Dün akşam sistemi açık bıraktım ve yattım. Oyun yükleniyordu bende sabahları işim olduğu için yüklemiyorum. Sabah kalktım PC kapanmış. Herhalde babam falan kapatmıştır dedim. Kalktım sistemi açtım bir anda fanlar kırmızı yanıp sönmeye başladı (iCUE programıyla ayarlamıştım yani işlemci 70 derecenin üstünde) dedim nasıl oluyor bu? Sonra tabi beni BIOS a attı sistemi açmadı. Fan ayarı yapmamı istedi birde işlemcinin kablosunun takılı olduğundan emin olmamı istedi. Takılıydı hiç ellememiştim de. Sonra masaüstüne geldim baktım işlemci 98 derece, dedim ne! Söktüm hemen soğutucuyu kablosunu. PC'yi alalı nerdeyse 1 ay olmasına rağmen termal macun bitmiş abi. Çok az kalmış. Termal macunu yeniledim( Thermal Girzzly kullandım ) ondan sonra kablosunu taktım ve açtım. Bir sorun olmadı açıldı. İşlemci bu sıcaklarda ortalama 35-40 derecelerinde takılıyor.1 ay öncesinde 25-35 arasındaydı ama problem değil. Ekran kartım boşta 40 derece iyi mi vesaire bilmiyorum. Sizce bu sorun neden kaynaklanmış olabilir ? Termal Macun yine az çok vardı. Yazılımsal bir sorun olmuş olabilir mi ?
-
Corsair h150i elite Capellix 360mm
Asus ROG Strix b-660 a Gaming wifi4
Asus ROG Strix Rx 6700 XT 12 cigolayt
-
Corsair h150i elite Capellix 360mm
Asus ROG Strix b-660 a Gaming wifi4
Asus ROG Strix Rx 6700 XT 12 cigolayt
Moderatörün son düzenlenenleri: