- İşlemci
- 5 5600
- Ekran Kartı
- 4060
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bide bu sistem alınırmı
Bide bu sistem alınırmı
İşlemci amd ryzen 5 5600 güzel bir işlemci şuan kullanıyorum ekran kartı da 4060 iyi bir ekran kartı bu sisteme bir 16 gb ram veya 32 gb ram takarsan güzel giderTavsiyelerinizi bekliyorum
Bide bu sistem alınırmı
İşlemci amd ryzen 5 5600 güzel bir işlemci şuan kullanıyorum ekran kartı da 4060 iyi bir ekran kartı bu sisteme bir 16 gb ram veya 32 gb ram takarsan güzel gider
Bir de sistemi ne için kullanacağın önemli tabi ki de oyun içinse amd iyi
Ayrıca bu sistemi almak yerine +500tl daha verip ekran kartını asus oldugu modelide tercih eddebilirsiniz : (tabi diğer sitelerdende göz atın)![]()
PC HOCASI-GG8 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / MSI GeForce RTX 4060 OC Ventus 2X Black 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
PC HOCASI-GG8 sistem tavsiyesidir. RTX 4060 ekran kartı, AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile güçlendirilmiştir.www.gaming.gen.tr
Bu sistem iyimidir hem fiyat olarak hemde performans olarak
Çok teşekkür ederim şuan ara ara bakıyorum bayram indirimi ilr ilgili pek fazla bişey duymadım ama olursa bakarım bide 16gb ram yetermi 500gb ssd yetermi rami 32 ssd yi 1 tb yapsak fiyat çokmu artar20-25k için 5600+4060 normaldir içindeki parçalara göre fiyat +- değişebilir Önceleri 20k 4060 için 25 k 4060 ti için uygundu. (Belki bayram indirimiydi tatil indirim falan 4060ti bulabilirseniz çok iyi olabilir.)
vatanda şöyle bir 4060 sistem gördüm. (İşlemciyi 5600 yapın) Diğer upgradeler size kalmış ama 4060 seviyesi için bütçeyi yerinde tutmak daha iyi olacaktır.
Örnek olması için atıyorum. (İşlemci 5500 tercih etmenizi önermem)
AMD R5 5500 - RTX 4060 - A520M - 500GB M.2 SSD - 16 GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD R5 5500 - RTX 4060 - A520M - 500GB M.2 SSD - 16 GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Bu aralar araştırmanızı öneririm belli sitelerden 4060-4060ti sistemleri / işlemci olarak 12400f ve 5600 ideal olur.
4060 için bütçenizi minimum tutmaya çalışın derim. 4060ti için bütçe üst sınır zorlayabilirsiniz.
Yazın gelmesiyle beraber işlemci için hava sogutu ihtiyacı doğacağını. Aynı zamanda çeşitli oyun oynayan biriyseniz anakartta 2. m2 slotunun olmasının iyi olacağını (çünkü sistemler genelde 500gb ve ileride bu yetmeyecek üstüne 500ü çıkarıp 1 takmaktansa ekstra slota takmak daha iyi olacaktır.) Eğer tek slot varsa m2 yi arttırmayı düşünebilirsiniz. Marka ürün karşılaştırması için bulduğunuz sistemleri atarsanız herkes daha kolay yardımcı olabilir.
Ama ortalama olarak herkesin şu konuda uzlaşacağını düşünüyorum. (parantez içi fiyatı arttıracaktır.)
5600
4060 (olursa 4060ti)
anakart (olursa b550 çift m2 veya 4 ram slot)
Ayrıca bu sistemi almak yerine +500tl daha verip ekran kartını asus oldugu modelide tercih eddebilirsiniz : (tabi diğer sitelerdende göz atın)
![]()
MC-4060 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
MC-4060 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış bir sistem tavsiyesidir. ASUS RTX 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Çünkü bu sistemin +sı olarak hem anakart b550 serisi (2x m2 slotu var 4x ram var ileride upgrade için) ekran kartıda asus 500tlye bu sistem daha iyi eğer sadece ikisini kıyaslıyacak olursam.
Birde mantıklı bir sistem bulursanız acaba linkini atabilirmisiniz20-25k için 5600+4060 normaldir içindeki parçalara göre fiyat +- değişebilir Önceleri 20k 4060 için 25 k 4060 ti için uygundu. (Belki bayram indirimiydi tatil indirim falan 4060ti bulabilirseniz çok iyi olabilir.)
vatanda şöyle bir 4060 sistem gördüm. (İşlemciyi 5600 yapın) Diğer upgradeler size kalmış ama 4060 seviyesi için bütçeyi yerinde tutmak daha iyi olacaktır.
Örnek olması için atıyorum. (İşlemci 5500 tercih etmenizi önermem)
AMD R5 5500 - RTX 4060 - A520M - 500GB M.2 SSD - 16 GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD R5 5500 - RTX 4060 - A520M - 500GB M.2 SSD - 16 GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Bu aralar araştırmanızı öneririm belli sitelerden 4060-4060ti sistemleri / işlemci olarak 12400f ve 5600 ideal olur.
4060 için bütçenizi minimum tutmaya çalışın derim. 4060ti için bütçe üst sınır zorlayabilirsiniz.
Yazın gelmesiyle beraber işlemci için hava sogutu ihtiyacı doğacağını. Aynı zamanda çeşitli oyun oynayan biriyseniz anakartta 2. m2 slotunun olmasının iyi olacağını (çünkü sistemler genelde 500gb ve ileride bu yetmeyecek üstüne 500ü çıkarıp 1 takmaktansa ekstra slota takmak daha iyi olacaktır.) Eğer tek slot varsa m2 yi arttırmayı düşünebilirsiniz. Marka ürün karşılaştırması için bulduğunuz sistemleri atarsanız herkes daha kolay yardımcı olabilir.
Ama ortalama olarak herkesin şu konuda uzlaşacağını düşünüyorum. (parantez içi fiyatı arttıracaktır.)
5600
4060 (olursa 4060ti)
anakart (olursa b550 çift m2 veya 4 ram slot)
Ayrıca bu sistemi almak yerine +500tl daha verip ekran kartını asus oldugu modelide tercih eddebilirsiniz : (tabi diğer sitelerdende göz atın)
![]()
MC-4060 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
MC-4060 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış bir sistem tavsiyesidir. ASUS RTX 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Çünkü bu sistemin +sı olarak hem anakart b550 serisi (2x m2 slotu var 4x ram var ileride upgrade için) ekran kartıda asus 500tlye bu sistem daha iyi eğer sadece ikisini kıyaslıyacak olursam.
Bütçen düşük olduğu içinde bu sistemi aldığında monitöre az para harcamak adına 144hz ips olarak benim monitörü tercih edebilirsin.
Biraz önce güncelledim. 1 tane vatandan 1 tane gaming genden senin attıgına 500tl vererek daha fazla upgrade edilmiş bir pc paylaştım. sende bir kaç siteden göz atarak dedğim şeylere odaklana bilirsin. Ayrıca 4060-4060ti arası fps farklarına youtubeden bakabilirsinÇok teşekkür ederim şuan ara ara bakıyorum bayram indirimi ilr ilgili pek fazla bişey duymadım ama olursa bakarım bide 16gb ram yetermi 500gb ssd yetermi rami 32 ssd yi 1 tb yapsak fiyat çokmu artar
Birde mantıklı bir sistem bulursanız acaba linkini atabilirmisiniz
Tamamdır çok teşekkür ederim birde monitör öneriniz varmıdır uygun fiyatlı çok pahalı olmasınBiraz önce güncelledim. 1 tane vatandan 1 tane gaming genden senin attıgına 500tl vererek daha fazla upgrade edilmiş bir pc paylaştım. sende bir kaç siteden göz atarak dedğim şeylere odaklana bilirsin. Ayrıca 4060-4060ti arası fps farklarına youtubeden bakabilirsin
500gb az değil tabiki (tabi benim gibi her hafta başka oyun bitirip bir çoğuna sürekli devam ediyorsan yetmiyor) (ama 2. slot için ileride m2 alırsın 500 başlangıç için gayet ideal. Heleki bulundugun bütçede)
16gb ramde çoğu oyunda yetiyor. 2 oyunda çok zorlandı sistemim zamnında 32ye çıkarmış ama 32 yapmasamda çalıştırıyor maks seviyede denedim herşeyi o konuda aklına çok takılmasın. eğer attıgım gibi zaten asussun b550m k alırsan onda 4 slot ram yeri var ileride 16 daha takarsın. Başlangıç için ve piayasadaki çoğu oyun için gayet ideal. (Hogwarts çok sömürüyor. 16gb iken maks 16 min 13 lerde. 32gb çıkardıgımda 24leri bile gördü) Gözünü korkutmasın.
Onuda yazmıştım aslında en sonunda mesajın. İmzamdaki monitörü kullanıyorum 2 yıldır sorunsuz bir şekilde. O zamanlar piyasada bulabileceğim en ucuz 144hz ips monitördü. Şuanda öyledir diye düşünüyorum. Tabi hem monitör hemde pc konusunda diğer arkadaşlarında fikrini alıp kendi düşüncelerin konusunda değerlendirip almanı isterim. (Bu arada teknoloji biraz şans işi oldugunda aynı sistemi bile alsan arkadaşınınki sorunsuz olup seninkinde can sıkıcı bi sorun çıkabiliyor bunlarda aklında olsun korkutmuş gibi olmuyum tabiTamamdır çok teşekkür ederim birde monitör öneriniz varmıdır uygun fiyatlı çok pahalı olmasın
Reis yani https://www.gaming.gen.tr/urun/5616...c-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesiOnuda yazmıştım aslında en sonunda mesajın. İmzamdaki monitörü kullanıyorum 2 yıldır sorunsuz bir şekilde. O zamanlar piyasada bulabileceğim en ucuz 144hz ips monitördü. Şuanda öyledir diye düşünüyorum. Tabi hem monitör hemde pc konusunda diğer arkadaşlarında fikrini alıp kendi düşüncelerin konusunda değerlendirip almanı isterim. (Bu arada teknoloji biraz şans işi oldugunda aynı sistemi bile alsan arkadaşınınki sorunsuz olup seninkinde can sıkıcı bi sorun çıkabiliyor bunlarda aklında olsun korkutmuş gibi olmuyum tabi).
Monitör imzamda mevcut.
Sistem şeklindede 4060 alıcaksan benim o 500 tl ekleyip asus anakart+ asus ekran kartlı olanı tercih ederdim şuan alıcak olsam ama (yoksa biraz daha araştırıp 4060ti kovalamaya çalışırım.) malum +2k +2k diye diye fiyat artıyor çünkü.
Sogutma olarak kule tipi 1-2k arası (çift fanlı büyük)
sıvı olarak 2-4k arası 240ml kurtaracaktır.
Monitörde 144hz ips (saçma değişik markalar harici birşey idera edecektir. (Söylediğim monitör olabilir)
Diğer insanların fikrinide almayı unutma.
mesela @Sahuraka sistem için. @Lory monitör için belki söylediklerime ek bilgi verebilirler. Yada gözdne kaçırdıgım bir nokta olduysa
Birde soğutucu önerebilirmisinOnuda yazmıştım aslında en sonunda mesajın. İmzamdaki monitörü kullanıyorum 2 yıldır sorunsuz bir şekilde. O zamanlar piyasada bulabileceğim en ucuz 144hz ips monitördü. Şuanda öyledir diye düşünüyorum. Tabi hem monitör hemde pc konusunda diğer arkadaşlarında fikrini alıp kendi düşüncelerin konusunda değerlendirip almanı isterim. (Bu arada teknoloji biraz şans işi oldugunda aynı sistemi bile alsan arkadaşınınki sorunsuz olup seninkinde can sıkıcı bi sorun çıkabiliyor bunlarda aklında olsun korkutmuş gibi olmuyum tabi).
Monitör imzamda mevcut.
Sistem şeklindede 4060 alıcaksan benim o 500 tl ekleyip asus anakart+ asus ekran kartlı olanı tercih ederdim şuan alıcak olsam ama (yoksa biraz daha araştırıp 4060ti kovalamaya çalışırım.) malum +2k +2k diye diye fiyat artıyor çünkü.
Sogutma olarak kule tipi 1-2k arası (çift fanlı büyük)
sıvı olarak 2-4k arası 240ml kurtaracaktır.
Monitörde 144hz ips (saçma değişik markalar harici birşey idera edecektir. (Söylediğim monitör olabilir)
Diğer insanların fikrinide almayı unutma.
mesela @Sahuraka sistem için. @Lory monitör için belki söylediklerime ek bilgi verebilirler. Yada gözdne kaçırdıgım bir nokta olduysa
Yani şuan almak istiyosan biraz fiyatlara göz attım 4060 için anakartı güzel olarak bu mevcut. şuan lazımsa alınır benim düşüncem. Sadece bayram indirimi vs.. veya süpriz sistem çıkarmı 4060ti li diye merak ettim. Monitör olarak o alttakileri değilde ASUS VP249QGR 23.8″ 144Hz 1ms IPS bunu tercih edebilirsin daha uygun (gaming gende olması lazım oradan almıştım)Reis yani https://www.gaming.gen.tr/urun/5616...c-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi
Bu sistem direk bu şekilde alınırmı bide bunu özelleşitrirken orda 5k lık bir monitör var o iyimidir
Birde soğutucu önerebilirmisin
Tamamdır şuan acele değil zaten ama aklımda kalsın bayram indirimlerine bakarım öyle alırım bide çok meşgul ediyosam kb valla ilk defa alcam daha önce hiç cs valo fln oynayamadım pcm laptoptu ve çok kötüydü mc oynayabiliyordum sadece o yüzden kb reis sende 4060ti uygun fiyat bulunca bana gönderirsen çok mutlu olurumYani şuan almak istiyosan biraz fiyatlara göz attım 4060 için anakartı güzel olarak bu mevcut. şuan lazımsa alınır benim düşüncem. Sadece bayram indirimi vs.. veya süpriz sistem çıkarmı 4060ti li diye merak ettim. Monitör olarak o alttakileri değilde ASUS VP249QGR 23.8″ 144Hz 1ms IPS bunu tercih edebilirsin daha uygun (gaming gende olması lazım oradan almıştım)
Çok bakamıyorum işler yoğun tesadüfen girdim foruma bana yazmışsın onu gördüm dediğim özellikler fiyat bandını göz önünde bulundurup 1-2 youtube videosuda izlersen mantıgı kavrarsın. bakman gereken özellikleri anlarsın. şimdiden hayırlı olsun.Tamamdır şuan acele değil zaten ama aklımda kalsın bayram indirimlerine bakarım öyle alırım bide çok meşgul ediyosam kb valla ilk defa alcam daha önce hiç cs valo fln oynayamadım pcm laptoptu ve çok kötüydü mc oynayabiliyordum sadece o yüzden kb reis sende 4060ti uygun fiyat bulunca bana gönderirsen çok mutlu olurum
ReisÇok bakamıyorum işler yoğun tesadüfen girdim foruma bana yazmışsın onu gördüm dediğim özellikler fiyat bandını göz önünde bulundurup 1-2 youtube videosuda izlersen mantıgı kavrarsın. bakman gereken özellikleri anlarsın. şimdiden hayırlı olsun.
Reis
PcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
PcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleripckolik.com.tr
Şöyle bi sistem buldum işlemciyi r5 5600 yada 5600x yapıp almak mantıklımı @Sahuraka
Reis bak bu çok uygun geldi normalmiÇok bakamıyorum işler yoğun tesadüfen girdim foruma bana yazmışsın onu gördüm dediğim özellikler fiyat bandını göz önünde bulundurup 1-2 youtube videosuda izlersen mantıgı kavrarsın. bakman gereken özellikleri anlarsın. şimdiden hayırlı olsun.
Reis şuan bulabildiğim en uygun 4060 ti vr 5 5600 ikilisi uygunmuYani şuan almak istiyosan biraz fiyatlara göz attım 4060 için anakartı güzel olarak bu mevcut. şuan lazımsa alınır benim düşüncem. Sadece bayram indirimi vs.. veya süpriz sistem çıkarmı 4060ti li diye merak ettim. Monitör olarak o alttakileri değilde ASUS VP249QGR 23.8″ 144Hz 1ms IPS bunu tercih edebilirsin daha uygun (gaming gende olması lazım oradan almıştım)
Sogutucu ben sıvı sogutma kullanıyorum imzamdakini ama hava sogutucuda yetecektir 5600 için. Marka ve model hatırlamıyorum forumda aratma yaparsan böyle kule tipi sogutucular bulabilirsin. Sadece kasana sıgıt sıgmadıgını kontrol etmen gerekiyor bu durumda. Ondanda ben net yorum yapamacagım için bilmediğim konuya salça olmak istemem![]()
Fena sayılmaz, Nvidia olacak illaki demiyorsan 7700xt öneririmReis şuan bulabildiğim en uygun 4060 ti vr 5 5600 ikilisi uygunmu
![]()
PC HOCASI-GG10.4 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti OC 8G V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
PC HOCASI-GG10.4 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış bir sistem tavsiyesidir. ASUS RTX 4060 TI OC 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Nvidia olacak illaki diye bişey yok ama onun videolarını vs. izlediğim için onun hakkında daha fazla bilgim var 4060 a falan hangisi rakip pek bilgim yok o yüzden nvidia tercih etmek mantıklı oluyorFena sayılmaz, Nvidia olacak illaki demiyorsan 7700xt öneririm
![]()
BLADE-DUAL7700XT / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
BLADE-DUAL7700XT sistem tavsiyesidir. AMD Ryzen 5 5600 MPK ve ASUS RX 7700 XT ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Reis bayadır cevap vermiyon bi baksan olurmu yaÇok bakamıyorum işler yoğun tesadüfen girdim foruma bana yazmışsın onu gördüm dediğim özellikler fiyat bandını göz önünde bulundurup 1-2 youtube videosuda izlersen mantıgı kavrarsın. bakman gereken özellikleri anlarsın. şimdiden hayırlı olsun.
Biraz piyasaya baktım. Sende tekrar göz at haftalık indirim vs.. olabiliyor bazen. Ama ortalama olarak fiyatlar şu şekilde başlıyor ;Reis bayadır cevap vermiyon bi baksan olurmu ya
reis sistem 33k olmuş ya şansa bakşöyle söylüyüm
Biraz piyasaya baktım. Sende tekrar göz at haftalık indirim vs.. olabiliyor bazen. Ama ortalama olarak fiyatlar şu şekilde başlıyor ;
5600 + 4060 sistem 24k
5600 + 4060ti sistem 28k
min bu aralıkta görünüyor. Kendim için düşünürsem ve bütçemin böyle oldugu bir senaryoda nvidiada olsun istiyorsam alabileceğim 2 sistem olurdu. Aşağıya bırakıyorum, ben bunlardan birini tercih ederdim. Daha sonrada hava soğutucu alırdım işlemci için.
4060 için gördüğüm uygun sistem ; 24k
![]()
4060ti için gördüğüm uygun sistem ; 28k
![]()
PC HOCASI-GG10.4 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti OC 8G V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
PC HOCASI-GG10.4 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış bir sistem tavsiyesidir. ASUS RTX 4060 TI OC 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.tr
Ya sistemi indirimlerde al yada f/p sistem denk getir onu al.reis sistem 33k olmuş ya şansa bak