Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar daha önce forumda 5600x işlemcili 3070 ekran kartlı sistem önerisi almıştım fakat stokta olmadığı için sipariş verememiştim. Bir süredir alternatif araştırmaktayım şöyle bir ürün buldum https://www.gaming.gen.tr/urun/2752...-8gb-16gb-ram-1-tb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ sizce nasıldır eklemem gereken bir şey var mıdır? Veya alternatif sistem öneriniz olur mu ? Teşekkürler iyi günler.
Bulduğunuz sistemi alabilirsiniz daha iyisi yok o fiyatlara.
Stok soğutucu yerine Raijintek LETO PRO - 306 TL veya Dark Freezer X129 - 342 TL bu ürünleri önerebilirim size. Daha iyi sıcaklık değerleri alırsınız. Zaten AMD işlemcileri 7nm ve düşük TDP ile oldukça iyi işlemciler bu soğtucular yeterli olur genel olarak.
Artı olarak yukarıdaki önerdiğim soğutuculardan birisini alabilirsiniz.
NOT : 3070 kartını 1080p çözünürlükte kullanmayacağınızı varsayıyorum ki bu durumda 5600X ile 3700X arasında 2K çözünürlükteki bir monitörde ciddi farklar oluşmayacak yani 3700X işlemcisi ile alabilirsiniz bu sistemi sorun yok 2K çözünürlük ve üzeri için.
Sistem 2 : UNLOST X v3 - 21.523 TL - Bu ürünü yazan fiyata aşağıdaki bileşenler ile alabilirsiniz.
AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz 6/12 Çekirdek İşlemci
MSI B450 GAMING PLUS MAX Anakart
GSKILL 16GB (2 adet 8GB) 3200MHz Bellek
MSI RTX 3070 GAMING X TRIO 8GB Ekran kartı
COOLER MASTER TD500 4 adet ARGB Fanlı TEMPERED GLASS Kasa
AMD işlemciden başka öneri yapmadım geleceğe yönelik ve şimdilik daha mantıklı bir seçenek olduğundan dolayı karar sizin. Bütçeniz varsa son sistemi alın yoksa ilk sistemi alabilirsiniz. Aradaki sistem bu ikisinin tam arasında yer alıyor ama ilk sisteme göre tek artısı 5600X işlemci olması diyebilirim.