Soru Sistem Kurulumu

Cmlztrk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemime ait bütün parçaları farklı internet siteleri üzerinden aldım.
Aldım almasına fakat kurulumunu kendim yapmaya çekiniyorum. Daha önce hiç pc toplamadim.
Yapabileceğim bir şey mi?
Toplamaya yardımcı video desteği tavsiyeniz var mı?
İstanbul Ümraniye bölgesinde güvenilir önerebileceğiniz sorunsuz toplama yapabilecek yer var mı?

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
gaminggen ile görüşüp belki onlara toplatabilirsiniz

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Aldım almasına fakat kurulumunu kendim yapmaya çekiniyorum. Daha önce hiç pc toplamadim.
İstanbul Ümraniye bölgesinde güvenilir önerebileceğiniz sorunsuz toplama yapabilecek yer var mı?

Çekinme agacım. Yapa yapa öğrenirsin. Ana kartın kitapçığına bak youtubetan video izle. Yaparsın. Takıldığın yer olursa yaz buraya anında cevap gelir zaten. Toplama bilgisayarın en eğlenceli kısmı toplama kısmıdır :D

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Toplama kısmı cidden eğlenceli bende korkarak başlamıştım ama kolay geldi. Baya bir video izle ama.

erdem_guldur

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Ayıca başlangıç için kendi yöntemimden bahsedeyim.

1 - Önce işlemci ve RAM i kasanın dışında anakarta tak. (İşlemciyi takarken anakrtın kitapçığına bak veya youtubetan işlemci modelinin videosunu izle. RAM lerin yerine tam oturduğundan ve tırnakların kapanmış olduğundan emin ol)
2 - SSD M2 ise SSD yi işlemciye en yakın sokete tak. Değilse SSD veya Harddiski sonradan takabilirsin.
3 - Sıvı soğutmanın pompasını tak. (Kitapçıkta senin işlemcine göre nasıl takacağını anlatan bir çizim kesin vardır. İşlemci modeli değil soket tipine göre gösterir. )
4 - Kasanın üzerinde ana kartın oturacağı vidaların takılı olup olmadığını kontrol et.
5 - Eğer takılı değilse ana kartın oturacağı vidaları (bir tarafı ufak somun gibi ortası vida girmesi için delikli diğer tarafı dişli vida ) ana kartın deliklerine denk gelecek şekilde yerine tak.
6 - Daha sonra kasa yatık şekilde iken ana kartı yerine oturttur ve şapkalı vidalar ile anakartı bağla.
7 - Sıvı soğutmanın radyatörünü kasanın içinden üst kısmına yerleştir ve kısa vidalar ile kasanın üst kısmından radyatörü vidala
8 - Sıvı soğutmanın fanlarını radyatörün altından kasanın içine hava üfleyecek şekilde uzun vidalar ile tak. Bu şekilde radyatörun üzerinde birikecek tozu kasanın üstünden temizleyebilirsin.
9 - Kasadaki diğer fanlarıo dışarı hava üfleyecek şekilde ayarla.
10 - Ana karta bağlanması gereken fan kabloları - sıvı soğutma pompası kablosu - RGB led kabloları için ana kartın kitapçığına bak ve kabloları ana karta bağla. Bu aşamada kasayı arada bir dik konuma getirip kabloları kasanın arkasından geçirebilirsin.
11 - Kasanın üzerindeki panelden gelen USB - AUDIO - POWER ve Reset Butonu HDD ve Power led kablosu vardır. Youtubetan bunların nasıl takıldığına bak, daha sonra ana kartın kitapçığında gösterilen yerlere bu kabloları tak. POWER ve Reset Butonu HDD ve Power led kablosu birbirinde ayrı ikili, sanırım power ledde tekli kablolardır ama ana kart üzerinde tek bir sokete girerler.
12 - Ekran kartını ana karta takmadan önce kasanın arka kısmında hangi kapaklara denk geleceğine bak ve o kapakları yerinden çıkar. Ekran kartını ana kart üzerindeki sokete tak. Ekran kartı soketinin yanında ufak bir mandal vardır. Kartı doğru oturttuğunda o mandal kapanacaktır. Sökmek istersen o mandalı açman gerekir.
13 - Harddisk SSD SATA varsa onu ana kart kutusundan çıkacak sata kabloları ile ana kartaki SATA girişleri bağla.
14 - Power Supplyi tak ve ana kart üzerindeki işlemcinin üzerinde bulunan sokete CPU ucunu Anakartta bulunun geniş kısmada geniş soketi tak. Ekran kartının power kablolarını tak. Harddisklerin power kabloalrını tak.
Kasayı topla monitör klavyte mause kulaklık ne varsa bağla en son powerın şalterini aç ve bilgisayarı çalıştır.

BIOS ekranı gelirse işlem tamam :D Ayrıca nasıl bağlam gerektiği ile ilgili fotoyuda aşağıya bırakıyorum takılırsan incelersin.

Kedi olamsada olur. O zorunlu değil :D

WhatsApp Image 2023-02-18 at 00.23.46.jpeg

poqed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ekran kartını sökerken soket kolay açılmıyor sorun nasıl halledebilirim zorlasam sıkıntı çıkar mı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri