Öneri Sistem Planım Hakkında Yardım

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci
Ryzen 7 9700X
Ekran Kartı
Rx 7800 XT
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda sistem toplayacağım. 60.000 bandında bir imkanım var.

İşlemci : Ryzen 7 9700x

Anakart: Msı MB B840 Gamıng Plus Wıfı Am5 Ddr5 8000MHZ(OC) HDMI 2x M.2 USB 10GBS 2.5g Lan Wı-Fı 7 Atx

Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT Pure Gaming Oc Amd 16GB GDDR6 Ekran Kartı 11330-03-20G

Ram: Patriot Viper 6000 Mhz 2x16 GB

SSD: Kingston kc300 1tb

Kasa: NZXT H6 Flow Tempered Glass White USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa

Sıvı Soğutucu: Thermalright Frozen Edge 360

Bunları elimdeki fiyata göre kendim araştırarak buldum fakat supply power bulamadım. Bir de şöyle bir sorunum var İşlemcim zen 5 mimarisinde olup ana kartı zen 4 mimarisinde kullanabiliyor muyuz .Eğer kullanma imkanım varsa ana kartta daha f/p ürün yolunda gideceğim. Ya da yukarıdaki sistemime göre önerebileceğiniz değişikliklere de açığım.

FORGE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Geçen hafta bu kartı satın aldık bobin vızıltısı var bilgin olsun. Her kartta olur mu bilmem ancak biz aldık ve oldu. Sinir bozucu sanki sistem yanacak havası veriyor :) imkanlar doğrultusunda 4070ti veya bobin vızıltısı olmayacak şekilde kartları araştırman sonrasında istediğin modeli bulman daha iyi olacaktır.

KS

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Geçen hafta bu kartı satın aldık bobin vızıltısı var bilgin olsun. Her kartta olur mu bilmem ancak biz aldık ve oldu. Sinir bozucu sanki sistem yanacak havası veriyor :) imkanlar doğrultusunda 4070ti veya bobin vızıltısı olmayacak şekilde kartları araştırman sonrasında istediğin modeli bulman daha iyi olacaktır.
Dikkate alacağım önerinizi hocam

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Coil whine sıkıntısı olan modeller diye biliyorum. Yarın piyasaya 9070 9070xt ler gelecek diyorlar. 6 mart itibariyle satışta olucak diyorlar bekleyip fiyatına bakılabilir. Ekran kartın tarafında wattman olsun coil whine olsun bu gibi sorunlar yüzünden amd ekran kartı tercih etmiyordum. Eğer 9070XT de bu sorunlar olmazsa fiyat bakımından iyi derecede gelirse kesinlikle düşünülür. F/P hazır sistemlere konursa iyi satacağını düşünüyorum.

KS

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Coil whine sıkıntısı olan modeller diye biliyorum. Yarın piyasaya 9070 9070xt ler gelecek diyorlar. 6 mart itibariyle satışta olucak diyorlar bekleyip fiyatına bakılabilir. Ekran kartın tarafında wattman olsun coil whine olsun bu gibi sorunlar yüzünden amd ekran kartı tercih etmiyordum. Eğer 9070XT de bu sorunlar olmazsa fiyat bakımından iyi derecede gelirse kesinlikle düşünülür. F/P hazır sistemlere konursa iyi satacağını düşünüyorum.
Anladım hocam peki fp olmazsa yerine 4070 s mi düşüneyim.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Anladım hocam peki fp olmazsa yerine 4070 s mi düşüneyim.
Yani şöyle söyleyeyim 5000 serisi açıklandı 4000 serisinin stoklar bir anda bitti sonra gelecek dendi fiyatlar arttı. Nvdia nın satış politikasına uyan yok yüksek fiyattan da alma tarafında olmadım o yüzden çok elzem değilse indirimde yakalarsanız değerlendirin derim.

KS

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Yani şöyle söyleyeyim 5000 serisi açıklandı 4000 serisinin stoklar bir anda bitti sonra gelecek dendi fiyatlar arttı. Nvdia nın satış politikasına uyan yok yüksek fiyattan da alma tarafında olmadım o yüzden çok elzem değilse indirimde yakalarsanız değerlendirin derim.
tamamdır hocam zaten parça parça alcam sistemi en son ekran kartını alcam.O zamana kadar yoklarım piyasayı

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
İndirim kovalayıp toplanabilir. Eğer 70k bandında satılacak sistemi 60-65k aralığında denk getirirsen F/P sistem olursa oda değerlendirilebilir. Biraz bekle yeni çıkıcak ekran kartı durumu kullanıcılar tarafından 1 haftada olumlu olumsuz dönüşler sağlanır. Bu süre zarfında test videoları fiyat noktası zaten belirleyici olur.

KS

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İndirim kovalayıp toplanabilir. Eğer 70k bandında satılacak sistemi 60-65k aralığında denk getirirsen F/P sistem olursa oda değerlendirilebilir. Biraz bekle yeni çıkıcak ekran kartı durumu kullanıcılar tarafından 1 haftada olumlu olumsuz dönüşler sağlanır. Bu süre zarfında test videoları fiyat noktası zaten belirleyici olur.
Aynen zaten şuan işlemci ve ekran kartımın ne olacağından emin değilim .Birde Zen 5 işlemciyi Zen 4 anakarta takılıyor mu onu sormuştum.Takılıyorsa anakartımıda düşürüp ekran kartına yatırım yapacağım.İşlemcide çok git gelim oluyor R7 9700x , R7 780033d , ryzen 9 7900x yt deki karşılaştırma videolarına bakıyorum değişkenleri çok fazla sistem farkı olsa gerek .Aldığım sistem uzun zaman götürsün ileride parça değişimi yaparken sorun yaşamak istemiyorum

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
172
Soket yapıları AM5 ise çalışır! Burada seçilen anakartın marka modelinden kendi sayfasından desteklediği işlemci modellerine bakmanız gerekiyor. Misal B650 serisinden bir anakart seçin destekleği işlemcilerine göz atın. B840 anakart ta işlemciye hız aşırtma yapamıyorsunuz bunuda söyleyeyim. B850 serilerinde hız aşırtma yapılabiliyor.

KS

Picamalı Penguen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Soket yapıları AM5 ise çalışır! Burada seçilen anakartın marka modelinden kendi sayfasından desteklediği işlemci modellerine bakmanız gerekiyor. Misal B650 serisinden bir anakart seçin destekleği işlemcilerine göz atın. B840 anakart ta işlemciye hız aşırtma yapamıyorsunuz bunuda söyleyeyim. B850 serilerinde hız aşırtma yapılabiliyor.
Dediklerinizi inceleyim.Zen 5 olayını görünce bu anakarta geçmiştim . B650 seçmiştim ilk tekrar araştırayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri