsün iyi olur.

KS

MeTTh0L

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıvı soğutmanın farkını fazlasıyla görürsün iyi olur.
Hocam peki aynı sorunu tekrar yaşar mıyım. Kapanma sorunundan bahsederek söylüyorum. Sürücülerle alakalı bir durum varsayarsak sürücüleri komple kaldırıp yeniden kurabileceğim bir yöntem var mıdır acaba ?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Hocam peki aynı sorunu tekrar yaşar mıyım. Kapanma sorunundan bahsederek söylüyorum. Sürücülerle alakalı bir durum varsayarsak sürücüleri komple kaldırıp yeniden kurabileceğim bir yöntem var mıdır acaba ?
Sürücülerle ilgili sorun varsa en güzel yöntem temiz format : Formatı kasanın ön panelinden atmayın Kasa arkası Anakart üzerindeki USB girişlerinden atın. Windowsu Microsoftun sitesinden indirin ve Crack ya da başka proğramlarla lisanlamaya çalışmayın çünkü güncelleme yaparak Driver dosyalarınız da güncellenecek. Temiz kurulum sonrası ve güncel Driverler ile Bilgisayar daha iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri