Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Size öneri yaparken o INTEL sistemi görmedim değil gördüm ama 3 sorun var o INTEL sistemde.
Birincisi Z serisi anakart veya i7 bir işlemci seçmezseniz RAM frekansında 2666MHz hızın üzerine çıkamazsınız. Yani o 3000MHz bellekler 2666MHz hızında çalışacaklar.
İkincisi ekstra soğutucu gerekiyor o sisteme. INTEL stok soğutucusu beş para etmiyor.
Son olarak K serisi işlemci ve Z serisi anakart olmadan INTEL platformunda OC yapılamıyor. Yani AMD sisteme göre 1 dezavantaj daha var.
Ancak bunlara rağmen 10400F işlemcisi performans olarak 3600X dengi bir işlemci. Yani direkt işlemci odaklı bakarsak INTEL mantıklı ama mutlaka soğutucu ekleyin o sisteme.
i7 bir işlemci ile o frekansa kadar kullanabilirsiniz RAM 'leri demek oluyor o bilgi. Söylemiştim size Z serisi anakart veya i7-i9 bir işlemci olmadan 2666MHz hızının üzerine INTEL de çıkamazsınız.
Doğru haklısınız. 2 gündür çok fazla araştırdığım için unutkanlık olabiliyor. Peki sizce 2666-3000 MHz arasındaki fark 10400f den vazgeçmeye değer mi? Sistemi oyun için kullanacağım bu arada.