Öneri Sistem Önerisi

quarentina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Aşağıdaki oyuncu bilgisayarını toplamayı düşünüyorum.

Intel Core i7-12700K
MSI GeForce RTX 4070 GAMING X TRIO 12GB DLSS 3
Gigabyte B760 GAMING X DDR4 (emin değilim)
Gigabyte GP-UD850GM (emin değilim)
Samsung 980 Pro 1TB
Kingston Fury Beast 32GB [2x16GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM]

Önerileriniz var mıdır? Özellikle anakart ve PSU.

ss.png

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
bütçe nedir?

Son düzenleme:
KS

quarentina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

35-40 bin tl ancak yurt dışında yaşıyorum ve fiyatlar tam olarak aynı olmuyor. O yüzden genel olarak grafik kartı + işlemci + anakart önerisi varsa seçtimlerim dışında burdaki fiyatlarına göre bakıp değiştirmeye çalışabilirim.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
35-40 bin tl ancak yurt dışında yaşıyorum ve fiyatlar tam olarak aynı olmuyor. O yüzden genel olarak grafik kartı + işlemci + anakart önerisi varsa seçtimlerim dışında burdaki fiyatlarına göre bakıp değiştirmeye çalışabilirim.
ülke neresi ?

yurtdısında yasıyorsanız dolar euro kuru olarak 2k euro diyebılırmıyız o zaman?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Hocam idealo Almanya'nın akakçe si . Hani almanyadan siparis verebilirseniz oradaki sitelerden fiyat karşılaştırması yapayım ona göre sizde kendi ülkenizdeki sitelerden ürünleri karşılaştırın beraber güzel bir sistem ortaya çıkartırız nasipse

KS

quarentina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Örnek olarak Almanya'da şöyle bir sistem toplanabiliyor sizin bütçelere asşagi yukarı

hocam Palit GeForce RTX 4070 Ti GameRock OC - 12GB - GDDR6X - 192bit bi tık bütçeyi aşıyor. Tek başına kart burda 4700 zloty bandında.

Sanıyorum çıkabileceğim maksimum kart bu olur suanda.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
hocam Palit GeForce RTX 4070 Ti GameRock OC - 12GB - GDDR6X - 192bit bi tık bütçeyi aşıyor. Tek başına kart burda 4700 zloty bandında.

Sanıyorum çıkabileceğim maksimum kart bu olur suanda.
anladım hocam x com dan bakayım ben o zaman sızın ıcın ortalama 9000 zt lik bir sistem

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
uzun senelerce rahatlıkla kullanabileceginiz kasa, power ve sıvı soğutucu değiştirmeden içindeki bileşenleri yükseltebileceğiniz bir sistem oldu hocam incelemenizi bekliyorum

KS

quarentina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
uzun senelerce rahatlıkla kullanabileceginiz kasa, power ve sıvı soğutucu değiştirmeden içindeki bileşenleri yükseltebileceğiniz bir sistem oldu hocam incelemenizi bekliyorum

Hocam elinize ve zamanınıza sağlık, çok yardımcı oldunuz büyük ihtimalle bu sistemi alacağım. Ufak 2 tane sorum olacaktı:

1. Benim ilk tercihim Intel Core i7-12700K yandan olmuştu - 1 599,00 zl:

Siz Intel Core i5-13600KF tercih etmişsiniz onunda fiyatı 1 399,00 zł. Aralarında 200 zloty oynuyor sadece. i7 tercih etmek daha mantıklı olmaz mı?

2. 2 adet bilgisayar toplayacağım. 1 tanesine sizinde önerdiğiniz gibi - Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti GAMING OC 12GB GDDR6X - almayı düşünüyorum.

İkincisi için bu kadar bütçem yok şuanda. Onun için 4070 Ti yerine, 2 yıl kadar idare edebilecek daha uygun bir ekran kartı ne önerirsiniz? Bütçe maksimum 3k

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
hocam iki sistem için toplam bütçenir nedir?
12700k artık nesil olarak eskidi o yzden 13600kf cok daha basarılı bir işlemci . 12. nesil de P ve E çekirdekleri bulunmuyor o yüzden cok lu işlemlerde geride kalıyorlar artık 13600kf burda farkını koyuyor

B.D

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
Hocam sistem bileşenlerine bakın begendiğiniz olursa ina göre siteden seçersiniz

KS

quarentina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam iki sistem için toplam bütçenir nedir?
12700k artık nesil olarak eskidi o yzden 13600kf cok daha basarılı bir işlemci . 12. nesil de P ve E çekirdekleri bulunmuyor o yüzden cok lu işlemlerde geride kalıyorlar artık 13600kf burda farkını koyuyor

Sağ olun hocam. Kafamdaki bütçe bir tanesi için yaklaşık 5 bin pln, diğeri içinde 7bin. Ama duruma göre biraz yukarı çıkabilirim. Sizin önerdiğiniz set galiba 9a geliyor.
Hocam sistem bileşenlerine bakın begendiğiniz olursa ina göre siteden seçersiniz

Sağ olun hocam bakacağım.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
arkadasımız yurtdıısnda yasıyormus

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Sağ olun hocam. Kafamdaki bütçe bir tanesi için yaklaşık 5 bin pln, diğeri içinde 7bin. Ama duruma göre biraz yukarı çıkabilirim. Sizin önerdiğiniz set galiba 9a geliyor.

bunu daha once belırtmemıstınız o zaman ıkı farklı sıstem bakayım sızın ıcın x-com dan ben buraya atarım belırttıgınız butcelerde

ıkı sıstemı farklı kısıler mı kullanıcak yoksa sadece senm?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri