Sistem Sorunu

Azim Koç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İtopyadan 2019 6. ayda 5,5 milyara bligisayar topladım. 3 ay sonra bilgisayardan dıttt diye bir ses gelip pc bikaç saniye takılıyordu oyun oynarken dizi izlerken ws.  2020 11 şubatta servise verdim. 29 şubatta hiç bir sorun yok bios güncellemesi yaptık diye bilgisayarı geri yolladılar. ve şuan güç tuşuna basıyorum ana karttaki ışık sürekli yanıyor ekrana görüntü gelmiyor. güç tuşundan kapatıyorum bilgisayarı tekrar açmada yine aynı şeyler fakat 10 15 sn sonra ekrana görüntü geliyor nedeni nedir ?

KS

Azim Koç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
model: msi b450m pro m2 v2. anlamadığım şeyler olduğu için yapamadım.

KS

Azim Koç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemci: amd ryzen 5 2600 six - core processor 3,40 ghz
ekran kartı : msi gtx 1660 ti armor oc 6 gb
anakart: msi b450m pro m2 v2
ram : corsair vengeance lpx 8gb 3000mhz x2
ssd: adata 480 gb
power supply i tam olarak hatırlamıyorum dediğiniz işlemi yaptım fakat tam olarak anlamadığım için tüm fişleri çıkarıp kontrol kalemini power girişine dokundurdum yani olmuştur heralde.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani yazıyor zaten detaylıca aşamalar uyduysanız aşamalara sorun yok. Birde PSU önemli bu bahsettiğiniz sorun PSU ile ilgili olabilir yüksek ihtimal yani onun modelinide yazın PSU üzerinde marka modeli vs. bilgileri yazar onları foto çekip paylaşabilirsiniz.

KS

Azim Koç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
mpx 6001 acaaw power markasıda buymuş. sorun yine oluyor. itopya müşteri hizmetlerine götürdüm. orda sorun yok bişey yok gözüküyor diyor görüyorum bende direk açılıyor ama eve geliyorum sinyal yok diyor 3 4 resetten sonra açılıyor anlamadım yani kablolarda bi sorun yok servise gitmeden öncede aynı şekilde kullanıyordum şimdi niye böyle oluyor bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evin elektrik hattından olabilir topraklama yoksa evde yada elektrik akımında dalgalanma çoksa bu olabilir ve PSU bununla baş edemiyorsa bu sorun olabilir. CoolerMaster MasterWatt Lite 80+ 600W bir PSU kullanıyorsunuz 200V-240V arası çalışan bir PSU ki eğer evinizde yada mahallenizde bir akım dalgalanması varsa 200V altına yada 240V üzerine çıkan bir akım varsa PSU konvert etmekte sorun yaşıyor olabilir yada evde topraklama yoksa buda sorun olabilir. Yada kullandığınız uzatma kablosu vs. varsa buda sorun olabilir başka prizde başka uzatma ile yada uzatma olmadan deneyin evde topraklama varmı bunu öğrenin evin elektrik sisteminin akım aralığını ölçürün PSU dediğim gibi dönüştürmede sorun yaşıyor olabilir. İtopyada sorunsuz çalışıyor ama sizde çalışmıyorsa sorun elektriktir büyük ihtimalle.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri