SİSTEM TAVSİYESİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler. Bu akşam başlayacak olan itopya indirimlerinden  yeni bir sistem almayı düşünüyorum. aklımda birkaç soru var bunları cevaplayabilirseniz sevinirim.
1-) ekran kartı olarak 1660s düşündüm, rtx teknolojisi ilgimi çekmiyor ve anladığım kadarıyla 1660s de beni yıllarca sorunsuz idare edebilecek ve ortalama üstünde performans verebilecek bir ekran kartı, ısınma konusunda ve güç tüketimi konusunda da gayet başarılı olduğu yazıyor forumlarda. Daha iyi bir öneriniz olur mu bu konuda.
2-) İşlemci konusunda r5 3600 düşünüyorum, pek ihtimal vermesem de belki ilerde daha yüksek bir ekran kartına geçersem diye 3600 mantıklı geliyor. Burda sorum şu 1660s ile 3500x tarzı daha düşük bir işlemci uzun süreli yeterli olur mu ya  da 2070-2080 tarzı bir ekran kartına geçsem bile yeter mi bana.
3-) kasa konusunda dikkat etmem gereken ne var, soğutma konusunda mesh olması yeterli mi kasanın tasarımının önemi büyük mü, 80+ sertifikalı psu her türlü güvenle kullanabilir miyim yoksa markalar arasında önemli derecede güven farkı oluyor mu.

Eğer zahmet edip bu akşam indirim başladıktan sonra bana sistem tavsiyesi yapma inceliği gösterirseniz hazır sistem tavsiyesini seve seve kabul ederim. Kesin olarak bilgisayar alacağım için itopya dışından bir sistemi çok fiyat farkı olmayacaksa alabilirim. Sistem konusunda kesin bir bütçe belirtmek istemiyorum temel olarak 5000 üzerine fazla çıkmasını istemem fakat önemli fark yaratacağına inaniyorsanız  daha yukarılara çıkabilirim;
1-) ekran kartı ve işlemci konusunu yukarıda bahsettim
2-) kasa ve psu konusunda fazla ucuza kaçmak istemiyorum
3-) ram başlangıçta 8 gb ile başlayıp sonradan 8 daha eklemeyi düşünüyorum
4-) harddisk konusunda 256 gb ssd ile başlasam yeterli gerek duyarsam ilerde kendim eklerim
5-)tercihen hazır sistem almak istiyorum. büyük ihtimalle kendim de toplayabilirim ufak tefek tecrübem var fakat riske atmak istemiyorum, önemli derecede fiyat farkı olacaksa kendim de toplarım.
6-) mönitör konusunda bütçem 1500 tl civarı, 27" 1700tl civarı ekranlar var fakat ne kadar güvenebilirim emin değilim o nedenle 24" uygun fiyatlı kalitesine güvenilebilir bir mönitör de tavsiye edebilirseniz sevinirim.

Son olarak bilgisayarı genelde film dizi izlemek( ortalama günde 3-4 saat başında olurum, bu iki nedenden dolayı mönitör önemli), çoğunlukla mmorpg, forza ve dirty rally tarzı yarış oyunları oynarım, arada hoşuma giden büyük oyunları da oynarım bir de amatör olarak photoshopla uğraşıyorum ama fazla sisteme yüklenecek işlemler yapmam genelde ufak tefek resim düzenlemeleri.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1-Bütçenize uygunsa eğer RTX kullanmasanızda Öneririm en azından güçlü bir karta sahip olmuş olursunuz ve ileride değişikliğe gitmeden sizi uzun süre idare edecek kart kullanırsınız eğer ilginizi çekmezse 5600XT yada daha ileri bir kart olan 5700XT ile(2070 Super ile karşılaştırılam bir kart)bakabiliriz.
2-3500X sizi uzun süre idare eder darboğaz gibi bir sorun yaşatmaz istediğiniz kartlarda  rahatlıkla kullanılır.
3-Genelde kasa içinde kullanılan PSU modelleri ve türleri kalitesiz oluyor bence PSU yu kendiniz satın alın ayrı olarak önerimdir.

Size 7K bütçe ile oyun diğer işlerinizde kullanabileceğiniz sistem önerisi yapacağım

KS

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı konusunda AMD den biraz korkuyorum yazılım sorunları ısınma problemleri çok bahsediliyor daha az performans olsun kafam rahat olsun diye düşünüyorum açıkçası, 2060 rtxlerin giriş kartı olduğu için zaten çok bir performans veremez diye düşünüyorum rtx konusunda 10-15 FPS için para vermeye gerek görmedim açıkça öyle çok yüksek FPS sevdam yok oyun oynarken 60 FPS altına dusmedikce pek dert etmem. İşin aslı bir noktada 75hz monitör alsam mı diye de düşündüm. Amacım mümkün olan en düşük bütçe ile güncel bir PC toplamak. Güncel den kastım gidip 2-3 yıllık rx580 falan almam.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım o zaman size 1660 Super Tabanından bir sistem önerisi yapacağım fakat bu ekran kartı size 1080 p çözünürlükte çok güzel bir seyir zevki yansıtır size bu karta 75 hz özellikte bir monitör alarak yazık edersiniz şahsen ben önermem böyle bir şeyi

https://www.teknobiyotik.com/kampan...i-6gb-8gb-ram-480gb-ssd-oyun-bilgisayari.html
Bu sisteme belirtilen ram den 1 adet daha eklerseniz bu sisteme 5.162 TL yapıyor
Sizi sorunsuz idare edecek oyunlar güzel fps değerlerine sahip bir sistem olur.Siz çok fazla yüksek bir sistem istemediğiniz için çok fazla bütçeyi zorlamadan size pay bırakacak şekilde önerdim yoksa İşlemciyi 3500X yada 3600X yapabilirsiniz.

Monitör içinde biraz bakıp size önereceğim.

https://www.itopya.com/aoc-238-24g2u-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-gaming-monitor-/

Şuan itopya mağazasında bayram indirimde olan güzel bir monitör sizin kasanız için en ideal monitördür kaçırmayın derim.

KS

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart(399tl)

KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)(499tl)

GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram(499tl)

CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 650W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa(799tl)

GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı(1800tl)

İtopya indirimdeki 27" MSI monitör ile  bu şekilde 5700 TL'ye sipariş verdim. Parçalar uyumlu mu acaba siparişi iptal edeyim ona göre.

KS

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu akşam indirimli ürünler bitmeden varsa bir tavsiyeniz alabilir miyim. Varsa uygunsuz bir parça sipariş iptali yapacağım

KS

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Uğur hocam yukarıda belirttiğim şekilde siparişi verdim ben zaten şuan sadece işlemci eksik onu da bayrama kadar fiyat durumuna göre 3600 ya da 3500x düşünüyorum. Bu haliyle herhangi bir problem var mı sistemde sizin önerdiğizle 2 tane fark var şuan benim topladığımın anakartim ve ram farklı bir de aldığım monitör. Anakart ve ram farkı önemli mi mi değiştirmemi gerektirecek kadar. Teşekkürler ikinize de yardımcı olduğunuz için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3500X alabilirsiniz gayet iyi işlemcidir ama alabiliyorsanız 3600 alın derim.

RAM ve anakart önerilerim şuan indirimde diye önerdiğim modeller öyle ahım şahım bir farkları yok.

KS

Wingejer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3500X alabilirsiniz gayet iyi işlemcidir ama alabiliyorsanız 3600 alın derim.

RAM ve anakart önerilerim şuan indirimde diye önerdiğim modeller öyle ahım şahım bir farkları yok.

Çok teşekkür ederim uğur hocam. O zaman siparişi böyle bırakıp 200 liranın hesabını yapmadan 3600 alıp kapatıyorum işi. İlgilendiğiniz için ikinize de tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şuan almayın bence işlemciyi daha sadece itopya indirim yaptı bu hafta sonu Cuma günü her zamanki gibi incehesap indirimleri olacak ki bayramada denk geliyor yani oda beklenebilir veya diğer firmalarda beklenebilir. Bilginiz olsun diye söylüyorum.

İyi akşamlar ve başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri