- İşlemci
- İ714700f
- Ekran Kartı
- Rtx5070
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem toplayacağım. Amacım rekabetçi oyunlar oynamak olsada AAA oyunlarda oynuyorum. Sistemimde kalitesiz veya bilinmedik markaların komponentlerine yer vermek istemiyorum faka fiyat düşürmem gerekiyor. Sistemimde Rtx5070, i7 14700f veya i5 14600kf, 1tb gen4 dram li SSD, 2x16 6000mhz cl30 RAM, 850watt psu kullanacağım.
Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
- Kullanacağım işlemcilere overclok yapmayacağım. Giriş seviye b760( örneğin asus prime b760m-k) anakart seçersem işlemcinin maksimum frekanslara çıkmasına engel olur mu? LA1700 soketi artık güncel bir soket değil. İleride işlemciyi değiştirmem gerekirse anakartıda değiştirmek benim için problem olmaz.
- PSU olarak atx3.0 ve modüler olmayan olmayan FSP Hydro K Pro 850 watt psu kullanmam ileride bir soruna yol açar mı?
Modüler olarak ise DeepCool PN850M veya Cougar Gex850 düşünüyoru. - Patriot viper venom ram alınır mı? Bir dezavantajı var mı?
- Bu işlemciler işlemciyi yoğun kullanan oyunlarda thermalright peerless assasin120 gibi bir hava soğutmayla kullanılabilir mi yoksa sıvı soğutma şart mı? Sıvı soğutma olarata artic freezer 3 240mn veye deepcool le500 marrs240mm düşünüyorum.
Fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.